Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Fly Fishing ( Yapay Sinek İle Balık Avı ) Fly Fishing Av Raporları

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Seçenekler Stil
Alt 28.06.09, 03:06   #21
keşfetmekiçinbak

keşfetmekiçinbak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Tuncay UYANIK
Memleket:Ankara
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: yakalayıp bıraktıkları
Referans:
keşfetmekiçinbak will become famous soon enoughkeşfetmekiçinbak will become famous soon enough
Alıntı:
emrepasa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık.Erciyes'in heybetli aynı zamanda sade ve sanki kalemle çizilmş görüntüsünün üstüne dağ manzarası yok bence cok güzel resim olmus.Erciyes üzeridenden mi döndünüz abi?
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Evet Emre senin deyiminle Erciyes, Kayseri üzerinden döndük.

Bu avımda benim için çok özel olan şey fly ile avlanılmaz denilen derelerden bir tanesinde fly ile ve de dereyle ilk karşılaşmamda balık yakalayabilmemdi.

keşfetmekiçinbak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.06.09, 14:03   #22
mhakanbasar
Üye

mhakanbasar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: M.Hakan BAŞAR
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı:
Referans:
mhakanbasar will become famous soon enoughmhakanbasar will become famous soon enough
Duydumki Amatörümün örnek alınacak avcılığı örnek alınacak raporları Oltacılarda..Görsel güzelliği roman tadında anlatımıyla hakkaten örnek alınacak kadar güzel macerayı dostlarla paylaştığın için teşekkürler..Bu yaz bende teyit ettim Türkiye'de her alabalık deresinde fly yapılabilir..İlk atışlarda zorluklarla karşılansada teknik ve tekniğin getirdiği mantık dereye güzel yansırsa efsane eline kadar geliyor..Sevgilerimle...

mhakanbasar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.06.09, 14:17   #23
baytek

baytek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Bayram TEKELİ
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: Kırmızı benekli alabalık (dere alası)
Referans:
baytek will become famous soon enoughbaytek will become famous soon enough
Tuncay ellerine kollarına sağlık.
benim köyümde de aynen böyle bir dere var.
Kendi memleketime gitmiş gelmiş gibi oldum.
paylaşım için teşekkürler.

baytek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.06.09, 19:14   #24
M.Serkan İNANÇ

M.Serkan İNANÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: M.Serkan İnanç
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: www.oltacilar.com dostluğu
Referans:
M.Serkan İNANÇ will become famous soon enoughM.Serkan İNANÇ will become famous soon enough
Tuncay abi merhaba.
Konu için teşekkürler, ellerin dert görmesin.
Tek kelime ile ifade etmem gerekirse muhteşem diyebilirim.
Geçenlerde işlerimin yoğunluğundan dolayı şöyle bir göz gezdirmiştim konuya ama şimdi baştan aşağı en ince ayrıntısına kadar okuma fırsatı buldum.
Okurken ve karelere bakarken gerçekten müthiş derecede etkilenip bir anda kendimi orada sizinle birlikteymiş gibi hissettim.

Hem kendi adıma, hemde bu tür konuları çok seven ve dikkat eden ama çocuklardan fırsat bulamadığından internet başına geçipte okuyup iki çift kelime yazamayan (Star) Murat ağabeyim adına tekrar tekrar teşekkürler abi
K.Maraş ve Ankara'lı o gün aynı mekandaki havayı teneffüs ettiğiniz amatör balık avına gönül vermiş ağabey ve kardeşlerime selamlar saygılar.

En kötü gününüz böyle olsun...

M.Serkan İNANÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.07.09, 14:48   #25
Murat DENERİ

Murat DENERİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Murat DENERİ
En İyi Avı: OLTACILARDER
Referans:
Murat DENERİ will become famous soon enoughMurat DENERİ will become famous soon enough
Anlatım kareler hepsi harika bu güzelliklerin üstüne birşeyler yazmak isterdim fakat bu güzellikleri ifade edecek cümle kuramadım.Tek kelime ile harika elinize emeğinize sağlık.
Rasgele.

Murat DENERİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.07.09, 14:52   #26
Murat DENERİ

Murat DENERİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Murat DENERİ
En İyi Avı: OLTACILARDER
Referans:
Murat DENERİ will become famous soon enoughMurat DENERİ will become famous soon enough
Alıntı:
GECEKONDU06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tuncay abi merhaba.
Konu için teşekkürler, ellerin dert görmesin.
Tek kelime ile ifade etmem gerekirse muhteşem diyebilirim.
Geçenlerde işlerimin yoğunluğundan dolayı şöyle bir göz gezdirmiştim konuya ama şimdi baştan aşağı en ince ayrıntısına kadar okuma fırsatı buldum.
Okurken ve karelere bakarken gerçekten müthiş derecede etkilenip bir anda kendimi orada sizinle birlikteymiş gibi hissettim.

Hem kendi adıma, hemde bu tür konuları çok seven ve dikkat eden ama çocuklardan fırsat bulamadığından internet başına geçipte okuyup iki çift kelime yazamayan (Star) Murat ağabeyim adına tekrar tekrar teşekkürler abi
K.Maraş ve Ankara'lı o gün aynı mekandaki havayı teneffüs ettiğiniz amatör balık avına gönül vermiş ağabey ve kardeşlerime selamlar saygılar.

En kötü gününüz böyle olsun...

Sağol başkan bende öğlen izninden faydalanıp internet cafeye geldim.İyiki gelmişim yoksa bu güzel karelerden haberim olmayacaktı.

