![]() |
Dry Flies Royal Coachman
Bu İmitasyon en sevdiğim Dry Fly Örneklerinden ve dünyada avcılığı kanıtlanmış en özel ve etkili imitasyonlardan biri,üzerindeki renk kombinasyonunu taşıyan bir çook böcük ve sinek türüne benzemekte,Renk Kombinasyonundan uzaklaşmadan aşağıda isimlendirdiğim bir çok varyasyonda mevcut,hepsini ördüm ve kullandım,bu imitasyonun tarihsel yolculuğunu içeren bir argümanımda var bir gün mutlaka paylaşırım,
Benim İçin Neden bu kadar Önemli;çünkü bu imitasyonu yapıp yurt dışında bazı portallarda paylaştığımda çok ciddi beğeni ve pozitif eleştiriler almıştım,bu beni fazlası ile kamçıladı ve Royal Coachman Varyasyonlarını Orjinalitesi ile hiç oynamadan birebir yapıp çıkardığım imitasyonlar Bu işin Sanatasal Boyutuna geçmeme çok yardımcı oldu,,,bu çalışmayı 2010 yılında yüklemişim fakat 2007 yılında ilk denememi yapmıştım,,,bu gün yaptıklarımı emin olun ben bile kullanmaya kıyamıyorum,,,ilk örme denemelerinizde çok kolaylıkla yapabileceğiniz bir imitasyon ,kolay ama ÇOK FARKLI BİR BÜYÜSÜ VAR,,iyi seyirler [FONT="Book Antiqua"][COLOR="Red"]Royal Trude ;Royal Coachman Bucktail; Royal Coachman Streamer ;Fanwing Royal Coachman Royal Wulff ;Royal Humpy ;Royal Sakasa [/COLOR][/FONT] Royal Coachman 1878 [img]http://www.oltaciyukle.com/images/2014/01/14/oDSQ2HAN.jpg[/img] [VIMEO]17298713[/VIMEO] [url]http://vimeo.com/17298713[/url] |
Bülent Bey ellerinize sağlık , siz bunu hobi olmaktan ileriye götürmüşsünüz sanat boyutuna geçmişsiniz..
paylaşım için teşekkürler.. selamlar,rastgele... |
Evet malzemeler temin edildiğinde yapımı kolay gibi duruyor. :) Tabi izlerken :) Eline sağlık abi.
Bu arada iğne 12 numaramı ? |
[QUOTE=HALUK32CARPTR;345516]Bülent Bey ellerinize sağlık , siz bunu hobi olmaktan ileriye götürmüşsünüz sanat boyutuna geçmişsiniz..
paylaşım için teşekkürler.. selamlar,rastgele...[/QUOTE] çok teşekkür ederim,hayatımın çok önemli bir bölümü bu tutku ile geçmekte,rüyamda dahi ,,,,mümkün olduğunca her gün fly bağlıyorum,ortaya da güzel yorumunuz ile taçlandırdığınız nacizane görüntüler çıkıyor,,, selamlar ,daima rastgelsin |
[QUOTE=Hakkı HARMANCIK;345521]Evet malzemeler temin edildiğinde yapımı kolay gibi duruyor. :) Tabi izlerken :) Eline sağlık abi.
Bu arada iğne 12 numaramı ?[/QUOTE] Hakkı kolay çok kolay hiç merak etme ,malzemeler gelince o dahada kolay ;) yakın zamanda bir araya geldiğimizde ne kadar kolay olduğunu mengenenin başında tatbik ederiz,,, bu arada iğne 6 numara:)( bu imitasyon var olan en küçük ve en büyük iğnelere yüklenebilecek bir imitasyon,,kasna için yapmıştım bu nedenle 6 numara,dere alabalığı için 12-14-16 kullanıyorum birkaç numara daha var paylaşayım birazdan |
abi sen ne yapıyorsun böyle hayran olmamak elde değil zaten sizin adınızın geçtiği her konu mutlaka ve mutlaka okunmalı ve bencede takip edilmelidir.bir gün köftehanede zaman müsait olursa uygulamalı olarak ders almak isterim aynı fransız düğümü gibi artık bu düğümden başka düğüm kullanmıyorum.teşekkürler.
