Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Oltacılar.Com Bölge Grupları & Organizasyonlar Tatlı Su Organizasyonları

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Tatlı Su Organizasyonları Planlanan ve Gerçekleştirilen Tatlı Su Organizasyonları

Seçenekler Stil
Alt 18.03.13, 19:01   #11
TK Kadir AKAR

TK Kadir AKAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: KADİR AKAR
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: 2011 YILI : 1500 metre BOHÇACI AĞI :)FIRAT-METİN-KADİR ) 450 Mt BOHÇACI Ağı 96 cm 5.800grTURNA AVI
Referans:
TK Kadir AKAR will become famous soon enoughTK Kadir AKAR will become famous soon enough
Yapılacak şey belli yılmayacaksınız arkadaşım ne olursa olsun arayacan jandarmayı geldi görevini mi yapmıyor bir üst merkez komutanlığını arayacaksın bak o zaman nasıl yapılıyor..Bunları nerden mi biliyorum yaptığım için biliyorum... Yoksa o oldu bu oldu deyip sessiz kalırsak Tırıvırı da atarlar ağ da..

TK Kadir AKAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.03.13, 19:26   #12
GOKHAN AKSOY
Üye

GOKHAN AKSOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: GÖKHAN AKSOY
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: 11 KG TURNA
Referans:
GOKHAN AKSOY is on a distinguished road
Merhaba arkadaslar resım varsa ıslem yapmak zorunda bıldıgım kadar arkadas dogru soyluyor merkez komutanlıgını arayıp durumu anlatırsanız gereken yapılır. En buyuk eksıgımız jandarmaya sıkayet edıyorsunuz yada jandarma konturol edecegı zaman askerı aracla ve unıformalı gelıyor zaten bu ısı yapan kısıler gozunu dort acıp etrafı seyredıyor ve geldıgını gorunce hemen uzaklasıyor ordan veya saklıyor aynı sey av yapanlar ıcınde gecerlı mıllet saklanıyodu jandarmayı gorunce tufeklerını vurduklarını. sonra ormancılar cıktı tamamen sıvıl ve sıvıl araclarla cıkıyorlardı av yapar gıbı sonra yakalyınca basıyor cezayı aslında balıktada aynısı olmalı sıvıl olmalı bu ısı yapanlar. sazan kapandı mesela ben kırsehır kamanda oturuyorum adamlar agla sazan tutup meydanda satıyorlar bunu zabıtalar goruyor fakat seslenmıyor bu ısle ılgılenen ayrı bı bırım olması lazımkı bu ısler duzene gırsın

GOKHAN AKSOY isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.03.13, 19:41   #13
TK Kadir AKAR

En İyi Avı: 2011 YILI : 1500 metre BOHÇACI AĞI :)FIRAT-METİN-KADİR ) 450 Mt BOHÇACI Ağı 96 cm 5.800grTURNA AVI
Referans:
TK Kadir AKAR will become famous soon enoughTK Kadir AKAR will become famous soon enough
Olmaz diye bir şey yok istedin mi çok güzel oluyor arkadaşlar
Buyrun linkte

Jandarma ile birlikte Ağcılara operasyon yaparken

https://www.facebook.com/video/video...51251920517974

Konu TK Kadir AKAR tarafından (18.03.13 Saat 20:10 ) değiştirilmiştir.
Alt 18.03.13, 22:50   #14
M.Serkan İNANÇ

M.Serkan İNANÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: M.Serkan İnanç
Memleket:Ankara
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: www.oltacilar.com dostluğu
Referans:
M.Serkan İNANÇ will become famous soon enoughM.Serkan İNANÇ will become famous soon enough
Alıntı:
SERDAR SARIKAYA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunu alanlar satanlar beyinsiz olduğu için ne söylesen boş.
Konuya buradan girmek istedim.
Güzel yakalamışsın Serdar, tebrikler kardeş.

Mamak İlçe Jandarma Komutanlığımız ile beraber gerçekleştirdiğimiz bu http://www.oltacilar.com/mamak-ilce-...ighlight=mamak uygulamadan sonra tırıvırı kullananların verdiği ifadelere dayanarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerimizin gerçekleştirdiği bu http://www.oltacilar.com/ankara-tari...ler-t8646.html çalışmalar meyvesini vermiş ve hatırladığım kadarı ile Ankara ilinde 5 av bayiine TIRIVIRI SATTIKLARINDAN DOLAYI 1380 SAYILI SU ÜRÜNLERİ KANUNU HÜKÜMLERİ ÇERÇEVESİNDE CEZAİ İŞLEM UYGULANMIŞTI.
Ceza kesilen av bayiilerinin kimler olduğunu biz dernek üyelerimizle yaptığımız toplantılarda ve dernek üyesi arkadaşlarla yazıştığımız özel bölümde paylaşıp bir daha alışveriş yapmamalarını rica ettik, etmeye devam ediyoruz.
Aslında buradan, yani genele açık olan bölümden yapmamız lazım ki kimse onlardan alışveriş yapmasın.
Yakında bu da olacak inşallah kardeş

OLTACILARDER kurulumu esnasında desteklerini aldığımız o dönemin RASTGELE-DER Yönetim Kurulu Başkanı Tarık abi tırıvırı konusundaki bir sohbetimiz esnasında;
"-Falanca av bayii ile çok yakın dosttuk ama tırıvırı sattığından dolayı derneğimizin yapmış olduğu mücadeleler sonrasında yakanıp ceza yiyen o av bayii yüzüme karşı sen 100 defa yakalattır ben yinede satmaya devam edeceğim." dedi diyince o an için düşünüp sessizce aklımdan böyle birşeyin olamayacağını geçirmiştim. (cümle belki tam yazdığım gibi olmayabilir ama aklımda öyle kalmış.)
Gel zaman git zaman OLTACILARDER kuruldu ve kapı kapı dolaşıp bu illeti satmayın diye ricada bulunduk ama ne oldu biliyormusun kardeş?
Aynen Tarık abinin dediği çıktı...
Ben bizim yakalattığımız o av bayiilerine hiç uğramadım ama OLTACILARDER' E SELAM SÖYLEYİN, YÜZ DEFA YAKALATSINLAR SATMAYA DEVAM EDECEĞİZ... diye haber gönderdiler...
Ve o av bayiileri DAHA HALEN AYAKTA VE BU YAZIMI OKUYAN BİR ÇOK DOĞA AŞIĞI AMATÖR OLTA BALIKÇISIDA ONLARDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYA DEVAM EDİYOR...

O av bayiilerinin kimler olduğunu bilipte daha halen onlardan alışveriş yapanları aynı senin gibi selamlarken bilmeyenlerinde biran önce öğrenmesini diliyorum...

Nasıl öğrenecekler?
"-Abi sende tırıvırı varmıydı, bu hafta sonu köye gideceğimde bizim orada olta iş yapmıyor." diye sorup ısrarcı olunca öğrenileceğine eminim...
Rastgele...

M.Serkan İNANÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.03.13, 23:40   #15
M.Serkan İNANÇ

Referans:
M.Serkan İNANÇ will become famous soon enoughM.Serkan İNANÇ will become famous soon enough
Zamanın birinde KÖŞKEROĞLU ile aniden gelişen bir olay sonrasında falanca yere balık avlamaya gidiyoruz.
- Şundan varmıydı abi senin çantada?
- Yok kardeş, en son gittiğimiz avda bende sonuncusunu kullanmıştım.
- Hahhh dur az ilerde (Nihat' ların evinin alt tarafında) bir av bayii vardı. Uğrayıp alalım. O olmadan olmaz.
- Tamam kardeş. Bunda olacağını sanmıyorum ama bir bakalım.

KÖŞKEROLU
av bayiinin önünde araçtan iner, bekle bekle gelmez... Koşar adım giderim, altı üstü poşetinde made in china yazan şeyden alacağını söyler ve av bayiini komple almayamı karar verdiğini sorarım.

- Kardeş ondan yokmuşta bak bu malzeme çantaları çok şık ve ucuz.
- Hee vallahi çok güzelmiş gerçekten, kaç paraymış?
- Şu kadar paraymış işte.
- Arkadaşta tırıvırıda varmıymış, sordunmu?
(Av Bayi) - Abi vardı da bitti, sabah gelecek. Dur bir baktirim depoya. Len oğlum........ tırıvırı kaldımı, baksana şu içeri...
(Av Bayi Elemanı) - Yok ................ abi, son on tane kaldıydı onuda biraz önceki gelenlere verdiydim işte.

- Gel KÖŞKEROĞLU ben bu malzeme çantalarını beğenmedim. Ben tırıvırı satmayan av bayiine de av bayii demem zaten. (cüzdandan kart çıkar ve masaya iki adet konulur.) Buyur kardeş işiniz düşer belki, OLTACILARDER başkanı Serkan İNANÇ
İnşallah bizden sonrada bu dükkana hiçbir müşteri girmez...

Alt 19.03.13, 11:11   #16
TK Kadir AKAR

Referans:
Başkanım noktayı koymuşsun yine...

Alt 19.03.13, 11:19   #17
M.Serkan İNANÇ

Referans:
Alıntı:
06 TK 06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başkanım noktayı koymuşsun yine...
Nokta değil kardeş. Bir kaç yaşanmışı yazmaya çalıştım. Bunlara benzer yüzlerce örnekle karşılaştım aslında. Zamanım müsait oldukça devam edeceğim.
Aydın' ın anlatmaya çalıştığı bambaşka bir durum. Gerçekten de o konudan hepimiz sıkıntılıyız.

Alt 19.03.13, 18:25   #18
fearless2214
Üye

fearless2214 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Serkan MAKİNİST
Memleket:Yozgat
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: 48cm TURNA
Referans:
fearless2214 is on a distinguished road
bu iş adam yakalamayla olmaz.. bir kaç balık için mit ajanalarını mı gezdirecen..
yasaklayacan tırıvırıyı...
ithal eden, üreten, satan , üzerinde bulundurana yazan cezayı..
bak bakalım tırıvırı bulunuyormu ??

fearless2214 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.03.13, 18:45   #19
GOKHAN AKSOY
Üye

GOKHAN AKSOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: GÖKHAN AKSOY
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: 11 KG TURNA
Referans:
GOKHAN AKSOY is on a distinguished road
Arkadaslar ben kırsehır kamanlıyım ve turnaya cok gıderım bızım burda buguz dedıgımız bı yer var turnaya cok gıderım buraya ve bızzat oranın muhtarı oraları agla dolduruyor gecen sene adam bırde bızle dalga gecıyodu oltayla balı mı tutulur dıye adamın ırmagın kenarında lokantası var buguz dedıgım yerde hemde alkol satıyor emınımkı alkol satıs ıznı yoktur ve bunu yapan muhtar

GOKHAN AKSOY isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.03.13, 18:59   #20
M.Serkan İNANÇ

Referans:
Alıntı:
Turna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
1 - Bu işin cezası kaç lira ? bilen varmı ? hangi kanunun hangi maddesine göre ?.

2 - İstenirse Sivil jandarma anında suç üstü yapar.
Alıntı:
fearless2214 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu iş adam yakalamayla olmaz.. bir kaç balık için mit ajanalarını mı gezdirecen..
yasaklayacan tırıvırıyı...
ithal eden, üreten, satan , üzerinde bulundurana yazan cezayı..
bak bakalım tırıvırı bulunuyormu ??
3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ
AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO: 2012/66)

BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Tanımlar
MADDE 3 –
(2)
Bu Tebliğde geçen araç, gereç ve yöntem tanımlarından;
n) Tırıvırı-Paraşüt: Bir olta ipi ucuna bağlı olarak kullanılan, çeşitli ebattaki misina ağ parçalarından imal edilmiş ve misinadan yapılmış olması nedeniyle kolayca kopup yıllarca suda kalabilen, bu özelliği nedeniyle doğal yaşama büyük tehdit oluşturduğu için kullanılması kesinlikle yasak olan, olta ile atılabilen her türlü ağ parçasının genel adını ifade eder.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Yöntem ve Sınırlamalar
İçsularda amatör avcılık
MADDE 13 –
(2)
Küspeli olta, parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme ve benzeri) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır.

Genel hususlar
MADDE 18 –
(7)
Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır.

3/2 AMATÖR TEBLİĞ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3/1 NUMARALI TİCARİ AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI
DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2012/65)

YEDİNCİ BÖLÜM
Deniz ve İçsularla İlgili Diğer Hükümler
(7)
Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması yasaktır.

3/1 TİCARİ TEBLİĞ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SU ÜRÜNLERİ KANUNU
BÖLÜM – VIII
Ceza Hükümleri
Cezalar:
Madde 36 –
h)
23 üncü maddenin (a) bendi ile (b) bendinin birinci fıkrasına göre çıkarılan yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edenlere, beşyüz milyon lira idarî para cezası verilir, istihsal olunan su ürünleri zapt ve mahkemece müsadere edilir.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Not: Maliye Bakanlığınca düzenlenen yeniden değerlendirme oranı ile 500TL olan bu miktar 2013 yılı için 923TL olarak uygulanır.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Sponsorlar