Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Oltacılar CAFE Üyelerimizin El Emekleri

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Üyelerimizin El Emekleri Üyelerimizin kendi yaptıklarını, tekniklerini sergileyebilecekleri, paylaşabilecekleri platform.

Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 20.12.08, 14:45   #1
aigis
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Post Halkasız Göl Kamışları İçin Bir Fikir ve Uygulama

Merhaba,

Bir süre önce iki yeni karbon göl kamışı aldım. Ağırlık ve malzeme kalitesi açısından beğenmeme rağmen, parça geçişlerinde metal halka bulunmaması beni rahatsız etti. Göl kamışlarına takılabilecek halkaların piyasada kolay bulunamadığını epeyce arayıp anladıktan sonra, ip sargı yöntemi aklıma geldi. Ve uyguladım..

Yapım aşamaları aşağıda:

Önce düğümsüz ip sargıyı fotoğraflarla anlatmaya çalışayım;

Sargımızın yarısı tamamladıktan sonra ayrı renkte bir ipi fotoğraftaki gibi yerletirip, sarıma devam ediyoruz,

Sarım tamamlandığında; önce yardımcı ipin boşluğunu daha sonra da asıl sarımın boşluğu alıyoruz.

Ve yardımcı ipi iki ucundan tutup çekiyoruz.

Sargımızın iki ucuda, yardımcı (kırmızı) ipin bulunduğu yerden çıkmış oluyor. Sargının uçları, sarımın altında
kaldığından artık gevşeme problemi yok.

Fazla uçları keskin bir makas ya da en iyisi jilet ile mümkün olduğu kadar dipten kesiyoruz.

İki bileşenli epoxy yapıştıcı ile sarımın üzerini kaplıyoruz.

Ve sonuç...

Kuruduktan sonra metal dayanımında ve kamış ile bütünleşmiş halkalarımız kullanıma hazır hale geliyor...

Rastgele..

Facebook'ta Paylaş

Konu aigis tarafından (20.12.08 Saat 17:25 ) değiştirilmiştir.

Etiketler
bir, fikir, göl, halkasız, kamışları, uygulama, İçin

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil

Sponsorlar