Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.03.09, 21:20   #24
yusufcmezarci
Üye

yusufcmezarci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Yusuf MEZARCI
Memleket:Düzce
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: Amatör Ruh
Referans:
yusufcmezarci will become famous soon enoughyusufcmezarci will become famous soon enough
Alıntı:
sinekci-fly Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
akadaşlar başlatmış olduğunuz bu kampanya biliçli amatör balkıkcılık ruhunun yeni başlamış olan ülkemizde kurallı ve düzenli avlama yapmak isteyenlerede olumsuz yansımaları alacağı kanaatindeyim.yeni amatör balıkcılığa başlayan bir genç arkadaşımız sirküler dahilinda bir balık tutsun ve siz ona bu balığı geri sal sudaki balık daha iyidir deyin o delikanlının tavrının ne olacağını tahmin edebiliyormusunuz.bu kadar keskin ve sert kampanyalar düzenleyeceğimize kanunun da amatör balıkcıya tanıdığı sınırlar dışında fazlada balık tutmayacağıma , boy ve sayı limitlerine aykırı avlanmayacağıma ,yasanın uygun görmediği hiç bir av aleti ve yemle avlanmayacağıma söz veriyorum gibi bir yemi olabilirdi.size gercek bir örnek vereyim bir kaç yıl öncesinde ramazan ayında bir kaç gün oruç tutan bir arkadaş, ramazan biter, bayram sabahı ya birkaç gün oruç tuttum hiç olmazsa bugünde bi bayram namazı kılayım der ve camiye gider hoca vaaz ederken derki kim ramazanda 30 gün oruç tutmazsa onun orucu ve kılacağı namazı kabul değildir onların camiye bile gelmesi gerekmez.peşinden erkeklerin altın yüzük takmaları haramdır onların kıldığı namazda olmaz der arkadaş bakar parmağındada altın yüzük sonra der ki benim ne işim vardı burda.ben birdaha camiye gelirsem sende beni azarlarsın anlayacağınız bizim arkadaş camiye yaklaşırken hoca efendi tarafından uzaklaştırılmış oldu.hoca haksızdır demiyorum sadece camiye yeni katılan vatandaşlarda olabileceğini onları yanlış davranışlarında dolayı dışlayacağına kucaklayacak laflarda edebilirdi . şimdi biz aramıza katılanlara doğru ve biliçli amatör ruhunu aşılayalım derken birden sen tutuğun balığı geri sal demek bana pek mantıklı gelmedi (en azından bu aşamada)elbette kampanyayı başlatan ve katılan arkadaşlarada saygım var ama mümkünse biraz daha esnek olsunlar.
Tümüyle katılıyorum.zür dileyerek sylemedegeçemiyeceğim.Kampanyaya kesin olarak evet diyenlerin hemen şimdi bu sezon balıkların hepsini geri atacaklarına inanmıyorum.NEDEN,misali kendimden vereyim.Ben beşyüz-altıyüz kilometre uzaktaki altınkaya barajına gedeceğim.Oradaki kooperatif balıkçıların üç bin-dört bin metre ağ attığı yerde kusura bakmayın ama domates ekmek yiyemem.Bana hiç kimse bir-birbuçuk kilodan küçük balığı aldıramaz.Düzce pilatformundan tanıyanlar bilir.Türkiyedeki her türlü suların bir numaralı düşmanı TIRIVIRI için üçbuçuk yıl uğraştım bir arpa boyu yol alamazken bu söyledikleriniz bana hiç gerçekçi gelmiyor.tekrar görüşmek üzere hepinize saygılar sunuyorum.

yusufcmezarci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla