Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Oltacılar CAFE Sohbet ve Tanışma Odası

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Sohbet ve Tanışma Odası Hadi sohbete Oltacı arkadaşlar......

Seçenekler Stil
Alt 02.02.14, 13:43   #1
scatman_1977
Üye

scatman_1977 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: ercan gökdemir
Memleket:adana
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: sazan 10,400 gr. haziran sonu 2011
Referans:
scatman_1977 is on a distinguished road
Şişme bot için liman kaydı ve bot önerisi.

selamünaleyküm. cümleten merhabalar.
arkadaşlar ben amamtor oltacıyım yaklaşık 2 yıdıır denız avına merak sardım ve sörf takımları ile kıyıdan avlanıyorum. fakat en buyuk arzum bot ile av yapmaktr buna heves sardım. adana karatas ve yumurtalıkta av yapacağım.
1, sorum liman kaydı vs vs gibi teferruatlarla uğraşmadan kıyıdan böyle 100 mt açılıp olta atmak istiyorum azamı 2 veya 3 kişilik bot önerisi olan varmı? önemli olan gittiğim yerde şişirebilmeliyim. motorsuz olacak.

ve en önemlisi bu bota kayıt vs gibi teferruatlara uğraşmamam lazım. amatör oltacı belgem var serkan başkanın önerisiyle aldım işe yararmı bilmiyorum..

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
saygılarımla.

Facebook'ta Paylaş
scatman_1977 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.02.14, 22:26   #2
refaha

refaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: refah aypak
Memleket:ankara
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: 1962 - 1972 tarihleri arasındaki tüm balık avları.....
Referans:
refaha will become famous soon enoughrefaha will become famous soon enough
Ercan kardeşim liman kaydı konusunda sahil güvenlikle uğraşmak istemiyorsan yönetmeliğe göre alacağın bot 2,5 metreden ufak olmalı denize açıldığında da motorun ve botunda mutlaka faturası yanında olmalı zira yönetmeliği inceleyecek olursan orada 2,5 metreden büyük 14 metreden küçük her tekne veya bot özel tekne sınıfına gireceğinden liman kütük kaydı alması zorunludur ifadesi yer almaktadır,ayrıca botda veya teknede bulunan kişi sayısı kadar da can kurtaran yeleği bulunmalı buna çok dikkat ediyorlar.

refaha isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.02.14, 16:06   #3
scatman_1977
Üye

Referans:
Alıntı:
refaha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ercan kardeşim liman kaydı konusunda sahil güvenlikle uğraşmak istemiyorsan yönetmeliğe göre alacağın bot 2,5 metreden ufak olmalı denize açıldığında da motorun ve botunda mutlaka faturası yanında olmalı zira yönetmeliği inceleyecek olursan orada 2,5 metreden büyük 14 metreden küçük her tekne veya bot özel tekne sınıfına gireceğinden liman kütük kaydı alması zorunludur ifadesi yer almaktadır,ayrıca botda veya teknede bulunan kişi sayısı kadar da can kurtaran yeleği bulunmalı buna çok dikkat ediyorlar.
teşekkür ederim abi, 330 bot 6 hp motor alacagım sanırım, şimdi tek sorun bu botun katlanıp bagaja veya arka koltuga sıgması.. bunun için öneriniz varmı, şişme taban al diyorlar ama oda saglıklımı ayaga kalkınca sorun yasatmazmı.?

Alt 06.02.14, 20:20   #4
gökhan
Üye

gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: gökhan batu
En İyi Avı: 100 CM. TURNA HAYALİ.
Referans:
gökhan will become famous soon enoughgökhan will become famous soon enough
Alıntı:
scatman_1977 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
teşekkür ederim abi, 330 bot 6 hp motor alacagım sanırım, şimdi tek sorun bu botun katlanıp bagaja veya arka koltuga sıgması.. bunun için öneriniz varmı, şişme taban al diyorlar ama oda saglıklımı ayaga kalkınca sorun yasatmazmı.?
Abi ben ızgara taban bot aldım çok memnunum yer olarak iyi ayağa da kalkabiliyorum.
Yinede hangi modeli almayı düşünürseniz kapalı paketine bakın büyüklüğüne göre karar verin.
Taşıması çok kolay ve hafif oluyor, şişme tabanı ben almadan sordum pek öneren olmamıştı.

gökhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.02.14, 13:22   #5
scatman_1977
Üye

Referans:
Alıntı:
gökhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi ben ızgara taban bot aldım çok memnunum yer olarak iyi ayağa da kalkabiliyorum.
Yinede hangi modeli almayı düşünürseniz kapalı paketine bakın büyüklüğüne göre karar verin.
Taşıması çok kolay ve hafif oluyor, şişme tabanı ben almadan sordum pek öneren olmamıştı.
cok teşekkür ederim. dediklerini dikkate alacağım.

