![]() |
Ben geldim ugrayip baktim hickimse selam almiyor. bende selam vermiyorum. dut mevsimi de degil ama neyse
|
[QUOTE=emre;344502]Avlanan her yavru balık (limitlere uygun olmayan) bulunduğu ortamdaki neslinin tükenmesi anlamına gelmektedir. Türkiye’deki tatlısu ve deniz balık avcılığı konusunda en büyük hatalarımızdan birisi de budur. Gerek limitlere uymayan ölçütlerde balık yakalamak, gerek yumurtlama (yavrulama) döneminde balık avcılığı yapmak, gerekse de kullanılması tamamen yasaklanan tırıvırı(paraşut) gibi av malzemelerinin kullanımı bi nevi balıklara soykırım yapmak gibi birşeydir. Geleceğimizin ve çocuklarımızın da bu duyguları yaşayabilmeleri için lütfen kurallara uyalım. Uymayanları uyaralım.
bunu gecen gün canıllı da gördum yaa arkadaşlar parmak kadar balıkları alıp ne yapacaksınız yiyecek desem yenılmez akvaryumda yasamaz canlı yem olarak kullanacak desem adamlar tutuyor tutuyor poşete dolduruyor sımdı bunları alıyorsunuz ılerıde kı surkilasyonu ekolojik dengeyı nasıl koruyacaksınız bu konuya el atmamız lazım.[/QUOTE] Sevgili Emrecim, Bu konu üzerinde bizler ve özellikle dernek yönetimimiz çok çabalar vermektedir. Kaçak ağ atanlar tırıvırı satan kişilerle ve bir çok konuda uğraşları oldu ve halen devam etmektedir. Sitede bulunan konuları incelesen ne kadar zorluklar yaşandığını anlayabilisin. Sürdürebilir bir oltabalıkçılığı yapabilmek için organize olmamız lazım. Kendi içimizde organize olrarak oluşturulan derneğimizde başta başkanım ve yönetimdeki arkadaşlara vermiş oldukları emekten dolayı hepsini takdir ediyorum. Avlaklarımız sanmaki sahipsiz onlar güçleri yettiği kadar ellerinden gediği kadar uğraş veriyor bilmeni istedim. Saygılar... |
Herkese hayırlı sabahlar...
|
Cümleten günaydınlar.
|
[QUOTE=emre;344502]Avlanan her yavru balık (limitlere uygun olmayan) bulunduğu ortamdaki neslinin tükenmesi anlamına gelmektedir. Türkiye’deki tatlısu ve deniz balık avcılığı konusunda en büyük hatalarımızdan birisi de budur. Gerek limitlere uymayan ölçütlerde balık yakalamak, gerek yumurtlama (yavrulama) döneminde balık avcılığı yapmak, gerekse de kullanılması tamamen yasaklanan tırıvırı(paraşut) gibi av malzemelerinin kullanımı bi nevi balıklara soykırım yapmak gibi birşeydir. Geleceğimizin ve çocuklarımızın da bu duyguları yaşayabilmeleri için lütfen kurallara uyalım. Uymayanları uyaralım.
bunu gecen gün canıllı da gördum yaa arkadaşlar parmak kadar balıkları alıp ne yapacaksınız yiyecek desem yenılmez akvaryumda yasamaz canlı yem olarak kullanacak desem adamlar tutuyor tutuyor poşete dolduruyor sımdı bunları alıyorsunuz ılerıde kı surkilasyonu ekolojik dengeyı nasıl koruyacaksınız bu konuya el atmamız lazım.[/QUOTE] Yüreğine sağlık Emre... |
[QUOTE=kulekreis;344504]Ben geldim ugrayip baktim hickimse selam almiyor. bende selam vermiyorum. dut mevsimi de degil ama neyse[/QUOTE]
Selamını almaz olurmuyuz Reisim. İdare et, bu sıralar erken yatıp erken kalkıyoruz:) |
selamınaleykum hayırlı akşamlar
|
Herkese hayirli geceler.
|
Hayırlı geceler...
|
Herkese hayirli geceler
|
| Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:49. |