Balık Avı ve Amatör Balıkçılık

Balık Avı ve Amatör Balıkçılık (http://www.oltacilar.com/index.php)
-   Üyelerimizin El Emekleri (http://www.oltacilar.com/forumdisplay.php?f=115)
-   -   Dry Flies Royal Coachman (http://www.oltacilar.com/showthread.php?t=11796)

A.Bülent KUTLUCA 14.01.14 21:57

[QUOTE=Hakkı HARMANCIK;345537]Alabalıkta kullandığını tahmin ettiğimden dolayı 12 numaramı diye sordum :) Bende genelde 10-12 numara ile çalışıyorum ama hata yapıyorum. Yeni başladığım için biraz daha büyük iğnelerle daha rahat örebilirim galiba. :) O değil öyle bir bulaştıki nerdeyse her akşam bir tane yapmadan yatasım gelmiyor. :D Allah'tan elimde fazla malzeme yok, yoksa sabahı nasıl ettiğimin farkına varamayacağım. :)

Yaklaşık 4-5 senedir örme işini televizyondan izliyorum. Çokta hoşuma gidiyordu ama şimdi kendimde bir şeyler yapmaya çalışınca bakış açım tamamen değişti. Daha bir inceler oldum.

İlk başta sinek ve böcekler ile ilgili(Ülkemizde var olan) bir kitap alıp varsa tabiki :) yaşam şartları, yaşadığı yerler, yumurtlama zamanları, yaşadıkları sıcaklık ve rakımlar vs. vs. gibi bir çok sorumun cevabını almak yeni başladığım bu yolda alaylı değil mektepli olarak devam etmek istiyorum. Önereceğin ve bildiğin kitaplar varsa tavsiyelerini bekliyorum. Bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum ama videoya ya veya resimlere bakıp sinek yapma işi el becerisini kazandıktan sonra bana çokta zor gelmiyor. Önemli olanının yaptığın imitasyonun ne olduğunu, nerde bulunduğunu veya hangi mevsinde, hangi evreye geçtiği gibi bilgilere sahip olup ona can vermektir. Tabi bu benim fikrim. :)

Yanı kısaca bu işin görseline değil, ruhuna inmektir. Saygı ve sevgilerle....[/QUOTE]

Hakkı ruhuna inmenin tek yolu malesef boool ve doğru malzemelere sahip olup SABAHLARA kadar uyumayıp ,hatta gece çıkıp parkta bahçede fly uçurmaktan geçiyor çift haneli yıllar boyunca böyle yaparak ruhum da sineklerimle UÇMAYA başladı,

Yukarıda öğrenmek istediğin şeylerin hepsini bir arada bir yerde bulmanın yolu sanırım belli;),,,ama herşeyden önce Bir bilim dalı olan ENTOMOLOJİ 'ile haşır neşir olman lazım,,,okadar çoook kaynak varki anlatamam,benim bir şansımda Ailemde Böcük yani entomoloji mühendisi var,,,bu kolay sen dediğin gibi önce büyük ebat iğnelerle ör meye devam et,parmakaların alıştıkça minimize edersin:)
Hayırlı geceler,,,ben biraz böcük yapacağım,,,böcüğüm geldi:) şakası tabi,,,iğnelerim geldi parmaklarım yerinde durmuyor,,,

keşfetmekiçinbak 14.01.14 21:57

[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345554]Tuncay Kardeşim,aklımda uzun zamandır bir konu var ,,,malum bu ecnebiler entomoloji'yi fly fishing ile asır(lar) öncesi entegre ettiler,,,ve ne var ne yok böcükleri tanımlayıp bide imitasyonunu yapıp adlarını onlar koydular,,,biz daha yolun başına ayak koymuşken belki ütopya ama birlikte yapılmamış bir böcük imitasyonu yaparak adını TÜRKÇE koysak nasıl Olur:)[/QUOTE]

Sadece bize has bir uçan ya da konan bulabilirsek neden olmasın.

Has Royal...
Royal Turk...
Turkish Tail...
Anadolu Cahill

:)

hatta kutluca wet dry

ya da tam Türkçe Anadolu cahili :)

şaka bir yana hakikaten olamaz mı? bence çokta güzel olur...

A.Bülent KUTLUCA 14.01.14 22:07

[QUOTE=keşfetmekiçinbak;345563]Sadece bize has bir uçan ya da konan bulabilirsek neden olmasın.

