![]() |
Haluk sadece 1, soruna cevap vereyim. jet motorundan vazgec cok buyuk guclere ihtiyacin olacagi icin aku sistemi yetersiz kalacaktir. uskur gurubundan vazgecme. Sana daha rantabil gelecektir. aku isi icinde mutlaka jel aku almalisin. diger konularin beni asar Allah kolaylik versin.
|
[QUOTE=HALUK32CARPTR;345791]Merhaba Abilerim-kardeşlerim -oltacı dostlar, yapım aşamasında olduğum yemleme botu 80x58x30 ölçülerinde ve yemsiz ağırlığı tahminen 7-8 kg ve tam dolu yemli ağırlığı 14-15 kg çift motorlu -çift olta bırakmalı ve çift yem hazneli olacak fikir ve bilgilerinizi almak istediğim konuları maddeler halinde yazıyorum ;
1-RT4 (CARPLANGUAGE) YEMLEME BOTUNUN BRUSHLES JET MOTORU KULLANMAYI DÜŞÜNDÜM VE BOTUN PERVANE YATAKLARINI KALIP AŞAMASINDA BUNA UYGUN OLARAK YAPTIM ,BU ELK.MOTORUNU VE ESC-PERVANE-ŞAFT-SERVO VEYA EŞDEĞER ÖZELLİKTE OLANLARINI TÜRKİYE DE BULABİLİRMİYİM VE BU SİZCE UYGUN OLURMU ?( BU AKSAMLARIN YAKLAŞIK MALİYETİ NE OLUR?) TAVSİYELERİNİZDE LİNK VEREBİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.. 2-VELEVKİ 1. MADDEDEKİ ELEKTRİK-ELEOKTONİK AKSAM TEKNİK AÇIDAN UYGUNSA(TABİ BÜTÇEYİ AŞMAZ İSE) UZUN SÜRELİ KULLANIM İÇİN NASIL BİR AKÜ VEYA BATARYA KULLANMAMI TAVSİYE EDERSİNİZ ? (Ben botun yaklaşık ağırlık hesabını 12 v 7 ah -2.6 kgx 2 =5.2kg aküye göre hesapladım) 3-TABİKİ BİR UZAKTAN KUMANDA 2.4GHZ EN AZ 6 KANAL VE EN AZ 500 M SORUNSUZ KULLANILABİLECEK BİR KUMANDA NE TAVSİYE EDERSİNİZ?BİRDE NETTE YAPTIĞIM ARAŞTIRMALARDA BOT+FİSHFİNDER+GPS İÇİN TEK KUMANDA ÜZERİNDEN KONTROL EDİLİYOR( ÖRNEK:AVCI 2 YEMLEME BOTU) BU KUMANDANIN AVANTAJI VE DEZAVANTAJI VEYA UYGUNLUĞU KONUSUNDA BİLGİ VEREBİLİRMİSİNİZ? 4-ŞİMDİLİK BÜTÇEM ELVERMEYECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜMDEN ALAMAYACAĞIM AMA SONRADAN EKLEMEYİ DÜŞÜNDÜĞÜM FİSHFİNDER-GPS-SU ALTI KAMERA İÇİN BU AŞAMADA DÜŞÜNMEM GEREKLİ BİR DONANIM VEYA DURUM VARMI? 5-AYRICA ÖNERECEĞİNİZ FİKİR VE TAVSİYELERİNİZ VEYA UYARILARINIZ OLURSA YAZARSANIZDA MEMNUN OLURUM..TAVSİYE EDECEĞİNİZ DONANIM VE EKİPMANLARIN TEMİN EDİLEBİLECEĞİ İNT.ADRESLERİNİ(LİNKLERİNİ) VEYA YAKLAŞIK MALİYETLERİNİ YAZABİLİRSENİZ ÇOK İYİ OLUR.. SELAMLAR ,SAYGILAR...[/QUOTE] öncelikle merhaba mesajını yerni gördüm bu bot konusu yaklaşık 4 yıldır her fırsatta araştırdıgım bir konu. ben genel olarak bir kaç şey belirteyim. öncelikle akü hariç toplam ağırlık 5-6 kg geçmemesi için uğraş gövediyi hafif ve sağlam yapmanın yollarımı bulmak gerekli... bu fleksiglas (bu şekilde yazılmıyordu kesin.:) gibi hafif malzemeler önere bilirim. gerçe döküm tipi polyesterden yaptığında bu nekadar ağırlıkta olur bilmiyorum ama denemek gerekli. jet motorundan kastın nedir bilmiyorum ama rt4 dediğin alet bugün dünya çapında elde patlayan en pahalı aletlerden biridir ve sağdece tr de meşurdur almanyada akrabalar çok olunca :)) bide yapım yeri almanyada :)) dünyada ilk 20 de bile değildir. onun için o alette ki herşey doğrudur ve kesin onun gibi olmalıdır diye düşünme sonucta o adamlar ticari amaç güdüyor (sende güdüyorsan onu bilemem) fırcasız iki motor ve 12v 7.2 am tek akü işini görecektir bu hem aynı zamanda teknenide hafıfletir. yedek istersen yanına 10 tane akü alırsın o senin sırt çantana bağlı :)) Ayrıca çift akü amperi fazla olucagı için esc ve motor seçimindeki en ufak yanlışta sürekli olarak motor veya esc yi yakmana neden olur gerçe hesap doğru olsada yinede çoğu durumda akım fazla çekme şansı hep olduğundan yanar ya neyse uzun konu. vesselam tek akü kullanmanı tavsiye ederim (rahmetli 3 esc ve motorla denedim :) gps bana çok gereksiz geliyor ama kullanmadan da yorum yapmak hiç doğru olmaz amaça nekadar hizmet