|
[QUOTE=cebeci19;345526]abi sen ne yapıyorsun böyle hayran olmamak elde değil zaten sizin adınızın geçtiği her konu mutlaka ve mutlaka okunmalı ve bencede takip edilmelidir.bir gün köftehanede zaman müsait olursa uygulamalı olarak ders almak isterim aynı fransız düğümü gibi artık bu düğümden başka düğüm kullanmıyorum.teşekkürler.[/QUOTE]
güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum,yakın zamanda bir buluşma düzenleyeceğiz inşallah ,daha detaylı ve canlı canlı paylaşırız bildiklerimizi:)görüşmek üzere selamlar |
Hakkı Kardeşim,
Birkaç varyasyon daha paylaşayım,,12 ve 14 no Clasic İğne Yüklemesi 16-18 -20 özel yapım iğnelerim bu gün geldi allah seni inandırsın pire kadarlar,hafta sonu örmeye başlar paylaşırım inşallah [img]http://www.oltaciyukle.com/images/2014/01/14/OTDPgp.jpg[/img] [img]http://www.oltaciyukle.com/images/2014/01/14/Ls6O7mGH.jpg[/img] |
Bu on kuruş şuanda yürürlükte olan on kuruş mu Bülent abi.
Yorumumu ona göre yapacağımda:) |
[QUOTE=M.Serkan İNANÇ;345529]Bu on kuruş şuanda yürürlükte olan on kuruş mu Bülent abi.
Yorumumu ona göre yapacağımda:)[/QUOTE] Akşam Fırından Para Üstü Aldım, Bi Sorup Geleyim;) |
[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345530]Akşam Fırından Para Üstü Aldım, Bi Sorup Geleyim;)[/QUOTE]
İnan bende senin paylaşımını görünce evdeki bozuklukları kurcaladım hiç on kuruş kalmamış. Bir poşetin içinde müşteriden aldığım hepsi on kuruştan oluşan 35 lira vardı. Poşetin düğümünü çözemedim de kenarından yırtıp bir tane on kuruş çıkarttım ama vallahi tarihini okuyamadım abi:o |
[QUOTE=M.Serkan İNANÇ;345531]İnan bende senin paylaşımını görünce evdeki bozuklukları kurcaladım hiç on kuruş kalmamış.
Bir poşetin içinde müşteriden aldığım hepsi on kuruştan oluşan 35 lira vardı. Poşetin düğümünü çözemedim de kenarından yırtıp bir tane on kuruş çıkarttım ama vallahi tarihini okuyamadım abi:o[/QUOTE] eee başkan sonuç :confused: eskisi daha mı büyüktü ? |
Bülent abi paylaşım için sagol sanki kendim yapıyomuş gibi hissettim teşekkürler. Başka videolar varsa palaşırsan sabırsızlıkla ekliyorum şimdiden sagol son fly atışda tamamlamış valla..:)
|
[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345532]eee başkan sonuç :confused:[/QUOTE]
Bu aşağıdaki on kuruş ve üzerindeki üç iğneyi görünce ben fly kullanıcısı olmaya karar verdim abi. Sonuç bu:D [QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345528] [img]http://www.oltaciyukle.com/images/2014/01/14/OTDPgp.jpg[/img] [img]http://www.oltaciyukle.com/images/2014/01/14/Ls6O7mGH.jpg[/img][/QUOTE] |
Valla ben bunu yapabilsem " kendimi ben de yıldız gibi hissederdim" :)
|
[QUOTE=Musa ERCİYAS;345533]Bülent abi paylaşım için sagol sanki kendim yapıyomuş gibi hissettim teşekkürler.Başka videolar varsa palaşırsan sabırsızlıkla ekliyorum şimdiden sagol son fly atışda tamamlamış valla..:)[/QUOTE]
Musa Kardeşim sağolasın varolasın:)videonun amacıda bu ben neyi ne kadar yapıyorumu göstermek değil,,,yapmak isteyen arkadaşlarımız izleyip kolaylıkla yapabilsin,,,çünkü bende böyle öğrendim,,,ilk bu işe başladığımda video portalları yoktu,yurtdışından zar zor temin ettiğim dergilere bakarak yapıyordum,,,son fly atışı cennet ülkemin cennet mekanlarından biri,burnumda tütüyor yıllar oldu gitmeyeli,bir gün birlikte nasip olur inşallah:) |
Alabalıkta kullandığını tahmin ettiğimden dolayı 12 numaramı diye sordum :) Bende genelde 10-12 numara ile çalışıyorum ama hata yapıyorum. Yeni başladığım için biraz daha büyük iğnelerle daha rahat örebilirim galiba. :) O değil öyle bir bulaştıki nerdeyse her akşam bir tane yapmadan yatasım gelmiyor. :D Allah'tan elimde fazla malzeme yok, yoksa sabahı nasıl ettiğimin farkına varamayacağım. :)
Yaklaşık 4-5 senedir örme işini televizyondan izliyorum. Çokta hoşuma gidiyordu ama şimdi kendimde bir şeyler yapmaya çalışınca bakış açım tamamen değişti. Daha bir inceler oldum. İlk başta sinek ve böcekler ile ilgili(Ülkemizde var olan) bir kitap alıp varsa tabiki :) yaşam şartları, yaşadığı yerler, yumurtlama zamanları, yaşadıkları sıcaklık ve rakımlar vs. vs. gibi bir çok sorumun cevabını almak yeni başladığım bu yolda alaylı değil mektepli olarak devam etmek istiyorum. Önereceğin ve bildiğin kitaplar varsa tavsiyelerini bekliyorum. Bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum ama videoya ya veya resimlere bakıp sinek yapma işi el becerisini kazandıktan sonra bana çokta zor gelmiyor. Önemli olanının yaptığın imitasyonun ne olduğunu, nerde bulunduğunu veya hangi mevsinde, hangi evreye geçtiği gibi bilgilere sahip olup ona can vermektir. Tabi bu benim fikrim. :) Yanı kısaca bu işin görseline değil, ruhuna inmektir. Saygı ve sevgilerle.... |
[QUOTE=M.Serkan İNANÇ;345534]Bu aşağıdaki on kuruş ve üzerindeki üç iğneyi görünce ben fly kullanıcısı olmaya karar verdim abi.
Sonuç bu:D[/QUOTE] Başkan para üzerine fly flies dizmek bir gelenek dir aslında ,birkaç yıldır ,bilinen en küçük para birimleri üzerine ki önce herkes kendi ülke para biriminin üzerine en fazla ne kadar fly flies sığdırabilir buna çalışır ve bu ASLA BİR YARIŞ VE ÜSTADLIK PAYESİ kapmak için değildir ,, Fly Fishing Ruhu diye bir şeyde vardır aslında,şimdi bununla ilgili okuduklarımı,yaşadıklarımı ve hissettiklerimi yazmaya kalksam sabahlara kadar 10000'(on bin):D lerce satır yazabilirim,,,Sevgili Tuncay Uyanığın değindiği gibi Bu iş SANATSAL boyutlarda Dünyada icra edilen bir iş ,,, Tatlı ve seviyeli çekişmeler ve yarışmalarda var tabi,,,1000(bin):D lerce katılımcısı olan bu yarışmalarda KATILIMCI SAYISI KAÇ İSE 1.(BİRİNCİ):eek: de okadardır,,,birinciyi yetiştirenlerden biride o binlerin içindedir,,,,BÜYÜÜÜK ,KOCAMAAAN VE MUHTEŞEM BİR DÜNYADIR FLY FİSHİNG DÜNYASI,,,ZERAFETTİR,DOYUMDUR,DOĞAYI KATIK ETMEKTİR BİR PARÇA KURU EKMEĞE,PAYLAŞMANIN,ANLAŞMANIN,AYNI YOLDA OMUZ OMUZA SARMAŞ DOLAŞ KARDEŞ OLMANIN BAHANESİDİR,BELKİ BU GÜN DEĞİL AMA YARIN GÖRÜLMEYENİ GÖRMENDİR,,,ÇOK ŞEYDİR BAŞKAN ,ÇOOK ŞEYDİR,,,BENİM İÇİN EN ÖNEMLİSİ KALABALIKLARDA YALNIZ KALIŞIMIN ANAHTARIDIR,,,BİR İĞNE VE BİR TUTAM İP İLE TÜM ÖFKELERİMDEN ARINMAMDIR BAŞKAN,,,benim en kıymetlimdir,,,, Bu arada tatlı çekişme dedimya şu para üstüne böcük dizme işi,,,bu gün inneler geldi çok şükür,,,Hakkı ya yazdım dı,,vallahi pirinç denesi kadar ,en güccük parayıda buldum,,,ALLAH bana sabır versin;) |
