Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Oltacılar.Com Bölge Grupları & Organizasyonlar Oluşturulan Gruplar

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Oluşturulan Gruplar Oluşturulmuş Gruplar

Seçenekler Stil
Alt 13.08.08, 00:04   #2241
Murat ÇELEBİ

Murat ÇELEBİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Murat ÇELEBİ
Memleket:Ankara
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: kayda değer birşey ok henüz
Referans:
Murat ÇELEBİ will become famous soon enoughMurat ÇELEBİ will become famous soon enough
Alıntı:
radober Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Murat sana gelingüllüde rakip çıktı...
enginle orada tanıştık,babası ile beraber gelmişlerdi biraz yardımcı olmuştum benim oltaları emenet edip eve kahvaltıya gitmiştim çocuk antalyada uzmandı galiba
en büyük rakibim THY

Murat ÇELEBİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 00:08   #2242
Muharrem BAŞKAYA

Muharrem BAŞKAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Muharrem BAŞKAYA
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: Tutup bıraktığım turnalar
Referans:
Muharrem BAŞKAYA will become famous soon enoughMuharrem BAŞKAYA will become famous soon enough
Alıntı:
tornacı turnacı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
enginle orada tanıştık,babası ile beraber gelmişlerdi biraz yardımcı olmuştum benim oltaları emenet edip eve kahvaltıya gitmiştim çocuk antalyada uzmandı galiba
en büyük rakibim THY
Bizimkiler çeşmede iyi çipura tutacaklar anlaşılan.Bir kaç olta yaptım Hüsyin abiye...Daha çok çipura ile sarpa geliyormuş orada...

Muharrem BAŞKAYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 00:13   #2243
Murat ÇELEBİ

Referans:
Murat ÇELEBİ will become famous soon enoughMurat ÇELEBİ will become famous soon enough
Alıntı:
Bizimkiler çeşmede iyi çipura tutacaklar anlaşılan.Bir kaç olta yaptım Hüsyin abiye...Daha çok çipura ile sarpa geliyormuş orada...
bizimki anlamaz çupradan neden abi, onada bir kaç tane turna ayarlayımda akvaryuma koyup götrsün,gidince havuza atar onları yakalasın.canı sıkılmaz hiç olmazsa

Alt 13.08.08, 00:23   #2244
Muharrem BAŞKAYA

Referans:
Muharrem BAŞKAYA will become famous soon enoughMuharrem BAŞKAYA will become famous soon enough
Alıntı:
bizimki anlamaz çupradan neden abi, onada bir kaç tane turna ayarlayımda akvaryuma koyup götrsün,gidince havuza atar onları yakalasın.canı sıkılmaz hiç olmazsa
Orada balıkları görsünlerde.Çipura yakalamak biraz kolay aslında.Kurşun ağırlıklı oltaya bir kaç iğne bağlıyorsun 7-8 numara çapraz beyaz,birazda boru kurdu tamam.Akşam üzeri gidiyorsun sakin bir yere.Gelsin çipuralar...
...Asıl zor olan bizimkisi.Hava soğur balık yok.Kapanır hava balık nazlı.Yağmur yağdı su bulandı.Rüzgar var su bulandı.Çok sıcak balık dinleniyor.Dakikasını bileceksinde neler neler...

Alt 13.08.08, 00:29   #2245
Murat ÇELEBİ

Referans:
Alıntı:
Orada balıkları görsünlerde.Çipura yakalamak biraz kolay aslında.Kurşun ağırlıklı oltaya bir kaç iğne bağlıyorsun 7-8 numara çapraz beyaz,birazda boru kurdu tamam.Akşam üzeri gidiyorsun sakin bir yere.Gelsin çipuralar...
...Asıl zor olan bizimkisi.Hava soğur balık yok.Kapanır hava balık nazlı.Yağmur yağdı su bulandı.Rüzgar var su bulandı.Çok sıcak balık dinleniyor.Dakikasını bileceksinde neler neler...
hele bide bilmezsen gez allah gez,kaşın dur ondan sonra niye gelmiyor bu balık diye
herkez senin gibi ustamı?

muharrem usta

Alt 13.08.08, 00:49   #2246
Muharrem BAŞKAYA

Referans:
Alıntı:
hele bide bilmezsen gez allah gez,kaşın dur ondan sonra niye gelmiyor bu balık diye
herkez senin gibi ustamı?