ediyor ona bakmak gerekli. ama balık bulucu ve su altı kamerası şahsen kesinlikle olması gerektiği fikrindeyim belki bulucuda olmaya bilir ama su altı kamerası zemini görmek güzel bir avantaj buda güvenlik kameraası işi yapan kişilerden çok uyguna 500 metre mesafeli bir sistem kurdura bilirsin. ayrıca kumanda ve servolar için thy nin model ucak sitesi var oradan bakabilirsin. veaya herkesin bildiği hobyking burdan bütçene uygun kumanda motor ve servo esc bakabilirsin biraz kargosu pahalı oluyor okadar. :)) ama trden her halükarda ucuz. bu iş inan çok büyük bir bela yapması çok zevkli kesinlikle ama bütçen ve isteklerin arasında sıkışıp kalıyorsun işin içine birde trdeki parça sıkıntısı giriyor çok uğraştırıyor. onun için bir hamle yapmadan önce kesinlikle çok iyi düşün ve öle yap yavaş olsun ama doğru olsun acele etmemeni tavsiye ederim. sen ilerleyişin hakkında paylaşım yaptıkça bende firkirlerimi ve doğru bildiklerimi anlatmaya çalışıyorım . kolay gelsin. |
[QUOTE=iLK_KaN;345929]
Merhaba Mustafa kardeşim öncelikle yorumların için teşekkür ederim.Ben rt4 ü özellikle CarpTR forum da yemele botu konulu yorum ve paylaşımlardan ticari olarak piyasadakilerin en iyisi diye edindiğim izlenimden dolayı, elektrik-elektronik aksamını veya benzeri özellikte olanını kullanmayı düşündüm, sen böyle söyleyince şaşırdım biraz..Acaba carponizer rt4 ile carplanguage rt4 farklı bir bot mu?Neyse şimdi fikir edinip doğru karar verme aşamasındayım zaten..Ağırlık maksimum 7-8 kg(aküler dahil)aküler hariç sanırım 2,5kg civarı olacak diye hesapladım , bu konuda en önemli faktör kullanılacak akülerin ağırlığı (düşündüğüm aküler 2 adet 5.2 kg) ama farklı alternatiflerle azaltılabilir ağırlık sanırım.5-6 kg geçmesin demişsin sakıncası ne olur? ..jet motor derken yanlış yazmışım rt4 te kullanılan power full diye tabir edilen bir brushless motor tipi ama tam özellikleri nedir bulamadım şimdilik..Gps avlakta avlandığın bir veya birden fazla noktayı işaretleyerek otamatik olarak botu aynı avda veya daha sonraki bir zamanda aynı noktaya gönderme açısından kullanılıyor.iyi bir Fishfinder derinlik ,zeminin durumu,balık varlığı ve büyüklüğü,suyun sıcaklığı gibi durumları tespit etmek için kullanılıyor,tabiki kamera tartışmasız çok güzel canlı olarak suyun altını izliyorsun..başladık bir hevesle ama tecrübe ve bilgi eksikliği yoracak biraz sanırım..Sen nasıl bir donanım tavsiye edersin baştan sona yazarsan sevinirim..selamlar.. |
[QUOTE=HALUK32CARPTR;345930][QUOTE=iLK_KaN;345929]
Merhaba Mustafa kardeşim öncelikle yorumların için teşekkür ederim.Ben rt4 ü özellikle CarpTR forum da yemele botu konulu yorum ve paylaşımlardan ticari olarak piyasadakilerin en iyisi diye edindiğim izlenimden dolayı, elektrik-elektronik aksamını veya benzeri özellikte olanını kullanmayı düşündüm, sen böyle söyleyince şaşırdım biraz..Acaba carponizer rt4 ile carplanguage rt4 farklı bir bot mu?Neyse şimdi fikir edinip doğru karar verme aşamasındayım zaten..Ağırlık maksimum 7-8 kg(aküler dahil)aküler hariç sanırım 2,5kg civarı olacak diye hesapladım , bu konuda en önemli faktör kullanılacak akülerin ağırlığı (düşündüğüm aküler 2 adet 5.2 kg) ama farklı alternatiflerle azaltılabilir ağırlık sanırım.5-6 kg geçmesin demişsin sakıncası ne olur? ..jet motor derken yanlış yazmışım rt4 te kullanılan power full diye tabir edilen bir brushless motor tipi ama tam özellikleri nedir bulamadım şimdilik..Gps avlakta avlandığın bir veya birden fazla noktayı işaretleyerek otamatik olarak botu aynı avda veya daha sonraki bir zamanda aynı noktaya gönderme açısından kullanılıyor.iyi bir Fishfinder derinlik ,zeminin durumu,balık varlığı ve büyüklüğü,suyun sıcaklığı gibi durumları tespit etmek için kullanılıyor,tabiki kamera tartışmasız çok güzel canlı olarak suyun altını izliyorsun..başladık bir hevesle ama tecrübe ve bilgi eksikliği yoracak biraz sanırım..Sen nasıl bir donanım tavsiye edersin baştan sona yazarsan sevinirim..selamlar..