|
Mevzuatlar Kanunlar-Yönetmelikler-Tebliğler |
|
Seçenekler | Stil |
01.12.13, 02:48 | #1 |
AMATÖR BALIKÇI BELGESİ - REKREASYONEL BALIKÇILIK - AH ÜLKEM VAH ÜLKEM
AMATÖR BALIKÇI BELGESİ - REKREASYONEL BALIKÇILIK - AH ÜLKEM VAH ÜLKEM
Bir Amatörün Deklerasyonu AMATÖR BALIKÇI BELGESİ - REKREASYONEL BALIKÇILIK - AH ÜLKEM VAH ÜLKEM Bir Amatörün Deklerasyonu TANIM ve TANIMLAMALAR konusunda hem fikirim. TANINMADIĞIMIZ konusunda da. TANINMIYORUZ zira yeni su ürünleri kanun tasarısı taslağında YOKUZ. TANINMIYORUZ zira bu yasa tasarısına görüş bildirmemiz ile ilgili resmi bir YAZI almadık. TANINMIYORUZ zira kendi kendimize müdahil olacağız! Bir OTORİTE tanımadığı ve tanımlamadığı bir gruba/topluluğa nasıl olur da faaliyetlerini yapması için BELGE zorunluluğu getirir. Öyle değil mi kanunda YOKUZ! Bir anlamda öncelikle bunu tartışmak lazım. Eğer bunu tartışırsak devletin AMATÖR BALIKÇILIK/SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK/AMATÖR BALIKÇI BELGESİ konularında aslında ne kadar da hazırlıksız olduğu ortaya çıkar. Sadece BELGE ve 200 TL ceza ile nasıl bir sürdürülebilirlik hedefleniyor acaba? Aslında biz amatörlere düşen bu "kervan yolda dizilir" mantığı ile çıkılan yolu reddetmektir. Bu çalışmanın AMATÖR ile ilgili olan BELGE ve 200 TL ceza kısmını ve geri kalanları ( varsa ) toptan reddetmek lazım. Oturup karşılıklı çalışmadan, mesai harcamadan bilimin ve ilimin çemberinden geçmeden AMATÖRE BELGE ŞARTI GETİRMEK abesle iştigaldir. Tek anlamı gelir kazandırıcı faaliyettir. Başka bir anlamı ve hedefi yoktur. Bana sakın Avrupa Birliği Uyum Yasaları vesaire demeyin. O konuda çok kötü toslarsınız duvara. Ülkemiz on yıllardır TİCARİ balıkçılık konusunda Avrupa Birliğinin istemiş olduğu bir çok şeyi yapmamış ve halen bu yeni kanun tasarısında da ayak dirememektedir. Ülkemizin Avrupa Birliğinin istemiş olduğu normları çok ta taktığını düşünmüyorum. Eğer gerçekten Avrupa Birliği normlarından destek alarak bu BELGE dayatılacaksa; Avrupa Birliği ülkelerinin REKREASYONEL balıkçılık konusunda yaptığı diğer çalışmaları da ülkemiz yapmak zorundadır. Bu çalışmalar göz ardı edilerek sadece BELGE dayatılamaz. Yasa öncelikle bizleri ( amatör balıkçıları ) tanıyarak hazırlanmalıdır. Rekreasyonel balıkçılık hususunda tüm tanımlamalar yapılmalıdır. Belgelendirme çalışmaları dahilinde KORUMA ve KONTROL yapacak kurumların alt yapısı hazırlanmalıdır. PERSONEL ARAÇ ve GEREÇ ihtiyaçları temin edilmelidir. BELGE den elde edilecek gelirin sürdürülebilirlik çerçevesinde nerelere harcanacağına kadar çalışmalar BELGELENDİRME ÖN ÇALIŞMALARI yapılmalıdır. Kısacası BELGE telaffuz edilirken arkasına sığınılan sürdürülebilirlik kavramının tüm unsurları yerine getirilmelidir. Sonuç olarak Yeni Su Ürünleri Kanunu Tasarısı Taslağı REKREASYONEL BALIKÇILIK açısından baktığımızda içi boş bir taslaktır. Bu boşluk kesinlikle doldurulmalı ve devlet kurumları Sivil Toplum Örgütleri ile kesinlikle ön çalışma yapmalıdır. Yaşadığımız süreç bir OLDU-BİTTİ sürecidir. Bu şekilde olamaz olmamalıdır. Bizden resmi görüş sorulmamıştır |
|
01.12.13, 22:02 | #2 |
Sevgili Tuncay, ne eksik ne de fazla birsey yok , bircok kisinin icinde olanlari yaziya dokmussun, ellerine saglik. Uzuntulerimizle basbasa kalacagiz anlasilan. Sevgiler ve selamlar.
