Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Oltacılar.Com Bölge Grupları & Organizasyonlar Oluşturulan Gruplar

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Oluşturulan Gruplar Oluşturulmuş Gruplar

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler Stil
Alt 11.03.08, 12:36   #4101
mustafadinç
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
AteşDalyan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Mustafa,
Merhaba, resimlerden çıkartabildiğim kadarı ile gölet fena değil. Uzun oltaların takılmaması da oldukça iyi haber. Balık yapmayışının tek nedeni su sıcaklığı ve balığın daha kış tertiplenmesini bozmamış olması. Havalar böyle sıcak giderse, bu da fazla sürmez, bütün mesele su sıcaklığının +10 dereceleri görmesi. Göletin derin olması belki su sıcaklığının kolay artmasını sağlamayacaktır ama ısındıktan sonra da kolay kolay soğumaz böylesi avlaklar. Bence bu av partisinin en önemli kazanımları ise suların ısındığı ve balığın oynadığı zamanlar için gölde balık yapacak noktaların saptanması, alt yapının belirlenmesi, gölette yemlik balık olup olmadığının biraz olsun anlaşılabilmesi gibi gözlemlerdir. Göletin erişim açısından sorunlu yerlerinin bilinmesi, yani yol olmayan ya da olan yerlerin saptanması gibi konuları hep yeni sezona yapılan yatırım olarak değerlendirmek gerekir kanısındayım. Ayrıca göletin ne oranda ayak altı bir yer olduğunun netleştirilmesi, balıkçı baskısının olup olmadığının, köylülerin veya başkalarının ağ atıp atmadıklarının bilinmesi de yeni sezonda işe yarayacak bilgiler olarak görülmelidir. Ben, resimlerden görebildiğim kadarı ile göletin yeni sezonda da kurcalanması gerektiğine inanıyorum. İnşallah beraber giderek bir av yapma fırsatımız olur orada. Kısacası, sizlerden duyduklarım, resimler ve diğer değerlendirmeleri de gözönüne alırsak ben gölete 10 üzerinden 8 veriyorum. Bir notu kıyılara yakın ağaçlıklar ve çalılıklardan dolayı kırdım, çünkü bir de suyun yükseldiğini düşünürsek o çalılar suyun altında kalacak. Bir notu kadife ve diğer küçük balıkların varlığından dolayı kırdım, yeme musallat olacak bu türler zaman zaman sorun olabiliyor. Trofe balıkların varlığı, yemlik balığın olup olmaması ise bir bilinmeyen olarak duruyor, bunlar ancak yazın değerlendirilebilir. Göletin uzaklığı, yol durumu filan ise ancak sizin değerlendirebileceğiniz hususlar. Sağlıcakla kalasın.
Ateş abi su gerçekten soğuktu,atlayan zıplayan balıkta yoktu koy içlerinde olta atmanın zor olduğu yerlerde bir kaç kadife yakalandı fakat küçük ve zevksiz işler.ağ atmak zor oraya çünkü ağaçlık yerler olduğu gibi aynı zamandada çok derin bir gölet gibi geldi bana en çok dikkatimi çeken olay ise gümüşün olmaması hiç gümüş yoktu o kadar solucana mutlaka yakalanır ama bir tane bile yoktu.
Orada Çadırların kurulduğu yer sizin avlanma yönteminize oldukça uygun düz bir alan ve yaklaşık 100 metre sahil,altı temiz en önemlisi ise rüzgarı direk karşıdan alıyor ağır takımlar için bire bir.Tamı tamına 80 km uzaklık çok uzak değil yani,Balıkçı baskısı olmaz çünkü göl kamışı ile avlanmak için müsait değil bir giderler iki giderler sonrada vazgeçerler.
Ne diyelim yaz ola hayrola.

Alt 11.03.08, 14:34   #4102
KIZILCIKLI_26
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
selamün aleyküm

Alt 11.03.08, 15:28   #4103
mustafadinç
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Aleyküm Selam Kamil,nerdesin sen ya.

Alt 11.03.08, 15:29   #4104
mustafadinç
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Sevgili arkadaşlar yarın akşam NEO alışveriş merkezinde saat 19 da toplantı yapalımmı uygunmudur.Fikirlerimizi buradan devam ettirelim.