[/QUOTE] [url]http://www.carplounge.de/xtcommerce/[/url] bu adamlar bu markanın üreticisi istersen tek tek parçada satıyorlar en son çıkan en üstte... RT4 Baitboat RT3 Baitboat RT2 Baitboat Carponizer şuan vaktim yok ama en kısa sürede o ağırlıkları taşıyacak mekanik malzeme listesi paylaşırım liste üzerinde yorum yapar ekleme veya çıkarma yaparız hem bilgisi olanlarda birşeyler ekledimi harman olur daha güzel olur...şimdilik iyi akşamlar |
[QUOTE=HALUK32CARPTR;345897]yokmu yorum yazacak kimse , eee o zaman hadi!![/QUOTE]
Keşke daha kapsamlı bilgim olsaydı da bu mesajı yazdırmasaydım sana :) Neyse ki Reis'imiz ve Mustafa imdadına yetişmiş. Kolay gelsin. |
mekanik aksamlarıda takılınca daha güzel olacak
|
[QUOTE=kulekreis;345899]Haluk sadece 1, soruna cevap vereyim. jet motorundan vazgec cok buyuk guclere ihtiyacin olacagi icin aku sistemi yetersiz kalacaktir. uskur gurubundan vazgecme. Sana daha rantabil gelecektir. aku isi icinde mutlaka jel aku almalisin. diger konularin beni asar Allah kolaylik versin.[/QUOTE]
Teşekkürler Hasan abi, görüşmek üzere..selamlar.. |
[QUOTE=iLK_KaN;345935][QUOTE=HALUK32CARPTR;345930]
[url]http://www.carplounge.de/xtcommerce/[/url] bu adamlar bu markanın üreticisi istersen tek tek parçada satıyorlar en son çıkan en üstte... RT4 Baitboat RT3 Baitboat RT2 Baitboat Carponizer şuan vaktim yok ama en kısa sürede o ağırlıkları taşıyacak mekanik malzeme listesi paylaşırım liste üzerinde yorum yapar ekleme veya çıkarma yaparız hem bilgisi olanlarda birşeyler ekledimi harman olur daha güzel olur...şimdilik iyi akşamlar[/QUOTE] Tamam Mustafa teşekkürler,görüşmek üzere..selamlar.. |
[QUOTE=A.Engin Çelebi;345955]Keşke daha kapsamlı bilgim olsaydı da bu mesajı yazdırmasaydım sana :) Neyse ki Reis'imiz ve Mustafa imdadına yetişmiş. Kolay gelsin.[/QUOTE]
Sağol Engin kardeşim ilgilenmiş olmanda yeterli,selamlar.. |
[QUOTE=Sefa AYKENAR;345978]mekanik aksamlarıda takılınca daha güzel olacak[/QUOTE]
Sefa kardeşim teşekkürler,inşallah göreceğiz hep beraber..selamlar.. |
motor içi link bu büyüklükteki motorlar işini görür
[url]http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17711__Turnigy_XK4074_B_1400KV_Brushless_Inrunner.html[/url] servo [url]http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14458__HobbyKing_939MG_Metal_Gear_Servo_2_5kg_12_5g_0_14sec.html[/url] kumanda [url]http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__24969__Turnigy_6X_FHSS_2_4ghz_Transmitter_and_Reciever_Mode_2_.html[/url] [url]http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__9042__Hobby_King_2_4Ghz_6Ch_Tx_Rx_V2_Mode_2_.html[/url] üsteki modeli 4 yıldır kullanıyorum bir sorun yaşamadım. esc tek esc için ama yön verme işlemini motorlardan yapmaytı düşünüyorsan (tavsiye etmem) 90 a iki tane esc sec bütçene göre [url]http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__15134__Hobbyking_SS_Boat_Series_200A_ESC.html[/url] [url]http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22406__Turnigy_AquaStar_160A_Water_Cooled_ESC.html[/url] pervane [url]http://www.r2hobbies.com/rc-accessories/for-boats.html?cat=69&material=26[/url] ayrıca bu başlığa göz atmanı tavsye ederim [url]http://www.hobbyrc.com/forum/forums/260-Bal%C4%B1k-Tutma-Tekneleri[/url] kolay gelsin |
Sağ ol Mustafa,inceleyeyim...selamlar..
