Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Oltacılar.Com Bölge Grupları & Organizasyonlar Oluşturulan Gruplar

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Oluşturulan Gruplar Oluşturulmuş Gruplar

Seçenekler Stil
Alt 20.03.09, 01:25   #11
Musa ERCİYAS

Musa ERCİYAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Musa ERCİYAS
Memleket:Ankara' nın Dikmen' i
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: OLTACILARDER Dostluğu
Referans:
Musa ERCİYAS will become famous soon enoughMusa ERCİYAS will become famous soon enough
Bekir abii canıgönülden destekliyorum çok güzel bi konuya deginmişsin bizler ametör balıkçılıga gönül vermiş güzel insanlarız balık tutmayı ticari yada bir kazanç için degil sportif olarak dostluk ve kardeşlik adına yapıyoruz

Musa ERCİYAS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.03.09, 01:51   #12
Özkan TEMEL

Özkan TEMEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: ÖZKAN TEMEL
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı:
Referans:
Özkan TEMEL will become famous soon enoughÖzkan TEMEL will become famous soon enough
Alıntı:
KRAL BALIKÇI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bundan sonraki avcılığımda sportif balıkçılık dışına çıkmayacağına .
Tutmuş olduğum irili ufaklı balıklarımı av dönüşümde (tatlı su) geldikleri yere iade edeceğime söz veriyorum.
Alıntı:
faktörübol Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bende kralımıza katılıyorum..
ve yineliyorum
bir alıp üç koymalıyız...
[QUOTE=butros;183887]"Bundan sonraki avcılığımda sportif balıkçılık dışına çıkmayacağına .
Tutmuş olduğum irili ufaklı balıklarımı av dönüşümde (tatlı su) geldikleri yere iade edeceğime söz veriyorum"

EVET AYNEN KATILIYORUM

Özkan TEMEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.03.09, 10:10   #13
butros
Üye

butros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Bekir Özgenç
Memleket:ESKİŞEHİR
Kan Grubu: 0 Rh (-)
En İyi Avı: www.oltacilar.com Dostluğu
Referans:
butros will become famous soon enoughbutros will become famous soon enough
Evet bu kadarmıyız ?

butros isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.03.09, 10:21   #14
YAŞAR
Üye

Üye Adı: Yaşar ALPER
Memleket:Ankara
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: OLTACILARDER Dostluğu
Referans:
YAŞAR will become famous soon enoughYAŞAR will become famous soon enough
Ben zaten hiç balık tutmam ki bırakayım Bekir abi Bir kere oltama büyük bir turna takılmıştı onun gazıyla buralardayım ama tutamasamda onları seyretmek ayrı bir güzellik, ama bundan sonra sirkülere aykırı avlananları bilinçli bir şekilde uyaracağıma söz verebilirim.

YAŞAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.03.09, 10:22   #15
TRESUL1657
Üye

TRESUL1657 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: RESUL BOZKAYA
Memleket:bursa osmangazi/demirtaş
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: www.oltacilar.com dostları
Referans:
TRESUL1657 will become famous soon enoughTRESUL1657 will become famous soon enough
sevgili bekir ağabey sonuna kadar katılıyor ve tatlı sularda tutmuş olduğum irili ufaklı balık ları ait odukları yerlerine bırakacağıma söz veriyorum...

TRESUL1657 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.03.09, 12:16   #16
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
akadaşlar başlatmış olduğunuz bu kampanya biliçli amatör balkıkcılık ruhunun yeni başlamış olan ülkemizde kurallı ve düzenli avlama yapmak isteyenlerede olumsuz yansımaları alacağı kanaatindeyim.yeni amatör balıkcılığa başlayan bir genç arkadaşımız sirküler dahilinda bir balık tutsun ve siz ona bu balığı geri sal sudaki balık daha iyidir deyin o delikanlının tavrının ne olacağını tahmin edebiliyormusunuz.bu kadar keskin ve sert kampanyalar düzenleyeceğimize kanunun da amatör balıkcıya tanıdığı sınırlar dışında fazlada balık tutmayacağıma , boy ve sayı limitlerine aykırı avlanmayacağıma ,yasanın uygun görmediği hiç bir av aleti ve yemle avlanmayacağıma söz veriyorum gibi bir yemi olabilirdi.size gercek bir örnek vereyim bir kaç yıl öncesinde ramazan ayında bir kaç gün oruç tutan bir arkadaş, ramazan biter, bayram sabahı ya birkaç gün oruç tuttum hiç olmazsa bugünde bi bayram namazı kılayım der ve camiye gider hoca vaaz ederken derki kim ramazanda 30 gün oruç tutmazsa onun orucu ve kılacağı namazı kabul değildir onların camiye bile gelmesi gerekmez.peşinden erkeklerin altın yüzük takmaları haramdır onların kıldığı namazda olmaz der arkadaş bakar parmağındada altın yüzük sonra der ki benim ne işim vardı burda.ben birdaha camiye gelirsem sende beni azarlarsın anlayacağınız bizim arkadaş camiye yaklaşırken hoca efendi tarafından uzaklaştırılmış oldu.hoca haksızdır demiyorum sadece camiye yeni katılan vatandaşlarda olabileceğini onları yanlış davranışlarında dolayı dışlayacağına kucaklayacak laflarda edebilirdi . şimdi biz aramıza katılanlara doğru ve biliçli amatör ruhunu aşılayalım derken birden sen tutuğun balığı geri sal demek bana pek mantıklı gelmedi (en azından bu aşamada)elbette kampanyayı başlatan ve katılan arkadaşlarada saygım var ama mümkünse biraz daha esnek olsunlar.

Alt 23.03.09, 14:33   #17
CARPKOLİK
Üye

CARPKOLİK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Hüseyin UYAR
Memleket:ANKARA...
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: Hiç bir zaman olmayacak....
Referans:
CARPKOLİK will become famous soon enoughCARPKOLİK will become famous soon enough
Sevgili kazım ağabey...Dediklerininin katılabilr tarafları olmasına rağmen -YAKALA VE BIRAK- Anlayışının zamanı geldide geçiyor bence..Balık avcılığı , kara avcılığından ayıran en büyük özellik bilindiği gibi avın canlı olarak ele geçmesi,alıp yiyedebilirsin,veya geri salar hem popilasyonu bi nebze korursun hemde bir dahaki sefere beklemekten kök salmazsın her dem o güzel heyecanı yaşarsın...

Diğer bi konu ise hepimizinde bildiği,duyduğu gibi ..-Denizden babam çıksa yerim- anlayışının aynen tatlı sulardada geçerli olduğu...Ye,ye nereye kadar?..Hep al,al nereye kadar? İnsanın arada bir nefsini körlemesi için bir iki balık almasına hadi neyse diyelim ama bu iş artık yeme işinden çıkıp ,yaşatma,koruma ve kollama işine dönüşmeli bence...Hep alıyoruz,hep tüketiyoruz,hep yiyoruz... Bitirim millet olduk vesselam..En azından yeni nesile balık tutmanın öldürmek ,illakide yemek olmadığını anlatırsak,öğretirsek,uygulamamızlada gösterirsek onlarda muhakkak anlıyacaklardırki Amatör balıkçılık demek,korumak,kollamak,bir sonraki zamana ,bir sonraki amatörede aynı heyecanı yaşasın diye geri bırakmanın, gerçek balıkçılık vede amatörlük olduğunu görecekler ve inşallah bir günde gelecekki balık almanın,öldürmenin ne kadar yanlış,sakıncalı olduğunun kanaatine varacaklardır...Sularımızda balık neslinin tükenmemesini istemiyorsak bu kampanya geçbile kalınmış bi kampanya..Bekir kardeşim bu konuya tekrardan parmak bastığı için hem ona, hemde katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...
Benim ,Amatör balıkçılık için prensibim ve parolam hep şu olmuştur.. ÖLDÜRMEK İÇİN DEĞİL,YAŞATMAK İÇİN AVLANALIM...

