![]() |
El Yapımı Rapala lar (Ben Yaptım) :)
[IMG]http://img269.imageshack.us/img269/1518/fotoraf0017xs.jpg[/IMG]
Önce hepsinin birlikte aile resmini cekeyim dedim. [IMG]http://img85.imageshack.us/img85/8391/fotoraf0018.jpg[/IMG] Bu yaptığım ilk sahte yüzeyden geliyor 1-2 metre dalabiliyor ve yavaş yavaş yükseliyor sudaki aksiyonu çok güzel acemiliğimden iyi oldu galiba :) [IMG]http://img121.imageshack.us/img121/8762/fotoraf0019b.jpg[/IMG] Bu yaptığım ikinci sahtem ilkinden şımarmış olmamın verdiği heyecanla dış boyası biraz çingene işi oldu ama sudaki aksiyonu güzel bu batan cinsten :) [IMG]http://img269.imageshack.us/img269/8431/fotoraf0020e.jpg[/IMG] Buçüncü sahte yaparken cok kararsızdım gagalımı yoksa popper mı yapayım diye cok ikilemde kaldım sonra böyle düz yapmaya karar verdim tekne ile sırtı için iyi olabilir tatlı suda ümidim yok :) [IMG]http://img12.imageshack.us/img12/577/fotoraf0021ea.jpg[/IMG] Bu ise yeni bitirdiğim daha halka ve kancalarını takmadığım sahtem sudaki aksiyonunu bilmiyorum daha denemedim ama şekil ve renk itibariyle en cok güvendiğim sahtem :) [IMG]http://img12.imageshack.us/img12/8418/fotoraf0022h.jpg[/IMG] Bu sahte daha bitmedi canımın sıkıldığı bir anda yaptım bu sahteyi rengini palamuta benzetip arkasındaki iğneyi simle donatıp tekne arkasından kuzu avı için kullanmayı düşünüyorum inş iş yapacak :) [IMG]http://img269.imageshack.us/img269/5093/fotoraf0023m.jpg[/IMG] Bu yavrulara yeni başladım zımparalıyı bayramdan önce yapıp gitmiştim diğer kabayı dün yapabildim ikiside zımpara boya vernik işlemlerinden sonra siteye rapor olarak dönecek sudaki aksiyon vs :) |
Elinize sağlık biraz amatörce görünselerde güzeller, ne demişler yapabilmek için bi yerden başlamak lazım ellerine sağlık çalışmaya devam diyorum.
|
gayet hoş olmuş ellerine sağlık iş yapar
|
malzeme olarak ne kullandın rapalaları yaparken bilgi verirsen sevinirim
|
Cem abim seni birkez daha tebrik ediyorum bu yeteneğinden dolayı
3. sahte balığın beni mestetti , senle tanışma fırsatım olsaydı eğer bana yani abine hediye vermeni isterdim :p:) dediğin gibi teknede çok iyi iş yapıyor o sahte , heleki sen yaptıysan bir başka bir tane daha yaparsan kargoyla halladelim bu işi ;) geri ödemeli olarak (yani kargoyu teslim alan ödeyecek ücreti) haber bekliyorum kardeşim daha iyi rapalalara... |
öğrenci cingen olur derlerdi de bu kadarmı derlerdi onu bilmiyorum:) ulen tolga beleş mezar bulsan yatıcan içine he:)
|
kardeş eline emeğine sağlık çok güzel olmuş seri üretim ne zaman..
|
Ellerine emeğine sağlık.Veteriner sıraya girmiş bak,seri üretime geç sen:D:D
|
Kardeşim imrendim Vallahi.
