Alıntı:
M.Serkan İNANÇ Nickli Üyeden Alıntı
Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği' nce düzenlenen 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği' ne katılımlarından dolayı katılanlara Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği her daim teşekkürlerini iletmiştir Mehmet abi.
Katılanlarda elde olmayan sebeplerden dolayı gördükleri hata/kusurları veya memnuniyetlerini ifade ederek Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği' ne dönüp hem teşekkürlerini dile getirip hemde eleştirilerini ifade ediyorlar.
Bunlardan biriside sen ve seninle beraber 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği' ne katılan Kütahya' lı doğa aşığı amatör olta balıkçısı dostlarımızdır.
Herkesce bilinen sebeplerden dolayı çok fazla sohbet etme imkanı bulamadığım tüm katılımcı ağabey/kardeşlerimden tekrardan özür diliyor hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.
İyiki varsınız...
|
Eyvallah başkanım. Paylaşamadığımız bir konu vardı. Şimdi aklıma geldi. Şenlikten birgün önce Kamil abinin botunu aldık. Bizim Ali Aktı kardeşimle aküsü bitmesin diye kürek çektik. İte kaka olta atacağımız yere geldik. Çapayı attık başladık at çek yarım saat sürdü tam yer değiştiriyorduk Ali geliyor dedi hemen kepçeyi kaptım balık (60) cm civarındaydı kaçırdık. Aradan beş dakika geçti geçmedi Ali geliyor abi dedi. O ilk defa turna yakalıyordu biz çok ustayız yaa hemen kamışı aldım kepçeyi ona verdim. Bir iki tur çevirdim balık suyun üstüne çıktı kepçeyle arasında bir metre var yok öyle bir güzellik yok balık suyun üstünde yatıyor yarışmada olsa derece bir yana o göletin rekoru olurdu bence. Balık bize bakıyor ben balığa Ali abi debriyajı aç diyor ama o manzara beni benden aldı balığı seyretmeyi tercih ettim. Bu olay bir dakika falan sürdü balık baş aşağı dikildi kuyruk havada beş saniye falan öyle kaldı sonra sanki biri makasla misanayı kesti. Gidiş geliş 824 km yol teptik ve yemin ederim o manzara için değerdi. Balığı kaçırdığımıza üzüldük tabi ama o zevki o heyecanı yaşamak yeter. Yani asıl biz teşekkür ederiz sizleri tanımasak bu organizasyon olmasa bu hatırayı nerede nasıl yaşayacaktık. Emeği geçen herkese ve özellikle Fedai kardeşime çok çok teşekürler.