Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Oltacılar CAFE Üyelerimizin El Emekleri

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Üyelerimizin El Emekleri Üyelerimizin kendi yaptıklarını, tekniklerini sergileyebilecekleri, paylaşabilecekleri platform.

Seçenekler Stil
Alt 04.03.09, 08:52   #1
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Fly(sinek) Avcılığı

cok zevkli bir avlanmadır yanlız yabancı kanallardaki sistemle değil kendimize özgü oltanın ucuna zargana topu ve onun önüne üstünde 2-3 sinek olan 1.75 m ola bir misna ile at cek yaparak yapıyoruz genelde alabalık kefal ve gümüşlerin su üstünde yemlendiği zamanlarda (nisan-ekim) dönemi avlama yapılır hemen hemen her atışta balık almazsanızda iki atışın birinde mutlaka balık alınır eğer 4 atışta bir balık alırsanız sıkılırsınız bundada bilinmesi gereken kurallar vardır ör:sinek tipi,renk secimi,suyun durumu rüzgar dalga v.b konu hakkında bilgisi olmayan ve öğrenmek isteyenle bilgi baylaşımı yapabiliriz

Facebook'ta Paylaş
Alt 04.03.09, 14:26   #2
YAŞAR
Üye

Üye Adı: Yaşar ALPER
Memleket:Ankara
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: OLTACILARDER Dostluğu
Referans:
YAŞAR will become famous soon enoughYAŞAR will become famous soon enough
Bizim burdaki barajlarda ve göllerde kefal ve gümüş çıkıyor bu yöntemle avlanan hiç görmedim denesem tutabilirmiyim ki, Bir de her dört atışta bir balık alırsınız diyorsunuz heycanlandım.

YAŞAR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.03.09, 14:49   #3
htarik
Üye

htarik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Hasan Tarık Eşki
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı:
Referans:
htarik will become famous soon enoughhtarik will become famous soon enough
Takımı çizimli veya resimli bir şekilde açıklayabilirseniz daha faydalı olur sanıyorum.Çünkü ilk defa duyıyorum böyle bir yöntem.
Paylaşım için teşekkürler...

htarik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.03.09, 20:30   #4
H.Cahit ÇİÇEK

H.Cahit ÇİÇEK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: H.Cahit ÇİÇEK
Memleket:B U R S A / Osmangazi
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: www.oltacilar.com Dostluğu
Referans:
H.Cahit ÇİÇEK isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.

Sanırım Takım bunun benzeri bişey ve ucundada fleto ak yem yerine canlı sinek var...

H.Cahit ÇİÇEK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.03.09, 21:27   #5
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
YAŞAR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bizim burdaki barajlarda ve göllerde kefal ve gümüş çıkıyor bu yöntemle avlanan hiç görmedim denesem tutabilirmiyim ki, Bir de her dört atışta bir balık alırsınız diyorsunuz heycanlandım.
10 numara iğnelerden kırmızı .siyah,sarı renklerin simli olanını tercih et ve hazırların tüyleri kaba oluyor onları sert akan dereler için yapıyorlar .kanatları kopar veya dipten kes tüylerinde ucundan hafif kısalt kanatları koparırken kafa tüyleri hepsini kesme enaz 1 cm tüy kalsın kefal icin genelde kıyıya paralel at gümüşlerinde oynadığı yerlere at söylediğin balık coksa her atışta sinek sayına göre 2 -3 adet alabilirsin tabi şimdi balık altta balık üste sineye atladığı dönem en erken derin olmayan sularda mayıs -ekim arası rasgele

Alt 04.03.09, 21:34   #6
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
TR16AVCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sanırım Takım bunun benzeri bişey ve ucundada fleto ak yem yerine canlı sinek var...
evet cok benziyor şamandradan sonra 1.75 m misina ve ucuna yapay sinek bazı yerlerde tüylü iğnede deniyor 10 numara mümkünse cin malı olmasın aşırı tüyleri kısaltalım genelde kırmızı sarı ve siyah renkleri tercih edelim renk secimi hava durumu.suyun daldası yöredeki sinek ceşidi v.b duruma göre değişik olabilir bir renge vurmazsa, rek denemede fayda var

Alt 04.03.09, 21:46   #7
Kasım TAZEGÜNEY
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
YAŞAR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
dört atışta bir balık gelirse sıkılırsın dedim hemen hemen her atışta balık alman lazım tabi sinek kalitesi suyun durum (su kesinlikle berrak olmalı bulanık suda cok zor vurur bazen hafif bulanık sudada vurabiliyor)sinek rengi önemli öğrenirse detaları kendinde sezersin

Alt 05.03.09, 02:23   #8
kurtulus
Üye

kurtulus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Kurtuluş TERZİ
Memleket:LÜLEBURGAZ / KIRKLARELİ
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: 70 Cm Turna Yaklaşık 14 Kg sazan
Referans:
kurtulus will become famous soon enoughkurtulus will become famous soon enough
Kasım abi zargana topu yerine içine su doldurulup ağırlaştırılan şeffaf şamandıralar var onlar senin verdiğin taktikle daha iyi sonuç veriyor.
Senin gibi tevrübeli abilerim daha iyi bilir ama kefal bulunduğu bölgede baskın bir balık değilse yani bulunduğu ortamda dişli balık varsa yeme daha ürkek yaklaşıyor o nedenle zargana topundan ürkebilir diye düşünüyorum. Zaten zargana topundan sonra 1.75 m mesafe vermekteki amaç sanırım şamandıra yeme ne kadar uzak olursa balığın yeme o kadar az temkinli yaklaşmasıdır büyük bir ihtimalle
Bilgi paylaşımklarının devamını bekliyorum abi rastgele.

kurtulus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.03.09, 06:21   #9
mehteran
Üye

mehteran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Gürkan KOCAÇAY
Memleket:KÜTAHYA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: Edindiğim dostlarım.
Referans:
mehteran will become famous soon enoughmehteran will become famous soon enough
Sevgili abim bilgi ve paylaşım için teşekkürler.

mehteran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.03.09, 08:23   #10
M.Serkan İNANÇ

M.Serkan İNANÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: M.Serkan İnanç
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: www.oltacilar.com dostluğu
Referans:
M.Serkan İNANÇ will become famous soon enoughM.Serkan İNANÇ will become famous soon enough
Alıntı:
sinekci-fly Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
cok zevkli bir avlanmadır yanlız yabancı kanallardaki sistemle değil kendimize özgü oltanın ucuna zargana topu ve onun önüne üstünde 2-3 sinek olan 1.75 m ola bir misna ile at cek yaparak yapıyoruz genelde alabalık kefal ve gümüşlerin su üstünde yemlendiği zamanlarda (nisan-ekim) dönemi avlama yapılır hemen hemen her atışta balık almazsanızda iki atışın birinde mutlaka balık alınır eğer 4 atışta bir balık alırsanız sıkılırsınız bundada bilinmesi gereken kurallar vardır ör:sinek tipi,renk secimi,suyun durumu rüzgar dalga v.b konu hakkında bilgisi olmayan ve öğrenmek isteyenle bilgi baylaşımı yapabiliriz
Kasım ağabey olay bumudur acaba?

Düzce li (sazan58) Şeref ağabeyimden alıntıdır.

M.Serkan İNANÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Etiketler
fly, fly avcılığı, fly avı, fly sinek avcılığı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Sponsorlar