Alıntı:
mustafadinç Nickli Üyeden Alıntı
Ateş abi suyun altı çok bozuk değil yani takılsa bile kurtuluyor büyük ağaçlar filan yok olsa olsa küçük otsu bitkiler vardır olta koparan olmadı.Çok derin yerleri var birden bire derinleşen yerleri var,benim attığım yer kamışlıkmış ve balıkçılar tarafından temizlenmiş,ben uzun uzun attım büyük kurşun ve büyük kanca 50-60-70 metre gölün ortasına düşürdüm hatta bir keresinde öyle bir attımki karşı kıyıdaki Naci nin kafasına gelicek diye korktum  neyse su sıcaklığı 3-4 derece civarındaydı köylülerin söylediğine göre henüz geçen hafta buzu çözülmüş balık hiç oynamadı atlama gören sesini duyan olmadı kamuflaj malzeme kullandım,yem olarak Mısır,solucan,makarna taktım yemlemek için Cahit abinin formülü olan çeşitli hayvan yemlerinden karışımlar ile makarna kullandım ,balık yakalayamadık evet ama bunun bizimle alakası yok bu kadar çalışmaya ve ekipmana göre 21 kişiden en az biri ikisi trofe yakalardı tek sebep balığın yeme saldırmaması ve hareketsiz olarak dipte yatması diye düşünüyorum yinede bir bilene ihtiyaç vardı.Hoşçakal.
|
Sevgili Mustafa,
Merhaba, resimlerden çıkartabildiğim kadarı ile gölet fena değil. Uzun oltaların takılmaması da oldukça iyi haber. Balık yapmayışının tek nedeni su sıcaklığı ve balığın daha kış tertiplenmesini bozmamış olması. Havalar böyle sıcak giderse, bu da fazla sürmez, bütün mesele su sıcaklığının +10 dereceleri görmesi. Göletin derin olması belki su sıcaklığının kolay artmasını sağlamayacaktır ama ısındıktan sonra da kolay kolay soğumaz böylesi avlaklar. Bence bu av partisinin en önemli kazanımları ise suların ısındığı ve balığın oynadığı zamanlar için gölde balık yapacak noktaların saptanması, alt yapının belirlenmesi, gölette yemlik balık olup olmadığının biraz olsun anlaşılabilmesi gibi gözlemlerdir. Göletin erişim açısından sorunlu yerlerinin bilinmesi, yani yol olmayan ya da olan yerlerin saptanması gibi konuları hep yeni sezona yapılan yatırım olarak değerlendirmek gerekir kanısındayım. Ayrıca göletin ne oranda ayak altı bir yer olduğunun netleştirilmesi, balıkçı baskısının olup olmadığının, köylülerin veya başkalarının ağ atıp atmadıklarının bilinmesi de yeni sezonda işe yarayacak bilgiler olarak görülmelidir. Ben, resimlerden görebildiğim kadarı ile göletin yeni sezonda da kurcalanması gerektiğine inanıyorum. İnşallah beraber giderek bir av yapma fırsatımız olur orada. Kısacası, sizlerden duyduklarım, resimler ve diğer değerlendirmeleri de gözönüne alırsak ben gölete 10 üzerinden 8 veriyorum. Bir notu kıyılara yakın ağaçlıklar ve çalılıklardan dolayı kırdım, çünkü bir de suyun yükseldiğini düşünürsek o çalılar suyun altında kalacak. Bir notu kadife ve diğer küçük balıkların varlığından dolayı kırdım, yeme musallat olacak bu türler zaman zaman sorun olabiliyor. Trofe balıkların varlığı, yemlik balığın olup olmaması ise bir bilinmeyen olarak duruyor, bunlar ancak yazın değerlendirilebilir. Göletin uzaklığı, yol durumu filan ise ancak sizin değerlendirebileceğiniz hususlar. Sağlıcakla kalasın.