[QUOTE=keşfetmekiçinbak;345535]Valla ben bunu yapabilsem " kendimi ben de yıldız gibi hissederdim" :)[/QUOTE]
Tuncay Kardeşim,aklımda uzun zamandır bir konu var ,,,malum bu ecnebiler entomoloji'yi fly fishing ile asır(lar) öncesi entegre ettiler,,,ve ne var ne yok böcükleri tanımlayıp bide imitasyonunu yapıp adlarını onlar koydular,,,biz daha yolun başına ayak koymuşken belki ütopya ama birlikte yapılmamış bir böcük imitasyonu yaparak adını TÜRKÇE koysak nasıl Olur:) |
[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345536]Musa Kardeşim sağolasın varolasın:)videonun amacıda bu ben neyi ne kadar yapıyorumu göstermek değil,,,yapmak isteyen arkadaşlarımız izleyip kolaylıkla yapabilsin,,,çünkü bende böyle öğrendim,,,ilk bu işe başladığımda video portalları yoktu,yurtdışından zar zor temin ettiğim dergilere bakarak yapıyordum,,,son fly atışı cennet ülkemin cennet mekanlarından biri,burnumda tütüyor yıllar oldu gitmeyeli,bir gün birlikte nasip olur inşallah:)[/QUOTE]
İnşallah tabiki bende bu tür videoları izleyip öğrenmek ve uygulamak isterim hiç birimiz usta degiliz daha öğrenecek çok şeyimiz var Bülent abi oltan ve sevdiklerinden ayrılmaman dileğiyle dostçakal...Beraber olta sallamak dileğiyle abi. |
[QUOTE=Hakkı HARMANCIK;345537]Alabalıkta kullandığını tahmin ettiğimden dolayı 12 numaramı diye sordum :) Bende genelde 10-12 numara ile çalışıyorum ama hata yapıyorum. Yeni başladığım için biraz daha büyük iğnelerle daha rahat örebilirim galiba. :) O değil öyle bir bulaştıki nerdeyse her akşam bir tane yapmadan yatasım gelmiyor. :D Allah'tan elimde fazla malzeme yok, yoksa sabahı nasıl ettiğimin farkına varamayacağım. :)
Yaklaşık 4-5 senedir örme işini televizyondan izliyorum. Çokta hoşuma gidiyordu ama şimdi kendimde bir şeyler yapmaya çalışınca bakış açım tamamen değişti. Daha bir inceler oldum. İlk başta sinek ve böcekler ile ilgili(Ülkemizde var olan) bir kitap alıp varsa tabiki :) yaşam şartları, yaşadığı yerler, yumurtlama zamanları, yaşadıkları sıcaklık ve rakımlar vs. vs. gibi bir çok sorumun cevabını almak yeni başladığım bu yolda alaylı değil mektepli olarak devam etmek istiyorum. Önereceğin ve bildiğin kitaplar varsa tavsiyelerini bekliyorum. Bilmiyorum yanlışmı düşünüyorum ama videoya ya veya resimlere bakıp sinek yapma işi el becerisini kazandıktan sonra bana çokta zor gelmiyor. Önemli olanının yaptığın imitasyonun ne olduğunu, nerde bulunduğunu veya hangi mevsinde, hangi evreye geçtiği gibi bilgilere sahip olup ona can vermektir. Tabi bu benim fikrim. :) Yanı kısaca bu işin görseline değil, ruhuna inmektir. Saygı ve sevgilerle....[/QUOTE] Hakkı ruhuna inmenin tek yolu malesef boool ve doğru malzemelere sahip olup SABAHLARA kadar uyumayıp ,hatta gece çıkıp parkta bahçede fly uçurmaktan geçiyor çift haneli yıllar boyunca böyle yaparak ruhum da sineklerimle UÇMAYA başladı, Yukarıda öğrenmek istediğin şeylerin hepsini bir arada bir yerde bulmanın yolu sanırım belli;),,,ama herşeyden önce Bir bilim dalı olan ENTOMOLOJİ 'ile haşır neşir olman lazım,,,okadar çoook kaynak varki anlatamam,benim bir şansımda Ailemde Böcük yani entomoloji mühendisi var,,,bu kolay sen dediğin gibi önce büyük ebat iğnelerle ör meye devam et,parmakaların alıştıkça minimize edersin:) Hayırlı geceler,,,ben biraz böcük yapacağım,,,böcüğüm geldi:) şakası tabi,,,iğnelerim geldi parmaklarım yerinde durmuyor,,, |