Has Royal...
Royal Turk...
Turkish Tail...
Anadolu Cahill

:)

hatta kutluca wet dry

ya da tam Türkçe Anadolu cahili :)

şaka bir yana hakikaten olamaz mı? bence çokta güzel olur...[/QUOTE]

Alkış Karakterini bulamadım ALKIŞLIYORUM

İşte budur,,,10 dakikada bunlar çıktı,YARIN akşama bitiririz bu işi

kutlucayı hemen eliyorum,,,bu dördünü oylamaya sunalım en çok beğenileni birlikte belirleyelim sonrasıda böcüğü bulmaya kalsın:)
ben hepsine ayrı ayrı 100 üzerinden 25 diyorum

Has Royal...
Royal Turk...
Turkish Tail...
Anadolu Cahill

keşfetmekiçinbak 14.01.14 22:12

[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345567]Alkış Karakterini bulamadım ALKIŞLIYORUM

İşte budur,,,10 dakikada bunlar çıktı,YARIN akşama bitiririz bu işi

kutlucayı hemen eliyorum,,,bu dördünü oylamaya sunalım en çok beğenileni birlikte belirleyelim sonrasıda böcüğü bulmaya kalsın:)
ben hepsine ayrı ayrı 100 üzerinden 25 diyorum

Has Royal...
Royal Turk...
Turkish Tail...
Anadolu Cahill[/QUOTE]

Bilirsin ki camiada ilk fly örneği ise yapanın ismiyle de anılır :) ... kaçınılmaz son

A.Bülent KUTLUCA 14.01.14 22:27

[QUOTE=keşfetmekiçinbak;345568]Bilirsin ki camiada ilk fly örneği ise yapanın ismiyle de anılır :) ... kaçınılmaz son[/QUOTE]

Tamam işte ikimiz yapacağımız için ,ad soyad çaprazlaması ile çözersin bu işi:) o kadar sonuç 10 dk ise bu 5 dakikayı geçmez :)

A.Bülent KUTLUCA 14.01.14 22:37

Arşivden

ROYAL EMERGER(Floating Emergers)

[img]http://www.oltaciyukle.com/images/2014/01/14/h91fQw.jpg[/img]

keşfetmekiçinbak 14.01.14 22:54

[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345581]Arşivden

ROYAL EMERGER(Floating Emergers)

[img]http://www.oltaciyukle.com/images/2014/01/14/h91fQw.jpg[/img][/QUOTE]

Süper...
Sevgili Bülent, bu cahil işini anlamayan kesin olur :) kahkaha attım valla...kesin olmuştur.

arkadaşlar! aydınlatıcı bir video. Cahil neymiş izleyelim :)

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=CieEnfKutWM[/YOUTUBE]

fırat 15.01.14 14:07

Bülent abim senin duruşuna tarzına hastayım. Fly Fishing yollarındaki ilk adımlarımı seninle atmaktan gurur duyuyorum iyi ki varsın.
Saygılar ve sevgiler.

M.Serkan İNANÇ 15.01.14 14:36

[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345530][img]http://www.oltaciyukle.com/images/2014/01/14/Ls6O7mGH.jpg[/img][/QUOTE]

[QUOTE=M.Serkan İNANÇ;345529]Bu on kuruş şuanda yürürlükte olan on kuruş mu Bülent abi.
Yorumumu ona göre yapacağımda:)[/QUOTE]

[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345530]Akşam Fırından Para Üstü Aldım, Bi Sorup Geleyim;)[/QUOTE]

[QUOTE=M.Serkan İNANÇ;345531]İnan bende senin paylaşımını görünce evdeki bozuklukları kurcaladım hiç on kuruş kalmamış.
Bir poşetin içinde müşteriden aldığım hepsi on kuruştan oluşan 35 lira vardı. Poşetin düğümünü çözemedim de kenarından yırtıp bir tane on kuruş çıkarttım ama vallahi tarihini okuyamadım abi:o[/QUOTE]

[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345532]eee başkan sonuç :confused: eskisi daha mı büyüktü ?[/QUOTE]

[QUOTE=M.Serkan İNANÇ;345534]Bu aşağıdaki on kuruş ve üzerindeki üç iğneyi görünce ben fly kullanıcısı olmaya karar verdim abi.
Sonuç bu:D[/QUOTE]
[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345542]
Bu arada tatlı çekişme dedimya şu para üstüne böcük dizme işi,,,bu gün inneler geldi çok şükür,,,Hakkı ya yazdım dı,,vallahi pirinç denesi kadar ,en güccük parayıda buldum,,,ALLAH bana sabır versin;)[/QUOTE]

Tamam abi anlaştık.
Sen o Anadolu Cahillerinden biraz fazla yapıyorsun bende uçuruyorum.
Bırak fly örneği yapmayı ben o üzerine üç iğne koyduğun on kuruşu bile zor görüyorum:D

A.Bülent KUTLUCA 15.01.14 20:50

[QUOTE=fırat;345610]Bülent abim senin duruşuna tarzına hastayım. Fly Fishing yollarındaki ilk adımlarımı seninle atmaktan gurur duyuyorum iyi ki varsın.
Saygılar ve sevgiler.[/QUOTE]

Sevgili fırat dünya güzeli kızını yerime öp eşine selamlarımı ilet,:)

ne kimseden bir adım önde nede bir adım geride kalmamak gerek ,yan yana atmak gerek adımları,ne kimseden önce varmak gidilecek yere nede kimseden geç kalmak ;hep omuz omuza yan yana olmak gerek;
UZAĞI YAKIN ETMENİN TEK YOLUDUR BU İNSAN YAKIŞAN EN ÖZEL DUYGUDUR BU

[COLOR="Red"][/COLOR] [SIZE="7"] PAYLAŞMAK[/SIZE]

Çabanı ve hevesini gördükçe bende gurur duyuyorum Fıratım,,:)

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:19.