Balık Avı ve Amatör Balıkçılık

Balık Avı ve Amatör Balıkçılık (http://www.oltacilar.com/index.php)
-   Gerçekleştirilen Tatlı Su Organizasyonları (http://www.oltacilar.com/forumdisplay.php?f=84)
-   -   4. Geleneksel Sazan Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği Gerçekleşmiştir. (http://www.oltacilar.com/showthread.php?t=10881)

Mustafa DEDEMLİ 19.09.12 11:00

Her şey süperdi.

Sevgili dostlar,
Malesef işlerimizin yoğunluğundan yarışmaya katılamadık. Cumartesi günü Akın AKBAŞ ile yarışma alanına geldiğimizde ilk gözlemim yarışma parkurlarının genişliği oldu. Çadırlarımızı kurdukdan sonra yarışma alanında bulunan dostları ziyaretimizde yemleme botu ve şişme bot kullanarak olta bırakan, yemleme yapan yarışmacıları uzun uzun izleme olanağı buldum. Hiç de panayır yerine benzemiyordu. Her yarışmacı bu işlemleri yaparken gayet dikkatli sessiz diğer yarışmacılara rahatsızlık vermeden kendi istikametinde tıkır tıkır gitti geldi.Demek ki yarışmalar da şişme bot hengameye sebep olmuyor, aksine yarışmalara renk katıyordu. Panayır yeri görüntüsü vermediği gibi adalet de sağlanmış oluyordu. Bunu açıkca gördüm.
Sektörler arası mesafe çok düzenli bir şekilde ayarlanmış. Sektörlerin önünde 300 metrede işaretlerin bulunması ve yem miktarı konusunda özen gösterilmesi bu yarışmaya nasıl hazırlanıldığı ve kafa yorulduğunu belli ediyordu.Hakem arkadaşların üstlendikleri işin ne kadar önemli olduğunu bilerek bu işi yaptıkları takdir edilmesi gereken bir durumdu. Kısacası bu yarışmanın tek eksiği zaman dilimiyle ilgili.
Bu şartlarda ki bir yarışmanın en az 5 gün olması gerekir diye düşünmekteyim.

[B][FONT="Arial Black"]Buradan OLTACILARDER yönetimine sesleniyorum. Bu yarışmanın çok daha fazla ses getirmesi için gelin bir daha ki sene yarışma zaman dilimini 5 tam güne çıkartın.[/FONT][/B]

Yarışmada heyecan her dakika vardı. Cumartesi gecesi ve pazar sabahı her tarfdan balıklar alınıyordu. İstanbul dan katılan arkadaşlar son dakika golüyle yarışmadan 18 + bir aynalıyı sudan çıkartma başarısı göstererek yarışmanın en büyük dalında kazanan oldular.Kendilerini tebrik ederim.

[COLOR="Red"]En Ağır Balığı Tutma Birincisi (Kg)[/COLOR]
SULTANBEYLİ UZUNDERE CARP
Orhan SAĞGÜL
Namık Kemal DEMİR
Tutulan balıkların boy ve ağırlıkları
91cm 17 kilo 340 gram

[COLOR="red"]Toplamda En Çok Balığı Tutma Birincisi (Kg) [/COLOR]
FERİL CARP TEAM
İlhan KURTULDU
Ferhat AYAŞ
Yunus KURTULDU
Tutulan balıkların toplam ağırlıkları
10 kilo 660 gram

[COLOR="red"]Toplamda En Çok Balığı Tutma İkincisi (Kg)[/COLOR]
Ka-eN carp
Mustafa FIRINCI
Ersan TUNA
Osman YILMAZ
9 kilo 560 gram

[COLOR="red"]Toplamda En Çok Balığı Tutma Üçüncüsü (Kg)[/COLOR]
VarnaBros.FHC_Prusa Carp Team-1
Ersin ÖZKAN
M.Metin GÖKTEKİN
7 kilo 160 gram
Derece alan bu arkadaşlarımızı tebrik ederim.Başarılarının devamını diliyorum.

Sevgili Mustafa Fırıncı,
Bizler ne yaptık ki bu senin güzel insan olmandan kaynaklanıyor. Sende bu azim ve istek varken bu sazan konusunda çok daha güzel işler yapacağına eminim. Sevgiyle kal.

