|
|
|||||||
| Üyelerimizin El Emekleri Üyelerimizin kendi yaptıklarını, tekniklerini sergileyebilecekleri, paylaşabilecekleri platform. |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Merhaba,
Bir süre önce iki yeni karbon göl kamışı aldım. Ağırlık ve malzeme kalitesi açısından beğenmeme rağmen, parça geçişlerinde metal halka bulunmaması beni rahatsız etti. Göl kamışlarına takılabilecek halkaların piyasada kolay bulunamadığını epeyce arayıp anladıktan sonra, ip sargı yöntemi aklıma geldi. Ve uyguladım.. Yapım aşamaları aşağıda: Önce düğümsüz ip sargıyı fotoğraflarla anlatmaya çalışayım; ![]() ![]() Sargımızın yarısı tamamladıktan sonra ayrı renkte bir ipi fotoğraftaki gibi yerletirip, sarıma devam ediyoruz, ![]() ![]() Sarım tamamlandığında; önce yardımcı ipin boşluğunu daha sonra da asıl sarımın boşluğu alıyoruz. ![]() Ve yardımcı ipi iki ucundan tutup çekiyoruz. ![]() Sargımızın iki ucuda, yardımcı (kırmızı) ipin bulunduğu yerden çıkmış oluyor. Sargının uçları, sarımın altında kaldığından artık gevşeme problemi yok. ![]() Fazla uçları keskin bir makas ya da en iyisi jilet ile mümkün olduğu kadar dipten kesiyoruz. ![]() İki bileşenli epoxy yapıştıcı ile sarımın üzerini kaplıyoruz. ![]() Ve sonuç... ![]() ![]() ![]() ![]() Kuruduktan sonra metal dayanımında ve kamış ile bütünleşmiş halkalarımız kullanıma hazır hale geliyor... ![]() Rastgele..
Konu aigis tarafından (20.12.08 Saat 17:25 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#2 |
|
Tuncay abi merhaba;
El emegine saygı diyerekten başlıyorum ve çok çok teşekkür ediyorum abim güzel bir mantık ve fikir ellerine saglık selam ve saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Alıntı:
Merhaba Fatih, Teşekkür ederim, umarım faydalı olur..
|
||
|
|
|
#4 |
|
Paylaşım için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
paylaşımın için teşekkürler,bence iyi fikir denemekte yarar var derim ,ip sargılar kamışların ek yerlerinden patlamsını ve yarılmasını önler bence...
|
|
|
|
|
#6 |
|
İyi bir fikir değerlendireceğim. Paylaşım için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aranıldığında kamış halkaları bulunabilir
Fakat senin yapmış olduğun işlem kadar sağlıklı olmaz Görünüşe bakıldığında fevkalade bir iş çıkartmışsın Siteye lisanslansın |
|
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
İlginiz için teşekkür ederim..
Alıntı:
![]() Faydalı olmasını dilerim.. ![]() Alıntı:
Ama bu şekilde ben de daha sağlam olduğunu düşünüyorum. Lisanslanabilir..
|
|||
|
|
|
#9 |
|
Tuncay ellerine sağlık. Benim oltaları da sarar mısın?
|
|
|
|
|
#10 |
|
Sağol.. Kaç olta ona göre..
|
|
|
![]() |