[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345554]Tuncay Kardeşim,aklımda uzun zamandır bir konu var ,,,malum bu ecnebiler entomoloji'yi fly fishing ile asır(lar) öncesi entegre ettiler,,,ve ne var ne yok böcükleri tanımlayıp bide imitasyonunu yapıp adlarını onlar koydular,,,biz daha yolun başına ayak koymuşken belki ütopya ama birlikte yapılmamış bir böcük imitasyonu yaparak adını TÜRKÇE koysak nasıl Olur:)[/QUOTE]
Sadece bize has bir uçan ya da konan bulabilirsek neden olmasın. Has Royal... Royal Turk... Turkish Tail... Anadolu Cahill :) hatta kutluca wet dry ya da tam Türkçe Anadolu cahili :) şaka bir yana hakikaten olamaz mı? bence çokta güzel olur... |
[QUOTE=keşfetmekiçinbak;345563]Sadece bize has bir uçan ya da konan bulabilirsek neden olmasın.
Has Royal... Royal Turk... Turkish Tail... Anadolu Cahill :) hatta kutluca wet dry ya da tam Türkçe Anadolu cahili :) şaka bir yana hakikaten olamaz mı? bence çokta güzel olur...[/QUOTE] Alkış Karakterini bulamadım ALKIŞLIYORUM İşte budur,,,10 dakikada bunlar çıktı,YARIN akşama bitiririz bu işi kutlucayı hemen eliyorum,,,bu dördünü oylamaya sunalım en çok beğenileni birlikte belirleyelim sonrasıda böcüğü bulmaya kalsın:) ben hepsine ayrı ayrı 100 üzerinden 25 diyorum Has Royal... Royal Turk... Turkish Tail... Anadolu Cahill |
[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345567]Alkış Karakterini bulamadım ALKIŞLIYORUM
İşte budur,,,10 dakikada bunlar çıktı,YARIN akşama bitiririz bu işi kutlucayı hemen eliyorum,,,bu dördünü oylamaya sunalım en çok beğenileni birlikte belirleyelim sonrasıda böcüğü bulmaya kalsın:) ben hepsine ayrı ayrı 100 üzerinden 25 diyorum Has Royal... Royal Turk... Turkish Tail... Anadolu Cahill[/QUOTE] Bilirsin ki camiada ilk fly örneği ise yapanın ismiyle de anılır :) ... kaçınılmaz son |
[QUOTE=keşfetmekiçinbak;345568]Bilirsin ki camiada ilk fly örneği ise yapanın ismiyle de anılır :) ... kaçınılmaz son[/QUOTE]
Tamam işte ikimiz yapacağımız için ,ad soyad çaprazlaması ile çözersin bu işi:) o kadar sonuç 10 dk ise bu 5 dakikayı geçmez :) |
Arşivden
ROYAL EMERGER(Floating Emergers) [img]http://www.oltaciyukle.com/images/2014/01/14/h91fQw.jpg[/img] |
[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345581]Arşivden
ROYAL EMERGER(Floating Emergers) [img]http://www.oltaciyukle.com/images/2014/01/14/h91fQw.jpg[/img][/QUOTE] Süper... Sevgili Bülent, bu cahil işini anlamayan kesin olur :) kahkaha attım valla...kesin olmuştur. arkadaşlar! aydınlatıcı bir video. Cahil neymiş izleyelim :) [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=CieEnfKutWM[/YOUTUBE] |
Bülent abim senin duruşuna tarzına hastayım. Fly Fishing yollarındaki ilk adımlarımı seninle atmaktan gurur duyuyorum iyi ki varsın.