Helal olsun sana.. Biraz zaman ayırırsan bir iki sene sonra bunlar paylaşılmaz inan.. Teşekkürler.. |
Tebrikler valla eline sağlık... Bunları nasıl yapıyorsun mağzeme ne kullanıyorsun biraz acıklarmısın belki bizim yapımlarımızada öncü olursun olmazmı? :)
|
[QUOTE=gkseel07;220693]malzeme olarak ne kullandın rapalaları yaparken bilgi verirsen sevinirim[/QUOTE]
Göksel bey; Öncelikle aramıza ve aileye hoş geldiniz, konulara yazmadan önce [URL="http://www.oltacilar.com/forum/tanisalim/"][SIZE="3"][B][COLOR="RoyalBlue"]Tanışalım[/COLOR][/B][/SIZE][/URL] Bölümünde kendinizden kısaca bahsedeceğiniz bir tanışma konusu açmanız çok yerinde olacaktır. Hem böylece sizi daha iyi tanımış site olarakta sizinle tanışmış oluruz. Amatör Balıkçılık anlamında katılımcı olacağınız temennisiyle keyifli paylaşımlar dilerim...;) |
Cem bunlar çok güzel çalışmalar, gerçektende emek edilmiş el emeği göznuru hepsi. Kullandıkça bunların özelliklerinide konu altına iliştirirsen süper bir bilgi paylaşımı yapmış olursun. Çalışmalarının devamını dilerim, sakın bu tip uğraşlardan vaz geçeyim deme. Ellerine emeklerine sağlık...;)
|
Sevgili Cem,
Elinin Emeğine, Gözünün Nurunu katarak yaptığın bu sahteler güzel olmuş, bu tip çalışmalarla uğraşan birisi olarak aşağıda yazılan bazı konuları merak etmekteyim: (i) Kullandığın ağaç nedir? (ii) Ağacın birbirine yapışmasında ne kullandın? (iii) Sahtelerin içinde ağırlık olarak ne var? (iv) İğneleri ve misinayı takmak için ayarladığın tel, acaba bakır mı? (v) Boya olarak tercihin neler? (vi) Parlatma işleminde verniğin dışında başka bir şeyler kullandın mı? Umarım bu kısa süallerimle seni sıkmamış olurum, tekrar çalışmalarında başarılar dilerim. Eline sağlık |
[QUOTE=veteriner01;220699]Cem abim seni birkez daha tebrik ediyorum bu yeteneğinden dolayı
3. sahte balığın beni mestetti , senle tanışma fırsatım olsaydı eğer bana yani abine hediye vermeni isterdim :p:) dediğin gibi teknede çok iyi iş yapıyor o sahte , heleki sen yaptıysan bir başka bir tane daha yaparsan kargoyla halladelim bu işi ;) geri ödemeli olarak (yani kargoyu teslim alan ödeyecek ücreti) haber bekliyorum kardeşim daha iyi rapalalara...[/QUOTE] Tolga abi 2 sene kadar bekleyeceksin kusura bakma (lise 3 başladı artık sınava hazırlanıyorum:)) [QUOTE=commander;220761]Ellerine emeğine sağlık.Veteriner sıraya girmiş bak,seri üretime geç sen:D:D[/QUOTE] Seri üretim 2 sene sonra abi ÖSS den sonra ufak el aletleri ile kendimi geliştireceğim ;) [QUOTE=faktörübol;220788]Kardeşim imrendim Vallahi. Helal olsun sana.. Biraz zaman ayırırsan bir iki sene sonra bunlar paylaşılmaz inan.. Teşekkürler..[/QUOTE] İki ne kadar mübarek rakammış ::D Çok teşekkür ediyorum [QUOTE=iLK_KaN;220821]Tebrikler valla eline sağlık... Bunları nasıl yapıyorsun mağzeme ne kullanıyorsun biraz acıklarmısın belki bizim yapımlarımızada öncü olursun olmazmı? :)[/QUOTE] Birinin yapım aşamalarını telefonuma kaydetmiştim iç ekranı kırılınca garantiye gönderdim içerisindeki resimleri kurtaramadım Bundan sonra yapacağım ilk sahteyi aşama aşama görüntüleyip siteye aktaracağım :) [QUOTE=TR16AVCI;220870]Cem bunlar çok güzel çalışmalar, gerçektende emek edilmiş el emeği göznuru hepsi. Kullandıkça bunların özelliklerinide konu altına iliştirirsen süper bir bilgi paylaşımı yapmış olursun. Çalışmalarının devamını dilerim, sakın bu tip uğraşlardan vaz geçeyim deme. Ellerine emeklerine sağlık...;)[/QUOTE] Abi ne yazıkki sınav stresi temposu vs. gibi ''bahanelerden dolayı'' iki sene kadar ara vereceğim ama DÖNÜŞÜM süpper olacak :D [QUOTE=TSBDergün;220896]Sevgili Cem, Elinin Emeğine, Gözünün Nurunu katarak yaptığın bu sahteler güzel olmuş, bu tip çalışmalarla uğraşan birisi olarak aşağıda yazılan bazı konuları merak etmekteyim: (i) Kullandığın ağaç nedir? (ii) Ağacın birbirine yapışmasında ne kullandın? (iii) Sahtelerin içinde ağırlık olarak ne var? (iv) İğneleri ve misinayı takmak için ayarladığın tel, acaba bakır mı? (v) Boya olarak tercihin neler? (vi) Parlatma işleminde verniğin dışında başka bir şeyler kullandın mı? Umarım bu kısa süallerimle seni