|
Merhaba arkadaşlar ..Yapmakta olduğum yemleme botu(80x58x30 ölçülerinde trimaran ve yemli ağırlığı max. 14 kg) için öncelikle bir çift motor seçme aşamasındayım,bildiğiniz üzere hıza ihtiyaç değil torka ihtiyaç duyacağım. Tavsiye edeceğiniz sorunsuz kullanabileceğim botun ağırlık ve boyutları açısından ideal fırçasız motorların link veya marka-teknik özelliklerini yazarak yardımcı olabilirseniz sevinirim..selamlar..saygılar..
|
Arkadaşlar yaptığım araştırmalardan anladığım kadarı ile en sağlıklı motor tipi fırçasız autronner sensörlü motorlar bu tespit doğrumudur?eğer bu konuda yaptığımtesbit doğru ise yaptığım bota uygun olanının tipi(teknik özellik-devir-t değeri vs.) yardım almam gerekiyor,tecrübeli arkadaşlar fikirlerini ve önerdikleri söyleyrse çok sevinirim..şimdiden teşekkürler..
|
arkadaşım rc hobby malesef pahalı bir eğlence ama işi en az maliyetli yapmak istiyorsan sana tavsiyem aşagıdaki linke tıkla
[url]http://www.hobbyrc.com/forum/threads/77171-yemleme-botu#.UugYDtJahBw[/url] malzemeler pervaneleri hobbytime aküleri jel akü falan hikaye sen denge olsun diye iki yana 2 adet 6 v 4Ah lik aküyü seri bağlamanı tavsiye ederim bildiğin şarzlı lamba aküsü ama ataba marka olursa iyi olur şaft işi bahaus da 8 mm iç çaplı alüminyum boru ve 4mm paslanmaz sonsuz dişli vida ve bobinajcılarda bulabilirsin uygun bez makaron ve burç motorlar zaten linkte yazmışım araba kompresör motoru ve dişlisi (redüktörü) bu motorlorun içinde sogutma fanı var eğer extra motor soğutma için bilgisayar işlemci fanı iş görür motor esc elektronik servo kontrol devresi için 30 amperlik fırçalı motor ESC iş görür tabi iki tane almalısın [url]http://www.hobbyrc.com/forum/threads/77171-yemleme-botu#.UugYDtJahBw[/url] |
Teşekkürler Akif dikkate alacağım..selamlar...
|
Merhabalar arkadaşlar, sanırım bot için fırçalı motor kullanacağım fırçasız motorun maliyeti yüksek olacak gibi araştırmalarımdan öyle anlaşılıyor..Ama halen karar verme aşamasındayım tavsiyeleriniz olursa yinede dikkate almak isterim..selamlar..
|
Arkadaşlar sanırım Oltacılar forumunda baitboat yapımı ile ilgili ve tecrübeli pek arkadaşımız yok ,o yüzden diğer forumlarda araştırma yapıp yardım alıyorum bir süredir..En azından forumda yemleme botu kullanan arkadaşlar vardır diye düşünüyorum, kullanan arkadaşlar botlarının foto veya videolarını birde ağırlık(yemli ve yemsiz) ,boyutlar,üzerinde kullanılan motor vs .teknik donanımlarını yazabilirlerse hem bana hem forumda araştırma yapacak diğer arkadaşlara bu konu başlığı altında faydalı olurlar..selamlar..
|
Güncel..
|
[QUOTE=HALUK32CARPTR;347174]Güncel..[/QUOTE]
güncel olan ne dostum :)) |
[QUOTE=iLK_KaN;347240]güncel olan ne dostum :))[/QUOTE]
Merhaba Mustafa ,forumda son konu ve mesajlarda görünsün belki cevap yazan olur diye öylesine yazdım dostum:) |
| Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:50. |