Bu yarişmayı düzenleyen ve organize eden en ufak katkısı olan tüm arkadaşları kutlarım.
Daha güzel ve daha iyilerin de buluşmak dileğimdir.
Emeğiniz takdire şayandı.

Bülent YILMAZ 19.09.12 11:06

Organizasyonda emeği geçen, görev yapan, katılımlarını eksik etmeyen tüm ağabey ve arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ederim...

Yine her zaman ki gibi muhteşem bir organizasyona imza atmışlar...

iLK_KaN 19.09.12 11:22

[QUOTE=berkk54;327682]Mustafacım her şeyden önemli olan orada o havayı tenefüs etmekti. Senin ilk balığı yakalayışında sevinmiştim. Son anda dengeleri birden altüst eden Orhan SAĞGÜL, Namık Kemal DEMİR kardeşlerimi tebrik ederim.
Seninle fazla muhabbet edemedik Mustafa. İnşallah birdahaki yarışmaya nasip kısmet.[/QUOTE]

haklısın önemli olan orada o toplulugun içind olabilmekti. bir çok kişininde yarışma dışında orda bulunmasıda bunu destekliyor.inş başka bir zaman tanışmak dileği ile abi.

[QUOTE=Akın ustA;327688][B]ADAM GİBİ YARIŞMA OLDU :[/B]
Merhaba sevgili balık tutkunları dostlarım, Oltacılarderin düzenlemiş olduğu 4. Geleneksel sazan balığı yakalama yarışmasına yurt dışında olmam sebebi ile katılamadım lakin Türkiyeye gelir gelmez hazırliklerımı yapıp çadırlarımızı ve kampetlerimizi alıp sevgili Mustafa DEDEMLİ ile cumartesi günü yarışma alanına geldik… MAY CARP takımı adı ile yarışan Erol ÖRKÇÜ, Yiğit SARAÇ, Cenker SAVAŞ dostlarımızın yanlarına çadırlarımızı kurduk ve diğer sektörlerde yarışan dostlarımızı ziyaret ettik…
Yarışma alanında yaptığımız gözlemlerimiz ve ziyaret ettiğimiz dostlarımız ile yaptığımız sohbetlerde yarışma için konuşulan konuları ve tespitlerimizi aktarmak isterim…
[B]Eşit Şartlar Altında Yarışmak : [/B]
A- Sektörler arası mesafenin genişliği…
B- Yemleme botuna karşılık şime bot ile yemleme yapılması…
C- Yemleme botu ve şişme botu için uzaklık şamandırası konulması…
D- Atış yönlerinin tayin edilmesi…
E- Hakemlerin kuralları eksiksiz ve tarafsız olarak uygulaması…
Bu özellikler ile bu yarışmada tüm yarışmacılar eşit şartlar altında yarıştılar, haksızlığa mahal verilmedi…
[B]Yemekler ve Diğer İhtiyaçların Karşılanması :[/B]
Yarışmada verilen yemekler sanki restorandaymışız havası verdi, diğer eksiklerimiz vede extradan olan ihtiyaçlar (pil bitmesi, tütün bitmesi vs…) için Oltacılarder kadrosuna sonsuz teşekkürler ediyorum…
[B]Fairplay Bir yarışma :[/B]
Yarışmacıların yarışmayı ben değil yan sektördeki arkadaşım kazansın onun kazanmasını kendimden çok istiyorum düşüncesi vede idraki beni ziyadesi ile memnun etmiştir, yarışmacı arkadaşları bu denli ince düşüncelerinden vede hassasiyetlerinden dolayı kutluyorum… Kusursuz planlanan bir yarışmada yarışmak ve seyirci olmak yarışmacılar kadar biz seyirciler içinde unutulmaz anılar arasında yerini almıştı.
[B]Yönetimin Tutumu :[/B]
Değerli Oltacılarderin sevgili yönetiminin vede heyetinin tüm yarışmacılara eşit mesafede durması ve her yarışmacının düşüncelerini vede fikirleri dinlemesi yarışmanın selahati ve geleceği adına önemliydi ve yönetim bu değeri tüm yarışmacılara gösterdi… Başta Serkan başkana vede değerli yönetimin diğer üyelerine verdikleri özverili çalışmadan dolayı sonsuz teşekkür derim… [COLOR="Blue"]Yarışmaya katılan vede dereceye giren sevgili dostları kutluyorum...[/COLOR] Seneye bu yarışmaya gitmek isteyeceklerin sayısı bir hayli artacağına inanıyorum...[/QUOTE]

tşkler abi şimdiden rezarvasyon almaya başlaması gerekli başkanın :))

