|
|
|
#1 |
|
Fly Çekirge
İlk defa böyle bir işe kalkıştım ve yakında kendi imalatım olan bu sahtelerle kefal avlamayı deneyecegim bakalım ne olacak ?
1 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 1
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ellerine sağlık, mutlaka kefaller atlar, malzeme nedir ?.
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Eline sağlık Fırat, yakında fly bağlama setim gelsin ben de güzel paylaşımlarda bulunacağım
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Plastik sünger tarzı bir malzeme,bende tam olarak bilmiyorum
oje ve renkli paket lastiği kullandım.
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Alıntı:
Seninde güzel paylaşımlar yapacağına inanıyorum.
|
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ellerine sağlık Fırat, Fly' ına hep gönlünden geçenler rastgelir inşallah kardeş.
Müsaadenle konuna konuyu dağıtmadan bir kaç kare ekleyebilirmiyim
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Çok teşekkür ederim Serkan abi. Tabiki neden olmasın
Konu fırat tarafından (22.08.13 Saat 23:38 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() ![]() Paylaşmış olduklarını yapmana bu yukarıdaki karelerin ne derece etkisi olduğunu sorsam ![]() Sorum çalışmadığın yerden çıktı ise cevaplamayabilirsin kardeşim. Ama cevaplarsan bende birşey itiraf edeceğim
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bak şimdi konuya nerden gireceğimi bilemedim.
Fly Fishing bizlerin arasındaki bazı insanlara çok uzak buna eminim ama ben son iki yıldır Fly' ın peşine düşmüş ve bizim ülkemizde kimler tarafından layıkı ile yapılıyor, nasıl yapılıyor kendi kendime dertleniyordum Çevremdebana yakın olan 3 isim vardı. Tarık ERSAL,Tuncay UYANIK ve Bülent KUTLUCA onlardan yardım isteyebilirdim. Neyse o arada İsveçte tanıştığım Fly Fishing yapan bir balıkçının önerisi ile ilk Fly setimi aldım o bana bir kaç bir şeyler göstermişti ve bende o aralar Türkiye' ye geldigimde Fly ile uğraşan abilerimin yanında yer alabileceğimi düşünüyordum konu nerden nereye geldi Neyse.İzin tarihim hemen hemen OLTACILARDER in Turna Yarışmasına denk geliyordu hani derlerya iyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş. İşte aynen öyle oldu ve yarışmada Fly ile ilgili bir sunum yapılacağını duymuştum. Ardından sunum sırasında dğerli abi'm Bülent KUTLUCA' yla inceden yakınlaşdık Ha şunuda söyleyeyim o gün sunum da çekilişde yapıldı ve Rabbim biliyor bu Fly işine kendimi o kadar kaptırmışımki, Allah tarafından çekilişte hediyeler bana çıktı.Sunum esnasında yok sıkıldık bitirin oyun oynuyacagız ve buna benzer şeyler diyenler oldu. Bu insanlar bana göre Fly' a çok uzak. Neyse yarışma sonrasındaki günlerde Bülent Abi'm bana Fly nasıl kullanılır, nasıl yapılır bununla ilgili özel bir ders verdi. Sağlık problemleri olmasına rağmen buradan tekrar teşekkür ederim kendisine ve Fly Fishing sunumuna katkıda bulunanlara. Kesinlikle o karelerin canlı yaşandığı anlardaki konuşmalar ve beni gözüme çarpan ince noktalar Fly' da hızlanmama etkendir. Şunuda söyleyeyim Fly' cı Abi'lerimizin yanlarında yer almak için çok çalışmamız lağzım. Serkan abi bir dokun bin ah işit, vallahi. Uykulu uykulu ne yazdım ne yazmadım orasını Allah bilir
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Alıntı:
kimse bu işi anasının karnında öğrenmedi,,, şahsen ben fly ile ilgili kendi gelişimimi tamamen yurt dışında bağlantım olan flycıların yorum ve önerilerine uyarak tamamladım, çoook uzun zamaaaan aldı ve elimde fly oltası ve kendi yaptığım imitasyonlar ile insanların karşısına çıkmamda kendi oluşturduğum bir planograma göre idi, ilk böcüklerimi paylaştığımın an aslında o andan birkaç yıl önce yaptıklarımı paylaşarak başlamıştı, yani bu gün yaptığım bir imitasyonu üç beş sene sonra paylaşmak gibi,, aslında halen öyle, çünkü ülkemizde en üst seviye imitasyon ve atış teknikleri ile çıkmak meraklılar ve takip edenler için ulaşılması zor bir durum olarak görülecekti,,, kısacası öncelikle kendi başına görsel kaynaklardan bakarak imite etmeye çalış, fly örmeciliğinde KOPYA serbesttir, aç videoları ve önce kullanılan malzemeleri takip ve temin et, sonra ağır çekimde ve durdurarak başa dönerek örmecinin hareketlerini kendine kopyala,,, dediğim gibi KOPYA serbest,, ne kadar kendi başına spontone veya özgün birşeyler yapmaya çalışırsan sonuç o kadar seni ileri taşımaya yetersiz olur,,, seninle harcadığımız o zamanı hatırla orda hep dediğim gibi AŞAMALAR çok önemli, kendi gelişim planını yap ve istikrarlı bir şekilde uygula,, Senin bizden farklı olarak çok önemli bir avantajında var, Avrupada fly işinin neredeyse göbeğindesin,,, malzeme ve insan desteği konusunda sıkıntın olamaz, bu heves ve azmide katınca evet olmuş denilecek zamana bizden daha yakın olacaksın, ARAŞTIR, İNCELE, TECRÜBE ET VE UYGULA,,,, fly konusunda ne kadar çok görsel ve insan kaynağından faydalanırsan yol o kadar kısalır, tekrar hatırlatmakta fayda var,,, İlk imitasyon denemelerinde mutlaka KOPYA çek,,, sonra kendi stil ve özgünlüğünü katacaksın emin ol,,,, hevesini kırmayacağımı tahmin ederek söylüyorum,,, öncelikli olarak ilk denemelrinde sentetik malzemelerden kaçın, daha çok tüğ ile çalışmalar yap,,, bu senin el melekenin gelişmesine ve ince işleme yapabilme olanığını sağlar,,, yani Fıratcığım ÖNCE KILDAN TÜĞDEN İŞLERLE başla sonra yapay malzemelere geç,,, ÇOK BALIK YAKALAYACAK İMİTASYON ÜRETMEK YERİNE, bakanların feyz alacağı ve şapkana takabileceğin imitasyonlar yapmayı dene 1.de olmaz 2.de olmaz ama emin ol 3.de olur,,, yola devam başlamak bitirmenin yarısıdır,,, iyi başladın ve iyi gidiyorsun tek eksik şu: KOPYA çeeeeeekmen lazım,,,, Allah ömür verirse seneye geldiğinde ben göreceğim Fırat' ı şimdiden TANIYORUM,, ALAHA EMANET OL KARDEŞİM |
||
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Sponsorlar | ||
|
|
|