Bir ara ben de kafayı takmıştım bu işe.
Amacım senin gibi yemleme yapmak değildi Haluk abi. benim amaç ya havadan ya da yüzerek rapalamı en uzak mesafeye(yaklaşık 200 m) bırakıp daha uzun süre misinayı sarmaktı.
Birkaç forum sitesinden ön bilgi aldım bilindik birkaç alışveriş sitesinden birkaç kişiyle irtibata geçtim hazırlamak istediğim şey çok basitti aslında köpük üzerine bir motor, üstüne rapala koyacak bir yuva ve 250 m mesafeli bir kumanda. Pili, dümeni, pervaneleri baya bir araştırma yaptım.
Sonra öğrendim ki 200 metreye sinyal verebilmek çok güçmüş. Sinyaller açık havada şehirdeki gibi sağa sola çarpamayıp yayıldığından kumandayı güçlendirmek gerekiyormuş, tabi alıcıları falan da. Bunun için de baya bir enerji gerekiyormuş. yani bu botu bir avda 2-3 kere götürüp getirebilirmişim.
Tabi bunların üzerine "ben böyle birşey düşünüyorum. Amatörlük adına bir sakınca var mı?" diye sorduğumda cevaben "var " diyen bir zatı muhterem olunca bu sevdadan vazgeçtim.
Sonra yine düşüncede kalan daha uygun bir bot yapacaktım onu da tembellik yüzünden yapamadım

Olabilir yani insanlar tembel ne yapalım

Bu bot çok sade olacaktı. 10lt.lik bir su bidonu içine motor, pervane ve akü. Dışarıda ben ve kumandam. Ama olmadı maalesef (dedim ya tembellik

) Aslında bir gün bir etkinlikte seninle tanışıp bu konu hakkında kafa yorabiliriz.
Ne dersin Haluk abi?