Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27.03.12, 00:18   #19
SERDAR SARIKAYA
Üye
 
SERDAR SARIKAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 13/3/2012
Üye Adı: SERDAR SARIKAYA
Memleket:ANKARA
Yaş: 44
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı:
Mesajlar: 253
Referans:
SERDAR SARIKAYA is on a distinguished road
Alıntı:
SERDAR SARIKAYA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba Ereneren kardeş. Yararlı olabileceğini düşündüğüm bazı bilgileri paylaşmak istedim. 2/2 Numaralı amatör (sportif) su ürünleri avcılıgını düzenleyen Tebliğde belirtilen tüm ölü, deniz ve tatlı su balıkları turna balığına doğal yem olarak kullanılabilir. Turna solucana vurmaz. Ölü yemlerin oltaya takılışı tüm,yarım veya yaprak şeklinde olur. 2/2 Numaralı amatör (sportif) su ürünleri avcılıgını düzenleyen Tebliğde limit,ölçü ve türleri belirtilen tatlı su balıkları oltaya canlı yem olarak takılabilir. Ölü balıklar daha çok dip oltası, ve şamandıralı takımla da kullanılabilir. Serbest bırakma şamandıralı takımla canlı yem kullanmak gerekir. Ölü balıklar iğneye ya canlı yem gibi sırtından takılır veya kuyruk tarafından. Turna balığı avını kafadan yutmak alışkanlığında olduğundan kuyruktan takmak daha iyi sonuç verecektir, balık yemi aldığında iğneyi hissetmez ve yutmaya başlar böylece yakalanır.
Ölü balıkla avlanmada iri turna yakalanması ihtimali yüksektir. yaşlı ve iri balıklar avlanma alışkanlıklarını hızlı, hareketli avlardan güçlerinin daha kolay yeteceği daha yavaşlarına çevirirler, iyi bir leş yiyici olarak ta ölü balıkları menülerinde üst sıralara alırlar. Uygulamada da iri turnaların büyük kısmı ölü doğal yemle yakalanırlar. Turna avlanmada görme duyusu kadar koku alma duyusunu da kullandığından ölü balıkları bulmada zorluk çekmez yalnız dibin yemin kaybolacağı kadar otlarla kaplı olmaması gerekir. Rasgelsin.

Farkında olmadan hatalı veya eksik verdiğim bilğilerde gereken düzeltmeleri yapmaya çalıştım. Bu konuda beni uyardıgı için M.SERKAN İNANÇ abime teşekürederim.

SERDAR SARIKAYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla