|
|
|||||||
| Üyelerimizin El Emekleri Üyelerimizin kendi yaptıklarını, tekniklerini sergileyebilecekleri, paylaşabilecekleri platform. |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
|
|
#1 |
|
Fly(sinek) Avcılığı
cok zevkli bir avlanmadır yanlız yabancı kanallardaki sistemle değil kendimize özgü oltanın ucuna zargana topu ve onun önüne üstünde 2-3 sinek olan 1.75 m ola bir misna ile at cek yaparak yapıyoruz genelde alabalık kefal ve gümüşlerin su üstünde yemlendiği zamanlarda (nisan-ekim) dönemi avlama yapılır hemen hemen her atışta balık almazsanızda iki atışın birinde mutlaka balık alınır eğer 4 atışta bir balık alırsanız sıkılırsınız bundada bilinmesi gereken kurallar vardır ör:sinek tipi,renk secimi,suyun durumu rüzgar dalga v.b konu hakkında bilgisi olmayan ve öğrenmek isteyenle bilgi baylaşımı yapabiliriz
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bizim burdaki barajlarda ve göllerde kefal ve gümüş çıkıyor bu yöntemle avlanan hiç görmedim denesem tutabilirmiyim ki, Bir de her dört atışta bir balık alırsınız diyorsunuz heycanlandım.
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
10 numara iğnelerden kırmızı .siyah,sarı renklerin simli olanını tercih et ve hazırların tüyleri kaba oluyor onları sert akan dereler için yapıyorlar .kanatları kopar veya dipten kes tüylerinde ucundan hafif kısalt kanatları koparırken kafa tüyleri hepsini kesme enaz 1 cm tüy kalsın kefal icin genelde kıyıya paralel at gümüşlerinde oynadığı yerlere at söylediğin balık coksa her atışta sinek sayına göre 2 -3 adet alabilirsin tabi şimdi balık altta balık üste sineye atladığı dönem en erken derin olmayan sularda mayıs -ekim arası rasgele
|
|
|
|
|
#4 |
|
dört atışta bir balık gelirse sıkılırsın dedim hemen hemen her atışta balık alman lazım tabi sinek kalitesi suyun durum (su kesinlikle berrak olmalı bulanık suda cok zor vurur bazen hafif bulanık sudada vurabiliyor)sinek rengi önemli öğrenirse detaları kendinde sezersin
|
|
|
|
|
#5 |
|
Takımı çizimli veya resimli bir şekilde açıklayabilirseniz daha faydalı olur sanıyorum.Çünkü ilk defa duyıyorum böyle bir yöntem.
Paylaşım için teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() Sanırım Takım bunun benzeri bişey ve ucundada fleto ak yem yerine canlı sinek var...
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
evet cok benziyor şamandradan sonra 1.75 m misina ve ucuna yapay sinek bazı yerlerde tüylü iğnede deniyor 10 numara mümkünse cin malı olmasın aşırı tüyleri kısaltalım genelde kırmızı sarı ve siyah renkleri tercih edelim renk secimi hava durumu.suyun daldası yöredeki sinek ceşidi v.b duruma göre değişik olabilir bir renge vurmazsa, rek denemede fayda var
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kasım abi zargana topu yerine içine su doldurulup ağırlaştırılan şeffaf şamandıralar var onlar senin verdiğin taktikle daha iyi sonuç veriyor.
Senin gibi tevrübeli abilerim daha iyi bilir ama kefal bulunduğu bölgede baskın bir balık değilse yani bulunduğu ortamda dişli balık varsa yeme daha ürkek yaklaşıyor o nedenle zargana topundan ürkebilir diye düşünüyorum. Zaten zargana topundan sonra 1.75 m mesafe vermekteki amaç sanırım şamandıra yeme ne kadar uzak olursa balığın yeme o kadar az temkinli yaklaşmasıdır büyük bir ihtimalle Bilgi paylaşımklarının devamını bekliyorum abi rastgele. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Sevgili abim bilgi ve paylaşım için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Alıntı:
![]() ![]() Düzce li (sazan58) Şeref ağabeyimden alıntıdır. ![]() |
||