![]() |
|
[QUOTE=CARPKOLİK;185872]Amatör bir balıkçı veya kendisini öyle niteliyen bi avcı : Herhangi bir su kenarında,doğayla iç içe,temiz mis gibi bir havada,her türlü gürültü stresten uzak,ateş közüne sürmüş çaydanlığını mis gibi bir duman kokusu,etrafında envayi çeşit börtü böcek içinde ,her tondan her çeşit rengin muhteşem güzelliklerini gözünden ruhuna doğru derin ,derin teneffüs ederken,hele geceleri çoğu gözün ve kulağın kapalı olduğu uyku vakitlerinde o çoğuna nasip olmıyan uyanıklık halindeyken.....Banane bunlardan kardeşim ben illaki balık tutup yemek istiyorum anlayışı vede hırsıyla o su kenarında bulunuyor ve bunca güzellikleri değerlendirmenin ne büyük bir nimet olduğunu bilmiyorsa , bir parça et uğruna tüm bunları algılamaktan mahrumsa, sırf balığı tutup yemek amaçlı bu işi yapıyorsa,yaşatmanın, doğayı vede canlıyı korumanın ,illaki öldürmenin değil yaşatmanında hazzını vede heyacanını duymuyorsa koyverin avlansın...Hani derlerya vermeyince Mabud neylesin mamut diye...Neyi neden yaptığını bilen bilinçli avlanan arkadaşları tenzih ederim...
Selamlar...[/QUOTE] selam abi merhaba bence, ben öyleyim hiç bir avcının et uğruna avlandığını zannetmiyorum önemli olan doğayla başbaşa kalmak dinlenmek tabiki balıkta yakalamak oltayla tutmakla balık bitmez amatör balıkçı bulunduğu ortamı koruyan temiz tutan v.b. gibi demektir. at gözlüğü takıp olaylara bu şekilde bakmıyoruz turgay abi yazısında bahsetti ben bahsettim amacımız tutup salmak veya almak değil konuyu saptırdık gitti aslında hepimizin amacı aynı bizler kuralsız avlananları devreden çıkarabilirsek sorunu çözmüş olacağız kanaatindeyim.saygılar |
[QUOTE=CARPKOLİK;185872]Amatör bir balıkçı veya kendisini öyle niteliyen bi avcı : Herhangi bir su kenarında,doğayla iç içe,temiz mis gibi bir havada,her türlü gürültü stresten uzak,ateş közüne sürmüş çaydanlığını mis gibi bir duman kokusu,etrafında envayi çeşit börtü böcek içinde ,her tondan her çeşit rengin muhteşem güzelliklerini gözünden ruhuna doğru derin ,derin teneffüs ederken,hele geceleri çoğu gözün ve kulağın kapalı olduğu uyku vakitlerinde o çoğuna nasip olmıyan uyanıklık halindeyken.....Banane bunlardan kardeşim ben illaki balık tutup yemek istiyorum anlayışı vede hırsıyla o su kenarında bulunuyor ve bunca güzellikleri değerlendirmenin ne büyük bir nimet olduğunu bilmiyorsa , bir parça et uğruna tüm bunları algılamaktan mahrumsa, sırf balığı tutup yemek amaçlı bu işi yapıyorsa,yaşatmanın, doğayı vede canlıyı korumanın ,illaki öldürmenin değil yaşatmanında hazzını vede heyacanını duymuyorsa koyverin avlansın...Hani derlerya vermeyince Mabud neylesin mamut diye...Neyi neden yaptığını bilen bilinçli avlanan arkadaşları tenzih ederim...
