Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.11.12, 13:45   #7
keşfetmekiçinbak

keşfetmekiçinbak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Tuncay UYANIK
Memleket:Ankara
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: yakalayıp bıraktıkları
Referans:
keşfetmekiçinbak will become famous soon enoughkeşfetmekiçinbak will become famous soon enough
Alıntı:
Hakkı Sadık AKBULUT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tuncay abi harika anlatımın için teşekkür ederim.Çok güzel bir av olmuş.Yazdıklarını okuduktan sonra kendi kendime arkadaş ne işim var benim şimdi işte kalkıp gitmeliyim durmamalıyım buralarda diye düşünüyorum ve söyleniyorum.Bu sene zaten işten neredeyse kıpırdayamadım.Şuan işi gücü neredeyse bıraktım hayallere daldım.Senin ortağın gibi benimde bir ortağım var.Tuncay abi senin gibi bende onun ne hissettiğini biliyorum ve onu anlıyorum.Bazen benim işim olduğu zamanlarda başkalarıyla gidiyor balığa kendi kendime ona söylemesemde darılıyorum.İşim olduğu için gidemesemde o gitmemeli başkalarıyla diyorum Sonrada ya arkadaş sen gidemiyorsun ona engel olma o gitsin o mutlu olursa balıkta bana anlatacağı hikayelerle bende mutlu oluyorum diyorum

Saygılar abi tekrar teşekkür ederim paylaşım için
Teşekkürler Hakkı.

Alıntı:
Ahmet ŞENOL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tebrik ederim Tuncay abi. Ne de güzel anlatmışsın sevdanı. İnşallah bende birgün fly avcısı olmak istiyorum. Saygılarımla.
Teşekkürler Ahmet, kolay iş değil haberin olsun.

Alıntı:
yusufçalışkanoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bahsettiğin o hava şartlarında, meşaggatlı av anısı, bu kadar güzel anlatılır. İtiraf etmeliyim ki ben o ava gidemezdim.. Sizleri tebrik ederim. Ala avını bende seviyorum. Avusturya'daki Salzach nehrinde bazı alalar, tasmalandıkları anda öyle kafa atıyorlarki, sudan 60-70 cm. dışarı fırladıkları oluyor. Kilo civarı çekerleri ile hırçınlaştıkça av zevkide haliyle artıyor.
Bu arada yakın zamanlardaki paylaşımlarını zevkle izliyorum. Yeni ve genç amatör oltacıların, seni örnek almalarını tavsiye ederim. Yolun açık olsun. Sağlıcakla kal.
Yusuf ağabey, kıymetli ve cesaretlendiren yorumunuz için teşekkür ederim.

Alıntı:
Kamil Metin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
toprağım emin ol senin bu azmine hastayım, yani bir av macerası ancak bu kadar anlatılır.
zannederim bu hastalık bizde kangren olmuş, yani tedaviside mümkün değilgibi,
insana soğuk kar kış tipi vız geliyor, o kadar güzel bir rapor olmuşki insanın hemen kalkıp gidesi geliyor,
her ne kadar zahmetlide olsa güzel bir gün geçirmişsiniz ellerinize emeklerinize sağlık paylaşım için teşekkürler daha güzel avlara rastgele.
Toprağım, avlak ve av yolunda bizim göbek adımız çile ve zahmet. Tedavisi pek mümkün olmayan bir hastalık gibi.

Av ve avın, hele de fly fishing'in kendine has bir felsefi tarafı vardır. Fly Fishing'i sadece malzemesi ve becerisi olup onunla kolay balık yakalamak olarak algılayan varsa bence yanılıyor.

Fly Fishing,
öncelikle avına saygı duymaktır;
yaşatmak ve sürüdürülebilir kılmak için en geçerli av yöntemidir;
çevre bilincinin oluşması demektir;
derin bir hazinedir;
börtü böceği tanımak doğayı sevmek ve anlamlandırmaktır;
çile çekmektir, bir çok avdan eli boş dönmektir;
zamanla insanı, avcıyı geliştiren, araştırma yapmasını öğrenmesini sağlayan bir olgudur.
O'nu kelimeler ile anlatmak neredeyse imkansız. Belki bir gün...

keşfetmekiçinbak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla