Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Oltacılar CAFE Üyelerimizin El Emekleri

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Üyelerimizin El Emekleri Üyelerimizin kendi yaptıklarını, tekniklerini sergileyebilecekleri, paylaşabilecekleri platform.

Seçenekler Stil
Alt 05.03.09, 17:18   #11
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
evet olay aynen öğle suyun sığ ve berrak olduğu zaman ben nisan ortalarındada balık alabiliyorum yedigöllerde gökkuşağı alabalıktada iyi iş yapıyor renk ve sinek secimini özenle yapın

Alt 05.03.09, 17:26   #12
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
evet oltacı dediğin olayı anında kavrar siz durumu iyi anlamışsınız şeffaf su şamandrası en iyisi tek sakıncası taşlı derelerde kırılma olayı cok oluyor cocukların kücük plastık topları bile olur misina takma aparatı yapmanız gerekir

Alt 15.04.09, 10:52   #13
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
alabalık,gümüş ve tatlısu kefali avında kullandığım balıkların vazgeçemediği kendi yaptiğim sinekler.en çok tercih edilen renkler kırmızı.siyah.sarı,beyaz kurtcuk,yeşil

Konu Kasım TAZEGÜNEY tarafından (15.04.09 Saat 10:58 ) değiştirilmiştir.
Alt 15.04.09, 10:59   #14
mehteran
Üye

mehteran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Gürkan KOCAÇAY
Memleket:KÜTAHYA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: Edindiğim dostlarım.
Referans:
mehteran will become famous soon enoughmehteran will become famous soon enough
Arkadaşım, bu iğne değişim olayını nasıl yapacaz bu konu hakkında bilgi verirsen memnun olacağım. Yurt dışında yaşayan bir arkadaşımın sayesinde bir fly olta takımı temin ettim kendime, fakat uç kısımdaki misana inceden kalına doğru giddiği için herseferinde sinek değişimi yapmam gerekiyor, ve misinayı kıyıpta kesemiyorum. bunun çözüp takma gibi bir yöntemi varmı acaba, varsa burdan tarif edebilirmisin. Bana bir kelime öğretenin kulu kölesi olurum. Yani bende bir düğüm öğretene minnettar olurum. İlgin ve bilgin için şimdiden teşekkürler.

mehteran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.04.09, 11:17   #15
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
mehteran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşım, bu iğne değişim olayını nasıl yapacaz bu konu hakkında bilgi verirsen memnun olacağım. Yurt dışında yaşayan bir arkadaşımın sayesinde bir fly olta takımı temin ettim kendime, fakat uç kısımdaki misana inceden kalına doğru giddiği için herseferinde sinek değişimi yapmam gerekiyor, ve misinayı kıyıpta kesemiyorum. bunun çözüp takma gibi bir yöntemi varmı acaba, varsa burdan tarif edebilirmisin. Bana bir kelime öğretenin kulu kölesi olurum. Yani bende bir düğüm öğretene minnettar olurum. İlgin ve bilgin için şimdiden teşekkürler.
gürkan bey senin tecrüben bence buna çözüm bulurdu.bence uc tarafa aynı kalınlıkta 40-50 cm misina ekleyerek bulabilirsin.GÜRKAN BEY http://www.rastgeleavci.com/balik_dugum.htm sitesindeki 10 nolu düğümü kullanırsan iyi olur bu düğümü ben misine eklemelerinde yapıyorum bağlantı yerinden kesinlikle kopmuyor 7 nolu düğümü aynı bunuda uygulayabilirsin

Konu Kasım TAZEGÜNEY tarafından (15.04.09 Saat 13:10 ) değiştirilmiştir.
Alt 15.04.09, 12:40   #16
barmenmetin
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Paylaşım için tşk ler

Alt 15.04.09, 17:41   #17
bilent yildirim
Üye

bilent yildirim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: bilent yildirim
Memleket:istanbul-edirne
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı:
Referans:
bilent yildirim will become famous soon enoughbilent yildirim will become famous soon enough
valla sistemi denemek lazım.ideğişik bir sistem,bende deneyeceğim.
ancak avlak şahane bir yer .

bilent yildirim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.04.09, 22:10   #18
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
mehteran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
gürkan bey bende sinek değiştirirken genelde sinekleri önceden 30cm misina ile bağlardım ve misnanın ucunu kıvırıp boşluk olacak şekilde düğüm at ve fly misinanında ucuna boşluk olacak şekilde düğüm at ve sinek değiştireceğin zaman boşlukları birbirine geçir.durum tamamen seyyar olacağından misinan takılıp kopmadığı sürece azalmayacaktır.bence bu senin için daha uygun olabilir resim çizmesini bilemediğimden resimli anlatamadım kusura bakma

Alt 02.07.09, 02:05   #19
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
değerli arkadaşlar suların
ısınması ile birlikte bizim gümüş.akbalık tatlısu kefali ve alabalıklar su yüzeyine yakın gezmeye başladılar.durum böyle oluncada sinekle(fly)avlanmak isteyenler içinde keyfli ve bol balık avlamanın zamanı geldi.berrak dere ve göllerde en verimli zaman olup hemen hemmen her atışta 1-2 balık almak mümkün. bizim burdaki arkadaşlar gerek hasanlarda gerekse büyük ve küçük melenin bulanık akmadığı zamanlar 2 saat te 4-5 kg civarında balık aldıklarını söylüyorlar.şimdiye kadar hiç sinekle avlanmayan arkadaşlar bu konu başlığındaki tüm yazılara bir göz atarlarsa püf noktalarıda öğrenmiş olurlar.genelikle kırmızı.siyah.sarı renkleri tercih edin en verimli vuruş öğleden sonra 2-5 saatlari arası olmakla birlikte akşama doğru seyrek ama büyük balık vurur.çin yapımı sinekleri tercih etmeyin.dam-mustad markalı ve dediğim sinekleri (12)no tercih edin çok tüylü olanların kanatlarını kesin tüyleri biraz kısaltın çünkü onlar dry fly olduğundan derelerde kullanılmakta oysa bizim sulara en uygun olan wet(ıslak) fly dir fazlaca almak isteyenlere burda bir av bayiimizde bulunan mustad iğneli özel yapım sineklerden tanesini 2.5 tl den kargo ile veya yolunuz bu tarafa düşerse albilirsiniz.mustad olmayan iğnelerden ise aynı özellikteki sineklerin değeride 1.5 tl dir tek farkı iğnede kaynaklanıyor.hepinize RASGELE

Alt 02.07.09, 13:51   #20
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
tercih edilmesi gereken siyah sinek

Konu Kasım TAZEGÜNEY tarafından (02.07.09 Saat 14:00 ) değiştirilmiştir.

Etiketler
fly, fly avcılığı, fly avı, fly sinek avcılığı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Sponsorlar