muharrem usta
Usta olmam için mutlaka çırağım olması lazım.Henüz çırak yok onun için ustada yok.
28 inden beri balığa gidemedim,kendimi kurtlanmış gibi hissediyorum.Pas bile tutmuş sayılırım.Az evvel oltamı biraz sevdim.Balık olmayınca malzemelerle kendimi avuturyorum.Ama sazana merak saldım.Ustalarımdan da yavaş yavaş dersimi alıyorum.Pratik olarak.Uyğulamaya geçersem harika olacak.Ama yeni jenerasyon av stratejileri ile av yapmak istiyorum.Bir kaç kendi icadımı denemek istiyorum.Alışıla gelmişin dışında da olsa,kağıt peçete ile alabalık avlamış biri olarak sazanda da etkili olacağını düşünüyorum.Aslında her avın doğasında olan şey balık gibi düşünmek.Öyle düşünmeye başladıysan artık balık tutuyorsun.Aslında bende büyük balığı mutlaka yakalamak istiyorum ama mutlaka geri salmak şartıyla.
Esasında bir avlakta sürekli balık yakalayabilmenin normal şartlarda bir tane asli nedeni var.Küçük olan tüm balıklarla mesala turna için 60 cm nin üzerini geri bırakmak lazım...Böyle olduğu vakit o kadar çok balık olurki...

Konu Muharrem BAŞKAYA tarafından (13.08.08 Saat 01:06 ) değiştirilmiştir.
Alt 13.08.08, 00:57   #2247
Murat ÇELEBİ

Referans:
Alıntı:
Usta olmam için mutlaka çırağım olması lazım.Henüz çırak yok onun için ustada yok.
28 inden beri balığa gidemedim,kendimi kurtlanmış gibi hissediyorum.Pas bile tutmuş sayılırım.Az evvel oltamı biraz sevdim.Balık olmayınca malzemelerle kendimi avuturyorum.Ama sazana merak saldım.Ustalarımdan da yavaş yavaş dersimi alıyorum.Pratik olarak.Uyğulamaya geçersem harika olacak.Ama yeni jenerasyon av stratejileri ile av yapmak istiyorum.Bir kaç kendi icadımı denemek istiyorum.Alışıla gelmişin dışında da olsa,kağıt peçete ile alabalık avlamış biri olarak sazanda da etkili olacağını düşünüyorum.Aslında her avın doğasında olan şey balık gibi düşünmek.Öyle düşünmeye başladıysan artık balık tutuyorsun.Aslında bnende büyük balığı mutlaka yakalamak istiyorum ama mutlaka geri salmak şartıyla.
Esasında bir avlakta sürekli balık yakalayabilmenin normal şartlarda bir tane asli nedeni var.Küçük olan tüm balıklarla mesala turna için 60 cm nin üzerini geri bırakmak lazım...Böyle olduğu vakit o kadar çok balık olurki...
haklısın,40 cm'in altı büyüyecek, 60 cm üzeri yavru üretecek bunun gibimi?bende paslanmaya başladım
bi sazan avınamı çıksak acaba

Alt 13.08.08, 01:02   #2248
Muharrem BAŞKAYA

Referans:
Tüm balık avı platformlarında ,büyük balığın resmi çekildikten sonra mutlak süretle geri bırakılmasının, tavsiye yollu bir avcılık etiği olarak yaygınlaştırılması lazım.Mesala bildiğim için söyleyeyim turna balığı konusunda,eğer etini yemek istiyorsan mutlak suretle balığımızın 50-60 cm arası olmasında fayda var.Bu boyda bir iki balığı kendine alıkoysan yeter.Ama bunu herkes böyle düşünürse bir anlamı var.Yoksa ben bırakırsam gelip bir başkası tutacak,alıp evine götürecek.İşburada başlıyor herkes seve seve bırakırsa , bende yarın bir gün senin bıraktığın balığı tutacağım ve aynı gerekçeden bırakacağım.Al sana trofe.Hani dedin ya tek rakibim THY.Ama bir nesil gelecek ve o nesil bunları harfien yapacak bence.

Alt 13.08.08, 01:07   #2249
Muharrem BAŞKAYA

Referans:
Dostum sana iyi mesailer.Ben şimdi balıkları rüyama davet etmeye gidiyorum...:

Alt 13.08.08, 01:13   #2250
Murat ÇELEBİ

Referans:
inşallah yapar abi,düşnceleriniz ve bilgileriniz çok iyi,bunları bizim çocuklara aşılayıp ileriye dönük yatırım yapmak gerek
iyi geceler diliyorum.

Etiketler
ankara, Çevresi, organizasyon, platformu1, tartışma

Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir)

Sponsorlar