Alt 11.03.08, 15:57   #4105
mustafadinç
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Sevgili arkadaşlar teklifime pek kimse itibar etmedi.
Mesai bitti ve benim çıkmak gibi bir zorunluluğum var sizlere doyum olmaz ama eve ekmek ve peynir götürmem gerekiyor.
Yarın sabah Allah nasip ederse görüşürüz.
Hoşçakalın.

Alt 11.03.08, 16:29   #4106
eskisehirli_omer
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
mustafadinç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili arkadaşlar yarın akşam NEO alışveriş merkezinde saat 19 da toplantı yapalımmı uygunmudur.Fikirlerimizi buradan devam ettirelim.
Abi ben gelebilirim

Alt 11.03.08, 18:00   #4107
AteşDalyan
Misafir

Üye Adı:
Kan Grubu:
En İyi Avı:
Referans:
Alıntı:
Sevgili Mustafacığım,
Benim için uygun, bir aksilik olmazsa katılabilirim. Yalnız, yer konusunda biraz sıkıntılıyım, yine gazlı araba muhabbeti filan olacak. Espark daha iyiydi sanki (araba parkı açısından, yanlış anlaşılmasın) Gerçi geçen sefer diğer açılardan da Neo güzeldi, değil mi Mustafa!! Bu arada aklıma geldi bir toplantıyı da Avcılar Kulübü'nde yapalım isterseniz, çeşit olur ama orada da park sorunu var. Havalar biraz daha ısınırsa toplantıları açık mekanlarda yapmayı teklif edeceğim, şöyle yazlık kahve filan gibi. Biz kendi yerimizi kurana kadar böyle mekanlarda takılacağız anlaşılan. Hoşçakalın.

Alt 11.03.08, 18:09   #4108
mehteran
Üye

mehteran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Gürkan KOCAÇAY
Memleket:KÜTAHYA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: Edindiğim dostlarım.
Referans:
mehteran will become famous soon enoughmehteran will become famous soon enough
Alıntı:
Ateş abi su gerçekten soğuktu,atlayan zıplayan balıkta yoktu koy içlerinde olta atmanın zor olduğu yerlerde bir kaç kadife yakalandı fakat küçük ve zevksiz işler.ağ atmak zor oraya çünkü ağaçlık yerler olduğu gibi aynı zamandada çok derin bir gölet gibi geldi bana en çok dikkatimi çeken olay ise gümüşün olmaması hiç gümüş yoktu o kadar solucana mutlaka yakalanır ama bir tane bile yoktu.
Orada Çadırların kurulduğu yer sizin avlanma yönteminize oldukça uygun düz bir alan ve yaklaşık 100 metre sahil,altı temiz en önemlisi ise rüzgarı direk karşıdan alıyor ağır takımlar için bire bir.Tamı tamına 80 km uzaklık çok uzak değil yani,Balıkçı baskısı olmaz çünkü göl kamışı ile avlanmak için müsait değil bir giderler iki giderler sonrada vazgeçerler.
Ne diyelim yaz ola hayrola.

(((Gümüş bile yoktu))) Yanlış olmuş mustafa kardeşim. Bizim mekanda otururken, Ahmet kardeşim bir adet tutup gelmiştiya, unuttun sanırım. Hemde baya iriceydi. Yaza güzel iş yapar orası diye düşünüyorum ben.

mehteran isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11.03.08, 18:22   #4109
yasin26
Üye

yasin26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Yasin
Memleket:EsKiŞeHiR
Kan Grubu: Lütfen Seçiniz
En İyi Avı:
Referans:
yasin26 will become famous soon enoughyasin26 will become famous soon enough
iyi akşamlar EskişehiR

yasin26 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 11.03.08, 18:24   #4110
ismail261981
Üye

ismail261981 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: İsmail Özdemir
Memleket:Eskişehir
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: www.oltacilar.com
Referans:
ismail261981 will become famous soon enoughismail261981 will become famous soon enough
iyi akşamlar Eskişehirim

ismail261981 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir)

Sponsorlar