Selamlar...[/QUOTE] Sevgili Hüseyin abi, sanırım sen yazılanları biraz yanlış anlamışsın. amaç balık yemek olsa zaten balığa gidip gelip onca masraflar yapılıyor, malzemeler alınıyor. Onun yerine yapılan masraflarla kilolarca balık alıp çatlayıncayaya kadar yersin. senin söylediğinin tam aksine bizler amatör ruhlu ve doğayı seven, koruyan birer insanız. Böyle olmasak zaten bu sitedede işimiz olmaz. saygılarımı sunuyorum.. |
sevili abilerim;balığı salanı da,kendi ihtiyacı kadar alıp yiyeni de ,birbirinden ayıramayız.keza bu iki kesimde, bilinçli ve doğa severdir kanaatindeyim.ben her zaman yumuşak geçişlerin faydalı olacağını düşünmüşümdür,yolun başında birlik olup,kayıp vermemek gerekir.iki düşünce de aynı şeyi keskin düşüncelerle ifade etmeye çalışıyor gördüğüm kadarı ile,UZLAŞALIM sevgili abilerim.
|
[QUOTE=bilent yildirim;185898]sevili abilerim;balığı salanı da,kendi ihtiyacı kadar alıp yiyeni de ,birbirinden ayıramayız.keza bu iki kesimde, bilinçli ve doğa severdir kanaatindeyim.ben her zaman yumuşak geçişlerin faydalı olacağını düşünmüşümdür,yolun başında birlik olup,kayıp vermemek gerekir.iki düşünce de aynı şeyi keskin düşüncelerle ifade etmeye çalışıyor gördüğüm kadarı ile,UZLAŞALIM sevgili abilerim.[/QUOTE]
bu kadar işte sizleri seviyorum |
A be dostlar bende sizlerden farklı bi şey demek istemedimki...Bu işe gönül vermiş insanlar elbetteki ne yaptığını ,ne yapacağını bilen insanlardır onlara bi şey demek ne benim nede başka birinin haddinedir...Belki konuyu biraz dağıttım sanırım,bu konu benim için hassas bi konu olduğu için belki başka anlaşıldı,ama niyetim hiç kimseyi incitip rencide etmek değil...Anlaşılan bu konu baya su kaldıran bi konu en iyisi ben musluğu kapatıyorum:) ...hepinize selamlar...
|
ABANT ta sezon 1 nisanda açılıyor tabi şu anda buz ve kar var tahminim ayın 10 gibi olta atılır. erkenden gidip oltaları attıktan sonra güzel bir ateş yakarsın bir yandan soğuk diğer yanda ateş helede 2 alabalık aldınmı onlarıda tereyağında pişirdinmi üstünede tavşan kanı bi çay. işte bu tabi sonrada mangalı yakarız be dostlar.ha akıma gelmişken söyleyeyim orda avladığımız alabalığın tanesinin maliyeti yaklaşık 30 tl onu abanta gelirken balık çiftliklerinden alırsak sadece 2.5 tl yani onda bir fiatına amacımız et yemek değil sadece huzur bulmak
|
[QUOTE=sinekci-fly;185931]ABANT ta sezon 1 nisanda açılıyor tabi şu anda buz ve kar var tahminim ayın 10 gibi olta atılır. erkenden gidip oltaları attıktan sonra güzel bir ateş yakarsın bir yandan soğuk diğer yanda ateş helede 2 alabalık aldınmı onlarıda tereyağında pişirdinmi üstünede tavşan kanı bi çay. işte bu tabi sonrada mangalı yakarız be dostlar.ha akıma gelmişken söyleyeyim orda avladığımız alabalığın tanesinin maliyeti yaklaşık 30 tl onu abanta gelirken balık çiftliklerinden alırsak sadece 2.5 tl yani onda bir fiatına amacımız et yemek değil sadece huzur bulmak[/QUOTE]
bu hafta burhannın balıklarını gaspettik dediğine göre gökkuşagı alanın tanesini 50 kuruşa almış :D |
[QUOTE=KRAL BALIKÇI;185934]bu hafta burhannın balıklarını gaspettik
dediğine göre gökkuşagı alanın tanesini 50 kuruşa almış :D[/QUOTE] demek buralara uğradın haber vermedin darılırım |
[QUOTE=sinekci-fly;185947]demek buralara uğradın haber vermedin darılırım[/QUOTE]
o ankaradaymış Gelsem ugramazmıyım |
[QUOTE=KRAL BALIKÇI;185950]o ankaradaymış
Gelsem ugramazmıyım[/QUOTE] anlaşıldı .herzaman beklerim havalar düzelince uğrada abant yaparız şimdi göl tamamen buzmuş |
| Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:54. |
|