|
|
01.12.13, 22:14 | #3 |
Ne diyelim, amatör balıkçı sağılacak inek. Bir tv kanlı taklitinin dediğini düşünüyor bunlar sanırım; bol paralarla süper lüks ekipmanları alıp bol vakitlerini suyun kenarında harcayan para muslukları... Bilmiyorlar ki insanlar bu uğurda zaman bulup da iyi birşeyler yapmaya çalışıyorlar...
|
|
01.12.13, 22:52 | #4 |
abi takip olamdıktan sonra belge ha olmuş ha olmammış bence.şuanda balıkların azaldığını bilmeyen varmı bilmem. adam göz göre göre katliam yaparsa sen buna balıkçılığı nasıl anlatabilirsin.tabi bazuları yanlış yaptıklarını anlıyor ama o zamanda iş iştrn geçmş olur.
|
|
05.12.13, 08:34 | #5 |
tuncay bey yazılacak ve söylenecek her şeyi yazmış çizmiş söylemiş,
sağ olsun dilimiz sesimiz gözümüz gönlümüz olmuş gönlüne yüreğine sağlık teşekkürler, şimdi ne yapalım, haydin kadıya gidelim, gidelimde zaten bunu yapan KADI, durum öyle görünüyor,ki bizler bu belgeyi alıp korkulu rüya görmektense uyanık yatacağız, yada elimizde bayraklarla bütün dernekler toplanacağız bu yasayı neresi uyluyorsa oraya çökeceğiz. |
|
05.12.13, 12:01 | #6 |
Tuncay abi aynen katılıyorum bencede bizlere sorulmadıgı danışılmadıgı sürece ametörlerin sadece afbuyur koyun gibi dizilip para öde belge al olacagını sanıyorlar..
Bu iş sanıldıgı kadar kolay degil,örnek bir bohçacı bi şekilde belgeyi alır ona sıgınarak daha kötü sonuçlar doguracak işlere kalkar..Hadi açıklayın bakalım..Saygılar.. Denetim ve gözetim şart.. Yukarda bahsettigim gibi denetim ve gözetim birimi kurmak bu birim sadece denetim ve gözetim yapmalı kanunları sular seller gibi bilip uygulamalı... Konu Musa ERCİYAS tarafından (05.12.13 Saat 12:03 ) değiştirilmiştir. |
|
06.12.13, 02:39 | #7 |
Musa abiye katılıyorum.
Alt yapı kurulmadan amatörden cok fazla bedel çıkarılıyor. Siz gizlice ağ atıp balıkları toplayan adamlara seyirci kalacaksınız, ama oltasıyla balık tutmaya gelip belkide bir tane bile balık yakalayaman adama belgesi yok diye ceza keseceksiniz. Ben şunu somak isterim devlet avlaktaki balığı koruyabiliyormuki, bana cezai şart koyarak benden bir belge istiyor. Bana neyin hizmetini sunuyorki, bir bedel ödeyeyim. Fakat ne kadar ters düşsede, kanun böyle olduğu için belgeyi mecburen alacağız. |
|
06.12.13, 07:15 | #8 |
Haberi ilk duydugum gun cok sinirlenmistim. Yine bu cok hakli yazilari okuyunca yeniden sinirlendim. Haberde amator balikcilara belge vererek, balik nesillerinin korunmasi saglanacak diyordu. Butun amator balikcilar alirsa bu belgeyi, bugunden farkli ne olacak. Dahami az balik tutulacak. Belge verirken al parayi ve belgeyi yaparsan, herhangi bir egitim yapmassan belgelermi koruyacak balik turlerini. Kaldi ki egitim de yaptiklarini dusunelim. Bu forum ve dernekte olan kisiler gonulleri birligi yapmislar balik turlerini korumak icin. Surdurulebilirlik dusunceleri ve uygulamalari ile, o egitim verecek kisileri ceplerinden cikartacak insanlar var burada. Para kazanmaktan baska bir amaci olmayan bu uygulama son derece gereksizdir. Yururlukte olan kanunlari uygulayip gozetmeleri, bizlerden gelen sikayetleri degerlendirmeleri para kazanim acisindan onlara daha faydali olacaktir.
|
|
12.12.13, 00:18 | #9 |
Ben yas durumundan yirttim. Belge almak istemeyen yasini 61 yapsin, veya 16 ya dusursun
|
|
20.12.13, 10:38 | #10 |
Baattin de Belge aldı ama
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
Sponsorlar | ||