Selamlar...

Konu CARPKOLİK tarafından (23.03.09 Saat 14:36 ) değiştirilmiştir.
CARPKOLİK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.03.09, 17:06   #18
AteşDalyan
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Öyle ya da böyle değişim!

Alıntı:
sinekci-fly Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
akadaşlar başlatmış olduğunuz bu kampanya biliçli amatör balkıkcılık ruhunun yeni başlamış olan ülkemizde kurallı ve düzenli avlama yapmak isteyenlerede olumsuz yansımaları alacağı kanaatindeyim.yeni amatör balıkcılığa başlayan bir genç arkadaşımız sirküler dahilinda bir balık tutsun ve siz ona bu balığı geri sal sudaki balık daha iyidir deyin o delikanlının tavrının ne olacağını tahmin edebiliyormusunuz.bu kadar keskin ve sert kampanyalar düzenleyeceğimize kanunun da amatör balıkcıya tanıdığı sınırlar dışında fazlada balık tutmayacağıma , boy ve sayı limitlerine aykırı avlanmayacağıma ,yasanın uygun görmediği hiç bir av aleti ve yemle avlanmayacağıma söz veriyorum gibi bir yemi olabilirdi.size gercek bir örnek vereyim bir kaç yıl öncesinde ramazan ayında bir kaç gün oruç tutan bir arkadaş, ramazan biter, bayram sabahı ya birkaç gün oruç tuttum hiç olmazsa bugünde bi bayram namazı kılayım der ve camiye gider hoca vaaz ederken derki kim ramazanda 30 gün oruç tutmazsa onun orucu ve kılacağı namazı kabul değildir onların camiye bile gelmesi gerekmez.peşinden erkeklerin altın yüzük takmaları haramdır onların kıldığı namazda olmaz der arkadaş bakar parmağındada altın yüzük sonra der ki benim ne işim vardı burda.ben birdaha camiye gelirsem sende beni azarlarsın anlayacağınız bizim arkadaş camiye yaklaşırken hoca efendi tarafından uzaklaştırılmış oldu.hoca haksızdır demiyorum sadece camiye yeni katılan vatandaşlarda olabileceğini onları yanlış davranışlarında dolayı dışlayacağına kucaklayacak laflarda edebilirdi . şimdi biz aramıza katılanlara doğru ve biliçli amatör ruhunu aşılayalım derken birden sen tutuğun balığı geri sal demek bana pek mantıklı gelmedi (en azından bu aşamada)elbette kampanyayı başlatan ve katılan arkadaşlarada saygım var ama mümkünse biraz daha esnek olsunlar.
Sevgili Kasım Abi,
Konuya olan yorumunuzu okudum, kısmen katıldığım hususlar da oldu ancak bazı yanlış anlamalara da mahal vermemek için netleştirmek istedim. Mesajınızda belirttiğiniz doğru ve bilinçli amatör balıkçılığın öncelikle amatörlük felsefesinin doğru kurulduğu bir denklemle geliştirilebileceğine inananlardanım. Bunun da çağdaş ve evrensel yolu " Tuttuğumuz balığı geri salalım"ı savunmaktan geçer. Ancak bu asla "Tuttuğu balığı salmayanlar amatör değildir!" sonucuna gitmez. Yasalarımız bize sınırlılıklarımızı belirtir, üzerinde tartışması olsa bile, aksi yayınlanmadıkça uymak zorunda olduğumuz yazılı kurallarımızı gösterir. Yazılı kurallarımız balığın boyunu, sayısını ve zamanını söyler ama avlakta teybi sonuna kadar açmanın, bir başka amatörün oltasının üzerine olta atmanın ya da balığın yakalandığı oltanın takılıp kopacağı apaçık olan yere olta atmamamız gerektiğini söylemez. Amatörün sahip olması gereken ahlaki ve etik ilkeler yasalarda yeralmaz ve bunlar ancak amatörün vicdanı ile kendisi arasında olan ya da yaygın bir ifadeyle vicdan sirkülerimizde yeralan şeylerdir ve bir amatörün ne oranda doğru değerlere sahip olduğunu gösteren onun saygınlığını ve itibarını arttıracak unsurlardır. Kaldı ki hızla değişen günümüz şartlarında yasalar zaman zaman yetersiz de kalabilir ve böylesi durumlarda da yine amatörün sahip olduğu etik değerleri ona yol gösterici olacaktır.

