Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Oltacılar CAFE Üyelerimizin El Emekleri

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Üyelerimizin El Emekleri Üyelerimizin kendi yaptıklarını, tekniklerini sergileyebilecekleri, paylaşabilecekleri platform.

Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02.05.08, 15:07   #1
ozan07
Üye

ozan07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Ozan
Memleket:Antalya
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı:
Referans:
ozan07 will become famous soon enoughozan07 will become famous soon enough
El Yapımı Suni Yem (ağaç işleme)

bende el yapımı rapalanın bazı inceliklerini becerebildiğimce anlatarak katkıda bulunmak isterim. daha önce turna avı konusunda da bahsettiğim gibi öncelikle avlayacağımız zaman ve balığın türü yapacağımız rapalanın şeklini ve özelliklerini belirleyecektir.

öncelikle genel yapılışını anlatayım. bu işi yapmak için pek çok farklı malzeme ve yöntem var ancak ben 2x2 gibi yada 3x3 gibi ölçülerde tahta parçalarıyla başlıyorum. bu parçaların çok düzgün kesilmiş parçalar değil bir bütünden keser vb araçlarla ayrılmış parçalar olaması daha özgün modeller için destekleyici oluyor. Neyse öncelikle bu parçaları halı kesme bıçağı diye tabir edilen maket bıçağı ile şekillendiriyorum. Ardından zımparaladığım bu balıkların karnının altından açtığım bir kanala krom yay telinden yaptığım teli yerleştiriyorum. ardından gagayı demir testeresi ile açığım kanala yerleştiriyorum. bu işlemlerden sonra telin olduğu ve gaga kanallarını polyesterle doldurup kurumaya bırakıyorum. kuruma işleminden sonra balığı önce beyaza boyayıp kuruyunca renklerine boyayıp gözlerini yerleştirdikten sonra kurutup tüm balığı polyesterle kaplıyorum.

genel açıklamadan sonra gelelim modellere

öncelikle toplu aile fotoğrafı

Facebook'ta Paylaş

Konu TRESUL1657 tarafından (17.02.09 Saat 23:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: resim yeniden yüklendi
ozan07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil

Sponsorlar