Murat DENERİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.07.09, 21:45   #27
melihmercan
Üye

melihmercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: melih
Memleket:kahramanmaraş
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: 2,8 kg doğal alabalık
Referans:
melihmercan will become famous soon enoughmelihmercan will become famous soon enough
Alıntı:
mhakanbasar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Duydumki Amatörümün örnek alınacak avcılığı örnek alınacak raporları Oltacılarda..Görsel güzelliği roman tadında anlatımıyla hakkaten örnek alınacak kadar güzel macerayı dostlarla paylaştığın için teşekkürler..Bu yaz bende teyit ettim Türkiye'de her alabalık deresinde fly yapılabilir..İlk atışlarda zorluklarla karşılansada teknik ve tekniğin getirdiği mantık dereye güzel yansırsa efsane eline kadar geliyor..Sevgilerimle...
Hakan bey kusura bakmayın her derede fly yapılamaz,tuncay bey sanırım hancer'de fly'la avlanmanın,başarılı olmanın ne kadar zor olduğunu görmüşlerdir.( Telefon görüşmemizde de vurguladılar.) Avcının avının fly ile akıntının çok olduğu bu akarsuda ancak dip yemle sonuç alınabileceği rahatlıkla gözlemlemişlerdir.Yalnız dip yemle fly avcılığı diyorsanız ona bir şey diyemiyorum.Saygılar.

melihmercan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.07.09, 22:31   #28
mhakanbasar
Üye

mhakanbasar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: M.Hakan BAŞAR
En İyi Avı:
Referans:
mhakanbasar will become famous soon enoughmhakanbasar will become famous soon enough
Melih abi daha önce bu konuda çok kere fikir alışverişlermiz olmuştu..Yanlız bir hatırlatma yapmak isterim tekrardan Fly fsihing disiplininde yem grubunu sadace dry flises diye tabir edilen kuru sinek imitasyonları oluşturmaz.Nhymps diye tabir edilen batan larva taklit yemleride Fly fishing yem sınıflandırmasında yer alırlar.. Kamış ucuyla fly ipine yaptırılan 1-2 metrelik bir uçurma hareketi bile fly casting olarak kabul edilir.Ben hala lafımdayım Türkiyede her derede Fly fishing yapılabilir..Haa bir derede her dönem yapılır diyemem mutlak surette uygun olduğu bir dönem mutlaka olur.Doğru zamanda doğru yemlerle doğru fly disipilini uygulayan herkes avlayabilir.Bunun zorluk dereceleride elbette olacaktır ben her derede her eline fly oltasını alan hemen çok çabuk alabalık yakalayabilir demedimki Her derede Fly ile alabalık avlanabilir dedim

mhakanbasar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.07.09, 00:25   #29
melihmercan
Üye

melihmercan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: melih
Memleket:kahramanmaraş
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: 2,8 kg doğal alabalık
Referans:
melihmercan will become famous soon enoughmelihmercan will become famous soon enough
Alıntı:
mhakanbasar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Melih abi daha önce bu konuda çok kere fikir alışverişlermiz olmuştu..Yanlız bir hatırlatma yapmak isterim tekrardan Fly fsihing disiplininde yem grubunu sadace dry flises diye tabir edilen kuru sinek imitasyonları oluşturmaz.Nhymps diye tabir edilen batan larva taklit yemleride Fly fishing yem sınıflandırmasında yer alırlar.. Kamış ucuyla fly ipine yaptırılan 1-2 metrelik bir uçurma hareketi bile fly casting olarak kabul edilir.Ben hala lafımdayım Türkiyede her derede Fly fishing yapılabilir..Haa bir derede her dönem yapılır diyemem mutlak surette uygun olduğu bir dönem mutlaka olur.Doğru zamanda doğru yemlerle doğru fly disipilini uygulayan herkes avlayabilir.Bunun zorluk dereceleride elbette olacaktır ben her derede her eline fly oltasını alan hemen çok çabuk alabalık yakalayabilir demedimki Her derede Fly ile alabalık avlanabilir dedim
Yazdıklarınızı aynen katılıyorum.Kargı diye tabir edilen avlanma yöntemi de Nhymps batan larva yemlerle kuvvetli akıntılı sularda avlanmak mümkün.Kişi tecrübesi avla buluşmayı artıran bir faktör zaman ve yem tercihi uygun olunca.saygılar.
Yukarıda yazdığım gibi dip yemlerle yapılan av fly takımıyla kullanıyorsanız.O zaman haklısınız.

Konu melihmercan tarafından (02.07.09 Saat 00:32 ) değiştirilmiştir.
melihmercan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.07.09, 15:45   #30
Tarık ERSAL
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
melihmercan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yazdıklarınızı aynen katılıyorum.Kargı diye tabir edilen avlanma yöntemi de Nhymps batan larva yemlerle kuvvetli akıntılı sularda avlanmak mümkün.Kişi tecrübesi avla buluşmayı artıran bir faktör zaman ve yem tercihi uygun olunca.saygılar.
Yukarıda yazdığım gibi dip yemlerle yapılan av fly takımıyla kullanıyorsanız.O zaman haklısınız.
Ben de bir yandan Hakan kardeşime, bir yandan da Melih beye katılarak bir iki cümle yazayım.

O nasıl olacak derseniz.
Kısaca aşağıya yazdım.

Gidip, gördüğümüz ve avlandığımız o derelerde Fly takımını 10-12 nr. iğne üzerine oluşturulmuş (derede aslı yaşayan) nymph ler ve akıntıya direnmek için kıstırma kurşunlar ile donatarak avlanmak pek ala mümkündür.

Ama ben o şeytanların dry yemi kaparken attığı taklaya hayranım.
Öyle ya zamanında tasmalarsan sen galipsin, geç kalırsan o galip geliyor.

Onu yemi kaparken ve kaptıktan sonra su üstünde görmeye bayılıyorum.

RASTGELSİN.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil

Sponsorlar