Alt 09.02.14, 07:53   #6
refaha

Referans:
Ercan Gökhan'ın bu sözlerini yabana atma derim; yılların bot kullanıcısıyım arkadaşlar bilirler benim altımda da 2.50 cm ızgara taban,3,5 hp benzinli motorlu zodiac tipi, istenirse 6 hp ye kadar bağlanabilir bot var bu yedinci botum sırf hafifliği,çabuk kurulup,temizlenip kaldırılıp toplanması ve yer işgali ( hiç bir sıkıntı olmadan her balığa ve tatile gidişimde yanımda götürüp getiriyorum) olmaması yönünden tercih ettim ayrıca diğer botlardan ucuzdur yılda bir kaç kerede akçakocaya denize balığa götürüyorum hiç bir sıkıntısı olmuyor denizde de bana çok rahatlıklada 2 kişi her zaman av yapabiliyoruz bence en ideali 2,90 ni geçme spin çalışıyorsan 3 kişi rahatlıkla av yapabilirsiniz diğer önemli bir hususta alacağın botun kesinlikle tüplerinin hacmi 42 cm den ufak olmasın buna dikkat et bu da çok önemli katogorisi de ( D ) sınıfı olabilir ama sen yinede ( C ) sınıfı bulabilirsen onu tercih et kardeşim botun aynasında ki levhada botun özellikleri yazar orada görebilirsin , omurgalı olursa botun çok daha şık olur, yine tekrar ediyorum mutlaka botu alırken ( C ) belgesini de mutlaka al ( Bu ayrı bir şey katogoriyle karıştırma) liman kaydını onsuz yapmıyorlar bunun yanı sırada şişme taban bot da istediğin gibi ayağa kalkabilirsin hiç merak etme zira taban şişince tahta tabanlı bot gibi oldukça sert oluyor fakat dalgalı denizde limana kaçarken veya denizde gezerken fazla sürat yapınca tek başınaysan bot fazla sağa sola atıyor kendisini yani tahta veya aliminyum tabanlı botlar gibi oturaklı olmuyor am botu kurarken ,taşırken ve de toplarken kolay oluyor yanlız botun kalitesi çok önemli biraz para biriktir almışken iyisini almaya bak bir sefer al yıllarca kullan zira ne kadarda dikkat edersen et ylllar sonra tabiat şartlarından dolayı botun bezi eski direncini koruyamıyor
çok hassaslaşıyor botun kaliteliyse bu yıpranma daha uzun süre sonra oluşuyor bunlara dikkat et derim benim nacizane fikrim bu sevğili kardeşim.

Alt 09.02.14, 16:49   #7
scatman_1977
Üye

Referans:
Alıntı:
Ercan Gökhan'ın bu sözlerini yabana atma derim; yılların bot kullanıcısıyım arkadaşlar bilirler benim altımda da 2.50 cm ızgara taban,3,5 hp benzinli motorlu zodiac tipi, istenirse 6 hp ye kadar bağlanabilir bot var bu yedinci botum sırf hafifliği,çabuk kurulup,temizlenip kaldırılıp toplanması ve yer işgali ( hiç bir sıkıntı olmadan her balığa ve tatile gidişimde yanımda götürüp getiriyorum) olmaması yönünden tercih ettim ayrıca diğer botlardan ucuzdur yılda bir kaç kerede akçakocaya denize balığa götürüyorum hiç bir sıkıntısı olmuyor denizde de bana çok rahatlıklada 2 kişi her zaman av yapabiliyoruz bence en ideali 2,90 ni geçme spin çalışıyorsan 3 kişi rahatlıkla av yapabilirsiniz diğer önemli bir hususta alacağın botun kesinlikle tüplerinin hacmi 42 cm den ufak olmasın buna dikkat et bu da çok önemli katogorisi de ( D ) sınıfı olabilir ama sen yinede ( C ) sınıfı bulabilirsen onu tercih et kardeşim botun aynasında ki levhada botun özellikleri yazar orada görebilirsin , omurgalı olursa botun çok daha şık olur, yine tekrar ediyorum mutlaka botu alırken ( C ) belgesini de mutlaka al ( Bu ayrı bir şey katogoriyle karıştırma) liman kaydını onsuz yapmıyorlar bunun yanı sırada şişme taban bot da istediğin gibi ayağa kalkabilirsin hiç merak etme zira taban şişince tahta tabanlı bot gibi oldukça sert oluyor fakat dalgalı denizde limana kaçarken veya denizde gezerken fazla sürat yapınca tek başınaysan bot fazla sağa sola atıyor kendisini yani tahta veya aliminyum tabanlı botlar gibi oturaklı olmuyor am botu kurarken ,taşırken ve de toplarken kolay oluyor yanlız botun kalitesi çok önemli biraz para biriktir almışken iyisini almaya bak bir sefer al yıllarca kullan zira ne kadarda dikkat edersen et ylllar sonra tabiat şartlarından dolayı botun bezi eski direncini koruyamıyor
çok hassaslaşıyor botun kaliteliyse bu yıpranma daha uzun süre sonra oluşuyor bunlara dikkat et derim benim nacizane fikrim bu sevğili kardeşim.
abi cok cok cok teşekkür ederm cok aydınlatıcı oldu sagolasın.. saygılar.

Alt 11.02.14, 16:25   #8
refaha

Referans:
Sende sağol sevğili kardeşim..

Alt 11.02.14, 18:03   #9
gökhan
Üye

gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: gökhan batu
En İyi Avı: 100 CM. TURNA HAYALİ.
Referans:
gökhan will become famous soon enoughgökhan will become famous soon enough
Alıntı:
Sende sağol sevğili kardeşim..
Refah Abi bot konusunda forumda danışmaklık yapsan yeridir.
Sayende hem iyi bot seçtim hemde nasıl kullanacağımızı avda bizzat gösterdin tekrar çok sağol.

gökhan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.02.14, 14:02   #10
scatman_1977
Üye

Referans:
Alıntı:
gökhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Refah Abi bot konusunda forumda danışmaklık yapsan yeridir.
Sayende hem iyi bot seçtim hemde nasıl kullanacağımızı avda bizzat gösterdin tekrar çok sağol.
tamam kardeşim allah razı olsun ilginizden dolayı minnettarım

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Sponsorlar