|
|
|||||||
| Balık Yemleri Doğal, Suni ve Canlı Balık Yemleri Hakkında Bilgiler. |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 | |
|
Alıntı:
Tatlı su balıklarının ufakları canlı yem olarak kullanılabilir derken... ![]() Tebliğde hangi balıkların canlı yem olarak kullanılabileceği bellidir... 10 cm sazan yavrusunu canlı yem olarak kullanamayız sanırım... ![]() ![]()
Konu Bülent YILMAZ tarafından (24.03.12 Saat 11:25 ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Alıntı:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
|
|
#13 |
|
Düzeltme. Tebliğe uyugun hareket etmek esastır. Limit ve ölçü dahilindeki ufak tatlı su balıkları canlı yem olarak kullanıla bilinir.
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yakalamak yasak ama satmak yasak değil galiba? Hafta sonu mangalına istavrit almıştım, 12 cm den büyük gibi gelmedi bana??
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konu ölü balıkla turna avı tamam anlaşıldı konuyu dağıtmak istemiyorum fakat benim bir sorum olacak. Yemlik ufak balıklar için azami boyu 12cm olacak denmiş tebliğde peki minimum boyu ne olacak? Benim anladığım 12cm den büyk olanlar avlana bilir balık sınıfına giriyor, asıl 12 cm den sonrasına bakmak gerekmezmi ölçüler dahilindemi diye. Buna göre 0-12 cm arası yemlik balık olur, 12cm üstü balık türü belirlenen ölçüsüne kadar tutulması yasak.(Örn:12-40 turna,alabalık 12-25). Maksatım tebliğin tam olarak anlaşılması.
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
turnaya gittigin yerdeki balık ceşitlerini dene mesela ben gümüşle avlanıyorum
|
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Alıntı:
BEŞİNCİ BÖLÜM Yasal İşlemler ve Yasak Kararları Koruma ve kontrolle görevli olanlar MADDE 18 – (1) Tarım ve Köyişleri Bakanlığı teşkilatında ve Bakanlığa bağlı su ürünleri ile ilgili teşekküllerde su ürünlerinin, deniz ve iç suların koruma ve kontrolü ile görevlendirilen personel ile emniyet, jandarma, sahil güvenlik, gümrük ve orman muhafaza teşkilatları mensupları, belediye zabıtası amir ve mensupları, kamu tüzel kişilerine bağlı muhafız, bekçi ve korucular ile emniyet ve jandarma teşkilatının bulunmadığı yerlerde köy muhtar ve ihtiyar heyeti üyeleri koruma ve kontrolle görevlidir. |
||
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Alıntı:
Serdar merhaba... İlk önce; Foruma üye olduktan hemen sonra özeline gelen mesajda yer alan şu linki 2/2 TEBLİĞ baştan sona okuyup anlayamadığın bir bölüm varsa bizlere sorarak ondan sonra bu konuya yazdığın mesajını bir daha gözden geçirip mesajındaki yanlışları bu konuya yazmanı rica ediyorum. Bunu yaparken inan yüzlerce kişiye faydalı olacak, yol göstereceksin kardeşim... Saygı ve selamlarımla.... |
||
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Alıntı:
Farkında olmadan hatalı veya eksik verdiğim bilğilerde gereken düzeltmeleri yapmaya çalıştım. Bu konuda beni uyardıgı için M.SERKAN İNANÇ abime teşekürederim. |
||
|
|
|
|
|
#20 |
|
Aynen dediğin gibi. Monofament tekkat misina ağ kullanmak yasak. Ancak mağazada satmak yasak değil.
|
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| Sponsorlar | ||
|
|