Yazınızda belirttiğiniz "yeni amatör balıkcılığa başlayan bir genç arkadaşımız sirküler dahilinda bir balık tutsun ve siz ona bu balığı geri sal sudaki balık daha iyidir deyin o delikanlının tavrının ne olacağını tahmin edebiliyormusunuz?" diye sormuşsunuz. Elbette, bu delikanlının tavrı "Ben yasadışı bir şey yapmıyorum, bu balıkları eve götürüp yemek hakkım var olacaktır!" Bu tavır da yasalar önünde doğru bir yaklaşımdır, kimsenin de eleştirisini haketmez. Ancak, bu gencin hemen öte yanında avlanan ve sirküler dahilinde olsa bile yakaladığı balıkları salan bir başka genç ya da yaşlı amatör çağdaş amatörlük adına bu gençten daha doğru bir eylem gerçekleştirmektedir. Bahsettiğiniz yasalara uygun avlanan genç doğru bir eylem içerisinde olduğundan eleştiriyi haketmiyorsa balıkları salan ve eve balık götürmeyen bir başkası ise sadece eleştirilmemekle kalmayıp daha fazla övülecek ve savunulacak bir eylem içerisindedir. Bu eylemleri süzmesi, yorumlaması ve değerlendirmesi gereken balığı salan değil eve balık götürendir. Özellikle altını çizerek yeniden belirtmek isterim ki burada yasalara uygun davranan gencin eleştirilmesi ya da dışlanması diye bir husus hiçbir şekilde söz konusu değildir. Ancak şu da bir gerçektir ki sirküler dahilinde olsa bile yakaladığı balığı salan amatör daha fazla övgüyü haketmektedir.

Yine yazınızda belirtiğiniz “bu kadar keskin ve sert kampanyalar düzenleyeceğimize kanuna uyacağıma yemin ederim.” biçiminde bir yaklaşım zaten tartışması olmayacak bir durumdur. Yasalar uyulması mutlak olan niteliğe sahip olduklarından sürücülere “Kırmızı ışıkta geçmeyeceğime yemin ederim!” gibi bir uygulama anlamlı olur muydu bilemiyorum. Yasalara uyulması konusunda bile sorunlu bir toplum olduğumuzdan “Hiç olmazsa yasalara uyulsun da, ötesi eksik olsun!” gibi bir mantık geliştiriyoruz doğal olarak. Oysa, sadece yasaların belirttikleri ile hareket etmenin bir adım daha ötesine çıkabilen amatörlerin bence desteklenmesi daha doğru bir yaklaşım değil midir? Bu nedenle, şahsen kampanyanın keskin ve sert olduğuna inanmıyorum çünkü kampanyanın içeriğinde yasalara uygun avlanan amatörlerin balığı salmamalarından kaynaklanan bir eleştiriye uğraması değil, balığı salanların teşvik edilmesi yeralmaktadır. Eğer sevgili Bekir kampanyayı “Balığı salmayanları eleştirelim ya da dışlayalım!” diye bir yaklaşımla açsaydı bu sert ve keskin bir yaklaşım olurdu ve doğruluk payı da (şu an için) tartışılabilir olurdu.