Musa ERCİYAS 19.09.12 12:24

Yine her zamanki gibi harika bir yarışma ve organizasyon olmuş, dernegimi ve yönetimdeki abi ve kardeşlerimi kutlarım. Resimler herşeyi anlatıyor. Yarışmada dereceye giren abi ve kardeşlerimi kutlarım. Yarışmaya destek ve katılımları olan tüm kurumlara ve sponsorlara teşekkürler. Daha güzel ve ses getiren yarışmalara dogru emin adımlarla ilerleyen Dernegim
OLTACILARDER' i kutlarım iyiki varsınız..:):)

Ahmet ŞENOL 19.09.12 12:34

Abilerim arkadaşlarım, olay budur yahu :) OLTACILARDER tüm emeği geçen arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Bu ne güzel bir yarışma bu ne keyifli organizasyon. İşlerden fırsat bulup gelemedik ama içim gitti.
Söyleyecek söz bulamıyorum. İyi ki varsın OLTACILARDER, iyi ki varsın Serkan başkan.

Saygı ve sevgilerimle.

çelik 19.09.12 13:07

Oltacılarder'in düzenlemiş olduğu özellikle sazan yarışmalarını imkanlar nispetinde takip etmeye çalışıyorum, Oltacılarder'in düzenlemiş olduğu bu yarışma yapılan yarışmaların en güzeliydi...

Başta Serkan başkan, Fedai Erdem, Mustafa Köşkeroğlu, Pelvan Mustafa abiye Aşçı ve hakem arkadaşlara organizasyonda hizmet eden herkese özverili çalışmalarından dolayı amatör balıkçılık adına çok teşekkür ederim.

Yarışmaya katılmak da amatör balıkçılık adına örnek olacak bir hizmettir katılan ve izleyen her arkadaşı da kutlarım, hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim...

Bir sonraki yarışmada görüşmek umuduyla ...

A.Engin Çelebi 19.09.12 14:25

13 Eylül perşembe günü Ankara'dan iki araçla yola çıktık. Kendimden ve ekip arkadaşlarımdan emindim ancak çok heyecanlıydım. Heyecanımın sebebi her gün böyle yarışmaların olmayışıydı. Gölköye saat 17.00 civarında vardık ve hemen başladık çalışmaya.
İnsan değer verdiği dostlarıyla beraber dağları nasıl deler, imkanları birer birer nasıl
yaratır, birlik olunca tüm güçlükler nasıl aşılır hepsini yaşayıp öğrendim.

Kura çekimi tamamlandıktan sonra ben, Muzaffer amca, Serkan Baykal, İbrahim Burak Öney ve Bülent Kahramandan oluşan hakem heyeti 1.-8. sektörler arasında görevlendirildik ve kamp alanımıza doğru yola çıktık.
İlk gün biraz aksilikler yaşamamıza karşın gece yanımıza gelip çay ikram eden Mustafa amcanın ellerinden öperim. Cumartesi gecesi sessiz ve sakin bir gece geçirdik. Ancak sürekli bir büyük balık beklentisi uyumamıza engel oluyordu. Nitekim cumartesiyi pazara bağlayan gece çoğu ekibimiz balık almıştı (6.,7. ve 8.sektörler hariç ).
Hakem heyetinden ikili olarak yaptığımız sektör ziyaretlerinde balık alamayan sektörlerdeki abilerimiz ve arkadaşlarımzla konuşurken onları hep motive etmeye çalıştık. Sabah olunca İlyas abinin güzel çorbasıyla güne başlamak gerçkten her gün her ademoğluna nasip olacak şeyler değildi.
Saat 11.00 gibi yarışmacılara yarım saat kala, 10 dakika kala ve yrışma bitişinde kornaya basacağımızı bildirmiştik. İlk korna çalmıştı ve içimizde hala büyük balık çıkmalı diye bir ümit vardı ve ikinci korna çalmadan hemen önce telsizden güzel bir anons geçti "8 numaralı sektörde balık var".
Herkes oradaydı ve yaklaşık yarım saatlik büyük özveriden sonra 17.340 gr pehlivan güreşin yenilen tarafı olmuştu. ölçümler yapıldıktan ve helalleştikten sonra balığımız suya iade edildi ve tutanağını gururla imzalamak ben ve Bülent abiye kısmet oldu.