sıkmamış olurum, tekrar çalışmalarında başarılar dilerim. Eline sağlık[/QUOTE] Sıkmak ne kelime Ergün abi ben senin çalışmalarından ilham alarak yapıyorum bunları :) Sorularını tek tek cevaplayayım ; (i)Ağaç olarak kavak kullanıyorum. (ii)Japon yapıştırıcısı ve 502 kullanıyorum ağaç parçalarını birbirine yapıştırırken. (iii)Ağırlık büyük kurşunları pense ile keserek ve şekil kererek kullanıyorum ayrıca tüfek fişeklerinin saçmalarından yararlanıyorum. (iv)Kullandığım teli bende bilmiyorum bulabildiğim en ince tel ama memnun değilim çok kalın ve paslanıyor :mad: (v)Boya olarak ahşap boyası ve oje kullanıyorum. (vi)Parlatma işleminde yat verniği ve parke verniği kullanıyorum ağırlık yat verniğinde. Umarım hepinizin sorularına cevap vermiş olurum :) (Kamil abi senin cevabına birşey yazmadım ama o tarz bir cevap daha var ikisini birlikte yazayım dedim yanlış anlamayasın sakın :)) |
[QUOTE=AmatörNiğdeli;220947]Tolga abi 2 sene kadar bekleyeceksin kusura bakma (lise 3 başladı artık sınava hazırlanıyorum:))
Seri üretim 2 sene sonra abi ÖSS den sonra ufak el aletleri ile kendimi geliştireceğim ;) İki ne kadar mübarek rakammış ::D Çok teşekkür ediyorum Birinin yapım aşamalarını telefonuma kaydetmiştim iç ekranı kırılınca garantiye gönderdim içerisindeki resimleri kurtaramadım Bundan sonra yapacağım ilk sahteyi aşama aşama görüntüleyip siteye aktaracağım :) Abi ne yazıkki sınav stresi temposu vs. gibi ''bahanelerden dolayı'' iki sene kadar ara vereceğim ama DÖNÜŞÜM süpper olacak :D Sıkmak ne kelime Ergün abi ben senin çalışmalarından ilham alarak yapıyorum bunları :) Sorularını tek tek cevaplayayım ; (i)Ağaç olarak kavak kullanıyorum. (ii)Japon yapıştırıcısı ve 502 kullanıyorum ağaç parçalarını birbirine yapıştırırken. (iii)Ağırlık büyük kurşunları pense ile keserek ve şekil kererek kullanıyorum ayrıca tüfek fişeklerinin saçmalarından yararlanıyorum. (iv)Kullandığım teli bende bilmiyorum bulabildiğim en ince tel ama memnun değilim çok kalın ve paslanıyor :mad: (v)Boya olarak ahşap boyası ve oje kullanıyorum. (vi)Parlatma işleminde yat verniği ve parke verniği kullanıyorum ağırlık yat verniğinde. Umarım hepinizin sorularına cevap vermiş olurum :) (Kamil abi senin cevabına birşey yazmadım ama o tarz bir cevap daha var ikisini birlikte yazayım dedim yanlış anlamayasın sakın :))[/QUOTE] teşekkür ederiz verdiğin bilgiler için. |
Ellerine sağlık Hüsamettin Çok Güzel Olmuşlar....
Bu tip sahtelerde gördüğüm ve araştırdığım kadarıyla hep balsa ağacı kullanıyorlar sen kavak kullandım demişsin bi özelleği var mı yada balsaya göre bi avantajı var mı? |
gerçekten hoş olmuş ...el becerisi ister eline sağlık
|
Bülent hocam kusura bakmayın çok nadir açıyorum bilgisayarı , kavak kullanmamın sebebi Niğde'de balsa bulamamam daha iyi olduğu söyleniyor ama deneyemedim ben daha . Herkese teşekkürler birbirinden güzel cevaplar için .
|
[QUOTE=AmatörNiğdeli;286907]Bülent hocam kusura bakmayın çok nadir açıyorum bilgisayarı , kavak kullanmamın sebebi Niğde'de balsa bulamamam daha iyi olduğu söyleniyor ama deneyemedim ben daha . Herkese teşekkürler birbirinden güzel cevaplar için .[/QUOTE]
Estağfurullah Hüsamettin... İmkanın varsa Koçtaş vb. yapı marketlerde bulabilirsin balsa... Niğde de veya Yakın civarlarda var mı bilemiyorum tabiki... |
Adam olacaka bu çocuklar yahuuu...:D Ellerine sağlık canım kardeşim, başlamak ve böğlesi emek vermek bile büyük başarı, bencede gayet güzel olmuşlar, sonuçta biz bunun ticaretini yapmayacağız, kendi kullanacağımız malzemeyi yaptıkmı yeterde artar bile... Ellerine emeklerine sağlık, bence araştırmaya ve karıştırmaya devam et, daha ne cevherler vardır sende... Kütahya dan kucak dolusu selamlar..
|
Bende rapala fiyatlarını öğrendikten sonra ya bunu ben evde yapsam ne olur diye düşünmeye başlamıştım. Helal olsun kardeşime önceden halletmiş bu olayı. Bende ufak ufak girişeyim bakalım bu işe nasıl olacak :)
|
harika zamanla daha iyileri çıkacağından emini yapmaya devam et kdr
|
Eline, emeğine sağlık, avın bol olsun.
|
| Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:28. |