Bilmiyorum ama yarın bir gün (keşke kesin tarih verebilsem), sirkülerimizin başlıca yasalarından birinde “ Amatör balıkçıların tuttukları balığı salmaları zorunludur!” diye bir kural olursa ne olacağını hiç düşünen var mı? Bazı Avrupa ülkelerinde bu kural vardır ve uygulanmaktadır. Bu düşünceyi “Olmaz öyle şey!!” diyerek öteleyen bir çok amatör olduğunu tahmin ettiğimden, mazisinde hiç balık salmamış amatörlerin bundan nasıl etkileneceğini hayal edebiliyor muyuz? Amatörlüğü mü bırakacaklar, oltaları mı satacaklar? Hayatında “Küspeli olta” dan başka bir takım kullanmayanların bu oltanın yasaklanması ile bu sezondan itibaren nasıl bir değişim geçireceklerini tahmin edebiliyoruz sanıyorum. Demek ki amatörlerin öncelikle hazırlıklı olmaları gereken en önemli husus “Değişim!” fikridir. İçinde bulunulan çağ ve doğal hayatın yarattığı koşullar gözönüne alındığında amatör balıkçılığın iyiye, doğruya ve çağdaşa doğru gelişmesi için değişime inanan, değişimi savunan ve değişime hazırlıklı olanların ayakta kalacağı, eski kara düzen yanlısı, köhnemiş ve yozlaşmış yaklaşımların da yokolacağını tahmin etmek çok zor olmasa gerek.

Lütfen buradan size yönelik bir eleştiri çıkarılmasın çünkü ben de bu geçiş sürecinin hızlı olabileceğini değil kademe kademe gerçekleşeceğini tahmin ediyor ve böylesi kampanyaların da geçiş sürecini kolaylaştıracağını düşünüyorum. Selam ve saygılarımla…

Alt 23.03.09, 17:55   #19
Taner GÜNGÖR
Banlandı

Üye Adı: Taner
Memleket:Ankara
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: oLacak Bu iŞ oLacaK Birazdaha GayreT ... TuTaCaM iNŞaLLaH :D
Referans:
Taner GÜNGÖR will become famous soon enoughTaner GÜNGÖR will become famous soon enough
sonuna kadar destek

Taner GÜNGÖR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.03.09, 18:25   #20
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
ateş bey bazı konular tarışılmadan olgunlaşmaz.tabiki kendimize göre yanlışları ve doğruları ortaya koyup en son olması gerekenleri uygulayıp ve yaşatacağız.beni cevremde tanıyanlar 1.kg altında sazanı almadığımı eğer balık oltaya cok vurdu ise oltalarımı sudan ceker sadece orda dinlenir veya kampımı yaparım.hiç bir zaman amacım çok balık tutmak olmamıştır olmayacaktırda tuttuğum bazı balıkları suya bıraktığımda diğer balıkcıların abi onu atma o büyük bize verirmisin derler,bende o balığın atılması gerektiğini atmazsamda size vermem kendim alırdım diyorum onun şimdi suya bırakıyorum çünkü bir kaç yıl sonra 4-5 kg olarak geri alacağımı belirtiyorum size bir anımı anlatmak istiyorum.bundan 13 yıl önce samsun altıkaya barajında avlanıken şans ya 4 saat içinde 6 balık tuttum ve oltaları hemen sudan çektim arkadaşlara yeter artık dedim. çünkü 3 kişi idik ve balık lar yaklaşık 7 kg civarında idi birini yedik diğerlerini paylaştık ne demek istediğimimi anlamışsınızdır.birde şöyle bi konu var 140 km uzunluğunda 5-9 km genişliğinde ve 200 metre derinliğinde bir baraj ve kooparatif üyeleri km lerce ağ gerip tonlarca balık tutuyorlar hatta bu kooparatif üyelerinin yasak dönemde bile ağ geriyorlar şimdi böyle bir yerde doğal dengeyi acaba amatör balıkcımı bazuyor.bence sizin söylediğiniz kurallar kücük ve kooparatiflere kapalı alanlar için geçerli olmalı o zaman canı gönülden evet diyorum.benim amacım amatör balıkcılık yapan arkadaşlara ilk önce sirkülerdeki kurallar dahilinde avlanma yapmalarını sağlamak selam ve saygılar

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Sponsorlar