|
|
|
#11 |
|
evet olay aynen öğle suyun sığ ve berrak olduğu zaman ben nisan ortalarındada balık alabiliyorum yedigöllerde gökkuşağı alabalıktada iyi iş yapıyor renk ve sinek secimini özenle yapın
|
|
|
|
|
#12 |
|
evet oltacı dediğin olayı anında kavrar siz durumu iyi anlamışsınız şeffaf su şamandrası en iyisi tek sakıncası taşlı derelerde kırılma olayı cok oluyor cocukların kücük plastık topları bile olur misina takma aparatı yapmanız gerekir
|
|
|
|
|
#13 |
alabalık,gümüş ve tatlısu kefali avında kullandığım balıkların vazgeçemediği kendi yaptiğim sinekler.en çok tercih edilen renkler kırmızı.siyah.sarı,beyaz kurtcuk,yeşil
Konu Kasım TAZEGÜNEY tarafından (15.04.09 Saat 10:58 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
#14 |
|
Arkadaşım, bu iğne değişim olayını nasıl yapacaz bu konu hakkında bilgi verirsen memnun olacağım. Yurt dışında yaşayan bir arkadaşımın sayesinde bir fly olta takımı temin ettim kendime, fakat uç kısımdaki misana inceden kalına doğru giddiği için herseferinde sinek değişimi yapmam gerekiyor, ve misinayı kıyıpta kesemiyorum. bunun çözüp takma gibi bir yöntemi varmı acaba, varsa burdan tarif edebilirmisin. Bana bir kelime öğretenin kulu kölesi olurum. Yani bende bir düğüm öğretene minnettar olurum. İlgin ve bilgin için şimdiden teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Alıntı:
Konu Kasım TAZEGÜNEY tarafından (15.04.09 Saat 13:10 ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
#16 |
|
Paylaşım için tşk ler
|
|
|
|
|
#17 |
|
valla sistemi denemek lazım.ideğişik bir sistem,bende deneyeceğim.
ancak avlak şahane bir yer . |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
#19 |
|
değerli arkadaşlar suların
ısınması ile birlikte bizim gümüş.akbalık tatlısu kefali ve alabalıklar su yüzeyine yakın gezmeye başladılar.durum böyle oluncada sinekle(fly)avlanmak isteyenler içinde keyfli ve bol balık avlamanın zamanı geldi.berrak dere ve göllerde en verimli zaman olup hemen hemmen her atışta 1-2 balık almak mümkün. bizim burdaki arkadaşlar gerek hasanlarda gerekse büyük ve küçük melenin bulanık akmadığı zamanlar 2 saat te 4-5 kg civarında balık aldıklarını söylüyorlar.şimdiye kadar hiç sinekle avlanmayan arkadaşlar bu konu başlığındaki tüm yazılara bir göz atarlarsa püf noktalarıda öğrenmiş olurlar.genelikle kırmızı.siyah.sarı renkleri tercih edin en verimli vuruş öğleden sonra 2-5 saatlari arası olmakla birlikte akşama doğru seyrek ama büyük balık vurur.çin yapımı sinekleri tercih etmeyin.dam-mustad markalı ve dediğim sinekleri (12)no tercih edin çok tüylü olanların kanatlarını kesin tüyleri biraz kısaltın çünkü onlar dry fly olduğundan derelerde kullanılmakta oysa bizim sulara en uygun olan wet(ıslak) fly dir fazlaca almak isteyenlere burda bir av bayiimizde bulunan mustad iğneli özel yapım sineklerden tanesini 2.5 tl den kargo ile veya yolunuz bu tarafa düşerse albilirsiniz.mustad olmayan iğnelerden ise aynı özellikteki sineklerin değeride 1.5 tl dir tek farkı iğnede kaynaklanıyor.hepinize RASGELE |
|
|
|
|
#20 |
|
Konu Kasım TAZEGÜNEY tarafından (02.07.09 Saat 14:00 ) değiştirilmiştir. |
|
|
![]() |
| Etiketler |
| fly, fly avcılığı, fly avı, fly sinek avcılığı |