Balık Avı ve Amatör Balıkçılık

Balık Avı ve Amatör Balıkçılık (http://www.oltacilar.com/index.php)
-   Balık Yemekleri (http://www.oltacilar.com/forumdisplay.php?f=68)
-   -   Turna Fırın (http://www.oltacilar.com/showthread.php?t=10175)

TK Kadir AKAR 07.01.12 17:31

Turna Fırın

İlk önce turnayı güzelce temizliyoruz sonra bir kabın içinde güzelce içini dışını zeytinyağı ile yağlıyoruz varsa tereyağlı daha güzel olur.folya ile sarmadan yanına yarın sarımsak koyarsak lezzetli olur.Folyo ile kapadıktan sonra fırına veriyoruz yaklaşık 45 dk sonra çıkartıp folyoyu açıyoruz sonra 15 dk daha kızarması için tekrardan fırına veriyoruz sonra afiyetle yiyebilirsiniz.denedim süper oldu tavsiye ederim :)

A.Engin Çelebi 07.01.12 17:50

Afiyet olsun :)

FIRAT 07.01.12 18:50

birgün bu kadir turnanın heykelini yapmazsa ben de bişey bilmiyom

Yasin ÖZTÜRK 07.01.12 22:16

sezon açılınca uygulamalı ders rica ediyorum, kaç senedir turnanın tadını unuttum ilk böyle pişirelim. . .

Peker KAYA 07.01.12 22:20

Fırat'cım Kadir heykelini yapsa ' bunuda ben yakaladım 184 cm' diye konu açar gibime geliyor
:D:D:D:D:D

refaha 07.01.12 23:06

Bende balığı temizleyip 2 şişe maden suyunu, 1 çay kaşığı karbonat, 2 yumurta sarısını bir kabın içinde karıştırıyor balıkları parçalara ayırdıkdan sonra bu karışımın içinde 1 saat kadar bekletiyor daha sonra una bulayıp tavada kızartıyorum. Denemeni tavsiye ederim harika oluyor...

okyanusyalı 08.01.12 00:24

tarifler için sağolun arkadaşlar.yalnız turnanın 3 kg büyüklernin kafaya yakın yerleri ne yaparsan yap çok kuru kalıyor.anam güveç yapar,herkes sebzesine saldırır.yapılışı ve sebze malzemesi et güveçle aynı.

TK Kadir AKAR 08.01.12 00:58

Tabi ki yasincim ne demek ama ilk önce bir avına çıkalım sonra yemeği kolay :)

TK Kadir AKAR 08.01.12 01:06

[QUOTE=06 TK 06;309759]İlk önce turnayı güzelce temizliyoruz sonra bir kabın içinde güzelce içini dışını zeytinyağı ile yağlıyoruz varsa tereyağlı daha güzel olur.folya ile sarmadan yanına yarın sarımsak koyarsak lezzetli olur.Folyo ile kapadıktan sonra fırına veriyoruz yaklaşık 45 dk sonra çıkartıp folyoyu açıyoruz sonra 15 dk daha kızarması için tekrardan fırına veriyoruz sonra afiyetle yiyebilirsiniz.denedim süper oldu tavsiye ederim :)[/QUOTE]

[QUOTE=tellakman;309763]Afiyet olsun :)[/QUOTE]

[QUOTE=FIRAT;309767]birgün bu kadir turnanın heykelini yapmazsa ben de bişey bilmiyom[/QUOTE]

[QUOTE=frozen06;309828]sezon açılınca uygulamalı ders rica ediyorum, kaç senedir turnanın tadını unuttum ilk böyle pişirelim. . .[/QUOTE]

[QUOTE=peker_kaya;309836]Fırat'cım Kadir heykelini yapsa ' bunuda ben yakaladım 184 cm' diye konu açar gibime geliyor
:D:D:D:D:D[/QUOTE]

[QUOTE=refaha;309854]Bende balığı temizleyip 2 şişe maden suyunu, 1 çay kaşığı karbonat, 2 yumurta sarısını bir kabın içinde karıştırıyor balıkları parçalara ayırdıkdan sonra bu karışımın içinde 1 saat kadar bekletiyor daha sonra una bulayıp tavada kızartıyorum. Denemeni tavsiye ederim harika oluyor...[/QUOTE]

[QUOTE=okyanusyalı;309882]tarifler için sağolun arkadaşlar.yalnız turnanın 3 kg büyüklernin kafaya yakın yerleri ne yaparsan yap çok kuru kalıyor.anam güveç yapar,herkes sebzesine saldırır.yapılışı ve sebze malzemesi et güveçle aynı.[/QUOTE]

Tabiki yasincim ne demek öğretirim ama ilk önce bir avına çıkalım .. :)

İnşallah fıratcım keşke belediye izin verse de Kızılayın göbeğine heykelini yaptırsam :)

Evet peker abi yazarım bir kaç kişiye kapak olsun diye yanlış anlamayın 3 kapak toplayana metin bedava çay veriyormuş :)

Refah abi inşallah bu sene de güzel avlar yaparız sonra sende bize yemeğini yaparsın :)

Valla Ayhan abi bu tarifi kime yaptırdıysam ben bu balığı bu kadar lezzetli bilmiyordum diyor tavsiye ederim

Yasin ÖZTÜRK 08.01.12 01:15

"3 kapak toplayana metin bedava çay veriyomuş" metin abi duymasın:)

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:39.