|
|
|||||||
| Balık Yemleri Doğal, Suni ve Canlı Balık Yemleri Hakkında Bilgiler. |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Tatlı suda Levrek ve Sudak avı için yardım
degerli dostlarım ben adana gölü ve ırmagında sudak ve levrek avını hep canlı yemle yaptım ve hem oturup balıgın vurmasını bekledim şimdi takatım yok zaman kaybetmeye sartlardan dolayı 2 yada 3 ayda bir ava gidebiliyorum oyuzdende lanset aldım bitane sazan oltalarının dısında suni yemle atcek yapmak istiyorum..
maksat o vaktı degerlendireyim, sansım nedir tatlı suda sudak ve levrek için, ayrıca hangi yapay yemi önerirsiniz?ve nasıl yapmamı onerirsiniz, suyun 1.5 ile 15mt kadar değişken bölgeleri var gündüz ve gece için önerilerinizi bekliyorum.. yardımlar için tesekkürler..
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gökdemir kardeşim.
Sudak çok fazla tecrübe dahilimde olmadıgı halde bildiğim kadarı ile meps ve bazı rapala çeşitleri ile yakalanabiliyor, konunun üstadları size gereken bilgileri mutlaka vereceklerdir. Bahsettiğiniz Levrek ise sanırım Amerikan levreği denilen perch, bu balık o kadar obur ve yırtıcı bir balıktırki uygun boylarde her türlü at çek sahtesi ile yakalamanız mümkündür. Yöresel farklılıklarda gösterdiğini düşünmüyorum bu sahtelerin. Ben daha çok 4-5 cm boylarında ve kırmızı beyaz olmak üzere iki renkli sasi kullanıyorum. Zoka iğnesine alttan en küçüğünden bir de 3 lü iğne ilave ederseniz balığın oltanızda kalma şansı daha fazla olacaktır. Rastgele. Sevgi ve saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Gökdemir Ağabey;
Benim size önerim kesinlikle canlıdan vazgeçmeyin. Çünki hem bende canlı yemle avlanırım, hem de canlı yem sizi yormaz. Eğer canlı yem ile avlanmaya alıştı iseniz, bir kaç at-çekten sonra sizde benim gibi pes edeceksiniz... ![]() ![]() Eğer kararınızda kararlı iseniz ![]() Selçuk Ağabey gerekli bilgileri aşağı yukarı vermiş. Size rast gele... Canlıdan şaşmam, çay bardağını elimden bırakmam.. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Solucana kurban olayım
sorarım dostlar size üstüne canlı , cansız yem varmı ki ? Saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Alıntı:
yorumlar için tesekkür edrim |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Özetleyecek olursam;
Sudak avlağını ziyaret zamanı çok önemlidir. kış aylarında gidilirse dip takımları daha verimli olur. yaz aylarında ise suyun derinliğine göre şamandıralı takımlar çok zevkli. Çanlı veya cansız turnaya ve ala balık avında kullanılan malzemelerinizin bir çoğunu kullanabilirsiniz. suyun üstü hafif dalgalı olursa av daha verimli geçer. Bir tavsiyemde gece avınızda simli ve parlak sasi veya kaşık v.s.leri kullanın.. Saygılar.. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ben sahteyle çok denedim hemşerim ama bunca denememe rağmen parmakla sayılacak kadar yine yakalayamadım ama bir tanıdık abim sadece sahte silikonlarla yakalıyor.Bizim buralarda levrek (perch) yok diye biliyorum.Ama benımde tavsiyem canlı yem.Canlı yemle çok yakaladım.Bahsettiğim abim genellikle gece atçek yapmaya gider renk olarakta koyu yeşil silikon kurt kullanıyor ya o şanslı ya bende şans yok.Aynı sahte silikon kurtu bende denedim elde var sıfır.Hemşeri olarak tanışmak isterim.Herkese rastgele..
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
levreğe et türü ne takarsan tak kardeşim.
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Alıntı:
selamın aleyküm benimce tercihim sahte balıkla küçük üçlü inneli 4cm.(kar beyazı olacak) akşam 8'den sonra başla ve yolsun ile kamışlı bölgeleri tercih et kısmetinin olacağına inanıyorum.selamlar ankaradan
|
||
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| Sponsorlar | ||
|
|