Saygılar ve sevgiler. |
[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345530][img]http://www.oltaciyukle.com/images/2014/01/14/Ls6O7mGH.jpg[/img][/QUOTE]
[QUOTE=M.Serkan İNANÇ;345529]Bu on kuruş şuanda yürürlükte olan on kuruş mu Bülent abi. Yorumumu ona göre yapacağımda:)[/QUOTE] [QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345530]Akşam Fırından Para Üstü Aldım, Bi Sorup Geleyim;)[/QUOTE] [QUOTE=M.Serkan İNANÇ;345531]İnan bende senin paylaşımını görünce evdeki bozuklukları kurcaladım hiç on kuruş kalmamış. Bir poşetin içinde müşteriden aldığım hepsi on kuruştan oluşan 35 lira vardı. Poşetin düğümünü çözemedim de kenarından yırtıp bir tane on kuruş çıkarttım ama vallahi tarihini okuyamadım abi:o[/QUOTE] [QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345532]eee başkan sonuç :confused: eskisi daha mı büyüktü ?[/QUOTE] [QUOTE=M.Serkan İNANÇ;345534]Bu aşağıdaki on kuruş ve üzerindeki üç iğneyi görünce ben fly kullanıcısı olmaya karar verdim abi. Sonuç bu:D[/QUOTE] [QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345542] Bu arada tatlı çekişme dedimya şu para üstüne böcük dizme işi,,,bu gün inneler geldi çok şükür,,,Hakkı ya yazdım dı,,vallahi pirinç denesi kadar ,en güccük parayıda buldum,,,ALLAH bana sabır versin;)[/QUOTE] Tamam abi anlaştık. Sen o Anadolu Cahillerinden biraz fazla yapıyorsun bende uçuruyorum. Bırak fly örneği yapmayı ben o üzerine üç iğne koyduğun on kuruşu bile zor görüyorum:D |
[QUOTE=fırat;345610]Bülent abim senin duruşuna tarzına hastayım. Fly Fishing yollarındaki ilk adımlarımı seninle atmaktan gurur duyuyorum iyi ki varsın.
Saygılar ve sevgiler.[/QUOTE] Sevgili fırat dünya güzeli kızını yerime öp eşine selamlarımı ilet,:) ne kimseden bir adım önde nede bir adım geride kalmamak gerek ,yan yana atmak gerek adımları,ne kimseden önce varmak gidilecek yere nede kimseden geç kalmak ;hep omuz omuza yan yana olmak gerek; UZAĞI YAKIN ETMENİN TEK YOLUDUR BU İNSAN YAKIŞAN EN ÖZEL DUYGUDUR BU [COLOR="Red"][/COLOR] [SIZE="7"] PAYLAŞMAK[/SIZE] Çabanı ve hevesini gördükçe bende gurur duyuyorum Fıratım,,:) |
[QUOTE=keşfetmekiçinbak;345585]Süper...
Sevgili Bülent, bu cahil işini anlamayan kesin olur :) kahkaha attım valla...kesin olmuştur. arkadaşlar! aydınlatıcı bir video. Cahil neymiş izleyelim :) [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=CieEnfKutWM[/YOUTUBE][/QUOTE] gece gece iyi geldi izlerken keyiften içim geçmiş 2 böcükle koca geceyi savdım sayende:p, Bu gün cevap yazıyım diye bakarken serkan başkanın mesajını görünce '''' ANADOLU CAHİLLERİNDEN yazınca Başkan olaya burda nokta koymuş ben sonra bişey bulur gülerim :p |
YOK Artık :)
|
[QUOTE=A.Bülent KUTLUCA;345619]Sevgili fırat dünya güzeli kızını yerime öp eşine selamlarımı ilet,:)
ne kimseden bir adım önde nede bir adım geride kalmamak gerek ,yan yana atmak gerek adımları,ne kimseden önce varmak gidilecek yere nede kimseden geç kalmak ;hep omuz omuza yan yana olmak gerek; UZAĞI YAKIN ETMENİN TEK YOLUDUR BU İNSAN YAKIŞAN EN ÖZEL DUYGUDUR BU [COLOR="Red"][/COLOR] [SIZE="7"] PAYLAŞMAK[/SIZE] Çabanı ve hevesini gördükçe bende gurur duyuyorum Fıratım,,:)[/QUOTE] Saygılar sevgiler değerli ağabeyim.Sindire sindire hep birlikte yol almak dileğiyle. |
| Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:16. |