SULTANBEYLİ UZUNDERE CARP-Orhan SAĞGÜL, Namık Kemal DEMİR abilerimi tebrik ediyorum. İnşallah daha irilerini yakalamak için yine birarada oluruz

FERİL CARP TEAM- İlhan KURTULDU, Ferhat AYAŞ, Yunus KURTULDU tebrik ediyorum abilerim umarım yine buluşup yine güzel sohbetler ederiz.

VarnaBros.FHC_Prusa Carp Team-1- Ersin ÖZKAN, M.Metin GÖKTEKİN abilerim geceleri sizi uyutmamak gerekiyor uykusuz geceler dilerim.

06 ŞİMŞEK TEAM-Ayhan Nuri ŞİMŞEK,Özden Aydın ŞİMŞEK,Özcan AYDIN abilerim ve Özden ablacım renk kattınız. Balık tutamadınız ancak sohbetiniz ve verdiğiniz destekler için çok teşekkür ederim. Ayrıca yarışmamızın tek kadın katılımcısı da sizdendi umarım diğer yarışmalarda kadınlar da daha çok katılım sağlar

06- VarnaBros.FHC_Prusa Carp Team-2- Şenol ÖZKAN, Nuray YALNIZ
umarım yine biraraya geliriz. Katılımınız için teşekkür ederim

04- TSSK CARP CLUB TURKEY Bilent YILDIRIM, Ömer TABANLI abi tebrik ederim umarım yine biraraya gelme imkanımzı olur.

03- GEBZE CARP ACADEMY-1 Ayhan TEMİZ, Dilaver TUNA, Rahim BAYER abi şu kömürcünün adresini bi verin kurban olayım anara daha soğuk. yine biraraa gelmek dileğiyle

Umarım daha irileri rastgelir, tüm OLTACILARDER ailesine hayırlı olsun.

Ferhat AYAS 19.09.12 15:14

Sevgili DOSTLARIM

Bizleri kutlayan arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Sevgili Serkan Başkanımıza ve ekibine nasıl bir katkım olur düşüncesiyle (daha çok, tabiatla bir gece fazla kalmak adına :) ) Perşembe akşamı saat 20,00 civarlarında yarışma alanına gittim. Ekibin bir kısmı akşam yemeği ile uğraşırken diğer bir kısmı sektör belirlemekle uğraşıyorlardı, hem yemek, hem muhabbet, hemde afiş işlemlerini bir arada hallettikten sonra, sabah mesafe dubalarını koymak bana vede Serkan arkadaşımıza kalmıştı :) “umarım bu konuda kimsenin şikayeti olmamıştır, çünkü sudan kıyıya uzattığımız ipi gergin hale getirmenin ve rüzgarın zorlukları ile anca yapabildik”
Duba işini yarıladıktan sonra ekip değiştirerek Kura çekimine katıldık, Açıkçası istediğimiz yeri çekememiştik, ama nasip diyerek oltalarımızı vede çadırımızı kurmaya başladık.

