|
|
|
#21 | |
|
Alıntı:
Bu avımda benim için çok özel olan şey fly ile avlanılmaz denilen derelerden bir tanesinde fly ile ve de dereyle ilk karşılaşmamda balık yakalayabilmemdi. |
||
|
|
|
|
|
#22 |
|
Duydumki Amatörümün örnek alınacak avcılığı örnek alınacak raporları Oltacılarda..Görsel güzelliği roman tadında anlatımıyla hakkaten örnek alınacak kadar güzel macerayı dostlarla paylaştığın için teşekkürler..Bu yaz bende teyit ettim Türkiye'de her alabalık deresinde fly yapılabilir..İlk atışlarda zorluklarla karşılansada teknik ve tekniğin getirdiği mantık dereye güzel yansırsa efsane eline kadar geliyor..Sevgilerimle...
|
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Tuncay ellerine kollarına sağlık.
benim köyümde de aynen böyle bir dere var. Kendi memleketime gitmiş gelmiş gibi oldum. paylaşım için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Tuncay abi merhaba.
Konu için teşekkürler, ellerin dert görmesin. Tek kelime ile ifade etmem gerekirse muhteşem diyebilirim. Geçenlerde işlerimin yoğunluğundan dolayı şöyle bir göz gezdirmiştim konuya ama şimdi baştan aşağı en ince ayrıntısına kadar okuma fırsatı buldum. Okurken ve karelere bakarken gerçekten müthiş derecede etkilenip bir anda kendimi orada sizinle birlikteymiş gibi hissettim. Hem kendi adıma, hemde bu tür konuları çok seven ve dikkat eden ama çocuklardan fırsat bulamadığından internet başına geçipte okuyup iki çift kelime yazamayan (Star) Murat ağabeyim adına tekrar tekrar teşekkürler abi ![]() K.Maraş ve Ankara'lı o gün aynı mekandaki havayı teneffüs ettiğiniz amatör balık avına gönül vermiş ağabey ve kardeşlerime selamlar saygılar. En kötü gününüz böyle olsun... |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Anlatım kareler hepsi harika bu güzelliklerin üstüne birşeyler yazmak isterdim fakat bu güzellikleri ifade edecek cümle kuramadım.Tek kelime ile harika elinize emeğinize sağlık.
Rasgele. |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Alıntı:
Sağol başkan bende öğlen izninden faydalanıp internet cafeye geldim.İyiki gelmişim yoksa bu güzel karelerden haberim olmayacaktı. |
||
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#28 |
|
Melih abi daha önce bu konuda çok kere fikir alışverişlermiz olmuştu..Yanlız bir hatırlatma yapmak isterim tekrardan Fly fsihing disiplininde yem grubunu sadace dry flises diye tabir edilen kuru sinek imitasyonları oluşturmaz.Nhymps diye tabir edilen batan larva taklit yemleride Fly fishing yem sınıflandırmasında yer alırlar.. Kamış ucuyla fly ipine yaptırılan 1-2 metrelik bir uçurma hareketi bile fly casting olarak kabul edilir.Ben hala lafımdayım Türkiyede her derede Fly fishing yapılabilir..Haa bir derede her dönem yapılır diyemem mutlak surette uygun olduğu bir dönem mutlaka olur.Doğru zamanda doğru yemlerle doğru fly disipilini uygulayan herkes avlayabilir.Bunun zorluk dereceleride elbette olacaktır ben her derede her eline fly oltasını alan hemen çok çabuk alabalık yakalayabilir demedimki
Her derede Fly ile alabalık avlanabilir dedim
|
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Alıntı:
![]() Yukarıda yazdığım gibi dip yemlerle yapılan av fly takımıyla kullanıyorsanız.O zaman haklısınız. Konu melihmercan tarafından (02.07.09 Saat 00:32 ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Alıntı:
O nasıl olacak derseniz. Kısaca aşağıya yazdım. ![]() Gidip, gördüğümüz ve avlandığımız o derelerde Fly takımını 10-12 nr. iğne üzerine oluşturulmuş (derede aslı yaşayan) nymph ler ve akıntıya direnmek için kıstırma kurşunlar ile donatarak avlanmak pek ala mümkündür. Ama ben o şeytanların dry yemi kaparken attığı taklaya hayranım. Öyle ya zamanında tasmalarsan sen galipsin, geç kalırsan o galip geliyor. ![]() Onu yemi kaparken ve kaptıktan sonra su üstünde görmeye bayılıyorum. ![]() RASTGELSİN. |
||
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| Sponsorlar | ||
|
|
|