Bu bizim 5. sazan yarışmamızdı, diğer 4 yarışmada bırakın dereceye girmeyi, alarmlarımızın sesini bile duymamıştık, Açıkça söylemek gerekirse, bu yarışmaya sadece DESTEK amaçlı katılmıştık. İlk gün yanımızdakiler balık alınca “ yine bize hüsran var” diye düşünmeye başlamıştık ki, cumartesi günü ilk balığımızı aldık ( 1,640 kg) şeytanın bacağını kırmıştık. Sevgili Aksakallı Nur Yüzlü HİLMİ dedemin “evlat biz geliyoruz çayı demle” haberinden sonra saat 24,00 civarlarında sevgili Çağlayan abım ve Murat arkadaşlarımızla beraber güzel çaylarımızı içerken 2. balık bize merhaba dedi ( 1,460kg). Hemen akabinde 1 saat sonra, 3. balığımız 3,740 kg balığımızı aldık, toplamda ( en büyük 9kg balığı saymazsak ) Birinci durumdaydık. Hemen yanımızda 2. sektördeki VarnaBros ( Ersin ve Metin ağabeylerimiz) ekibi ile müthiş rekabet içine girmiştik “onlarında buradan tebrik etmek isterim“. Sabah olduğunda VarnaBros ekibi toplamda 4 balığa ulaşmış 7,160kg ile bizi geçmişlerdi, biraz daha hırslanarak yemleme işlemine geçtik. Sonuçta 3,820kg olan 4. balığımızı saat 08,00 gibi kepçelemiş ve o an için En Çok Balıkta Birinci durumdaydık. O an için diyorum çünkü Burası Gölköy, 15 lik, 18 lik, 20 lik balıkların her an bir oltaya vurma olasılığı %70 dir, hiç beklemediğiniz anda, oltanızı çekeyim derken bile olabilir. Gölköy bizi utandırmadı, 8. sektördeki Orhan ve Namık arkadaşlarımıza saat 11,45 ( bitime 15dk kala) bir vuruş aldılar ve gelen sazan 18kg SazanCIK :) MAŞALLAH, dürbün ile izlemeye başlamıştım, arkadaşlarımız kadar heyecanlandım, nede olsa TROFE diye nitelediğimiz balığı kepçelemeye çalışıyorlardı. Saat 12,15 olmuş yarışma çoktan sona ermiştir, Ancak heyecan hala devam ediyordu ki. Sonunda balığı kıyıya aldılar, Liste bir anda değişmişti enbüyük balıkta 1. olan arkadaşımız ( Mustafa ve ekibi) birden En Çok Balıkta 2. duruma düşmüştü :( Onları da, buradan ayrıca tebrik ederim.

Sonuç olarak şu ana kadar yapılmış en güzel ve en başarılı yarışma oldu. (her zaman dediğim gibi, “son yarışma, bir öncekinden dahada başarılı oluyor” )

Bu yarışmayı düzenleyen, canla, başla çalışan, bir sorun olmaması için ellerinden gelen her şeyi yapan. Sayın OLTACILARDER Başkanı Serkan Bey ve Yönetim kadrosu ve dernek üyelerine. Bizlerle beraber çaba sarf eden, gecesini gündüze katan Hakem Heyetine,

Bizleri ziyaretleri ile yalnız bırakmayan. Mustafa abi, Akın abi, Hilmi dedem, Çağlayan abi ve Murat arkadaşımıza, Telefonları ile her vakit arayan tüm dostlarımıza. Sizlerin huzurunda

TEŞEKKÜR EDERİM

Yarışmadaki olumsuzluklar!!! varmıdır, tabiyiki vardır,
1-) Yemeklerin bir dahaki sefere Beyaz gömlekli, Takım elbiseli kişiler tarafından ve Cam tabak ve cam bardakların kullanılmasını, Çatal ve kaşıkların 1. kalite Paslanmaz çelikten olmasını istiyorum. :) :) :) :)

:) işin şakası, olumsuzlukların veya haksız rekabetin pek fazla olmadığı, olanlarında on an için hemen çözüldüğü bir org. gerçekleşti. Zamanla bu olumsuzluklarında iyi niyet çerçevesinde söylenecek ve bir sonraki yarışmada yaşanmayacaktı,

Gönül isterdi ki bu yarışmaya katılımcı sayısının biraz daha fazla olmasıydı, özellikle bu işe gönül vermiş ( Sportif Sazancı Üstatlarımızın) yarışmacı veya ziyaretçi olarak katılmasıydı, Onların gözü ile bu yarışmanın eksikleri vede artıları konusunda bilgi alabilseydik. Benim için tek olumsuz kısım bu olmuştur.

Saygılarımla

Mukadder 19.09.12 15:16

Tebrikler

Bu yarışmada emeği geçenlere Oltacılardere,Yarışmacılara.sponsorlara ve dereceye giren arkadaşlara tebrikler.Güzel bir yarışma olmuş inşallah seneye katılmak nasip olur.

TK Kadir AKAR 19.09.12 16:21

Emegi gecen tüm dostlara tesekkürler...

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:11.