Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Derneklerimiz ve Faaliyetleri OLTACILARDER

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

OLTACILARDER Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği

Seçenekler Stil
Alt 09.08.12, 18:12   #1
FIRAT

FIRAT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: FIRAT OĞRU
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: TURNA
Referans:
FIRAT will become famous soon enoughFIRAT will become famous soon enough
Neden OLTACILARDER

Sıkılmadan sonuna kadar okuyan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Amatör olta balıkçısı olma hikayem ilkokul çağımda Gölbaşı' ndaki kanalda elimizle kadife tutmak ve Eymir gölüne ormanlık içinden saatlerce yürüyerek varıp balıkçı amcaları izlemekle başladı. Bazen çekinip soramaz ve uzaktan izleyip bişeyler öğrenmeye çalışırdım hala dün gibi hatırlarım.

Derken kasnaklı olta kullanmaya başladık o zamanlar kamışı ve makinası olanlara gıpta ile bakardık. Yıllar geçti ve balık sevdası bütün damarlarımda dolaşmaya başladı ve şunu anladımki bu hobi benimle mezara kadar gelecekti ama bazı şeyler yanlış gidiyordu... Avlaklarımız birer birer kirleniyor balık popülasyonları gittikçe azalıyor buna Paralel olarak balık tutabilmek için katettiğimiz kilometreler gittikçe uzuyordu. Peki neydi bu yanlış giden şeyler;

1- AŞIRI VE BİLİNÇSİZ AVLANMA
2- KİRLİLİK VE ÇEVREYE DUYARSIZLIK
3- ETİK VE LEGAL OLMAYAN AV YÖNTEMLERİ (TIRIVIRI, AĞ, ZIPKIN, DİNAMİT, PİNTER, TÜP, KİREÇ, V.S. V.S.)
4- DOĞAL YAPININ İNSAN ELİYLE BOZULMASI ZARARLI TÜRLERİN BAŞKA AVLAKLARA SALINIMI
5- SİRKÜLERE BOY VE LİMİTLERE UYULMAYIP BALIKLARA ÜREME ŞANSI VERİLMEMESİ
6- YASAK DÖNEMLERDE AVCILIK İLE HAVYARLI BALIKLARIN ALIKONULMASI
7- V.S. V.S BU MADDELERİN HEPSİNİ YAZSAK SAYFALAR DOLDURUR

SONUÇMU ELDEKİ SONUÇ ŞU

KİRLİLİKTEN MAHVOLMUŞ SU KENARLARI, ARTIK TÜKENMEK ÜZERE OLAN BİR ÇOK DOĞAL TÜR VE HER AVA GİDİŞİMİZDE KAFA DİNLEMEK YERİNE VAH ZAVALLI ÜLKEM YAKARIŞLARI.

PEKİ NE YAPILMALI DA BU YANLIŞLARA ENGEL OLUNMALI?
ÖNÜMÜZDE İKİ ANA SEÇENEK BULUNUYOR.

1- ESKİ TAS ESKİ HAMAM DEYİP HERŞEYİN YOK OLMASINI İZLEYEBİLİR AFİYETLE YOK OLAN BALIKLARIMIZI ÇOCUKLARIMIZI VE TORUNLARIMIZI DÜŞÜNMEDEN YİYEBİLİRİZ.

2- BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ ALTINDA TOPLANABİLİR BU GİDİŞE DUR DİYEBİLİR, HERŞEYİN O ESKİ GÜNLERDEKİ GİBİ OLMASINI SAĞLAYABİLİRİZ.

Birinci olan en kolayıdır. Balık olmuş olmamış tınlamayıp sözde temiz su kenarında çöp ve pislik içinde mangal yakılabilir bir durumdur.

İkincisi ise biraz zor fakat hakettiğimiz avlakları ve su kenarlarını yaratabilmenin yegane yoludur.

Tamda bu nokta bu işe gönül vermiş amatör arkadaşların evet bir seçim yapmamız gerekli diyecekleri noktadır tabiri caizse ZURNANIN ZIRT DEDİĞİ yerdir.

Hangisi bize layık; gittikçe yok olan bir cennetmi yoksa mahvolmuş bir gelecekmi?

İşte bu karamsarlık içinde OLTACILARDER ile tanıştım ve şu anda faal amatör balıkçı dernekleri içinde en çok ses getiren yılmadan usanmadan yorulmadan tüm illegal faaliyetlerle mücadele eden OLTACILARDER ' e ait www.oltacilar.com a ardındanda OLTACILARDER' e üye oldum iyiki varsın OLTACILARDER

Haydi amatör balıkçı arkadaşlar sizde aramıza katılın ve gücümüze güç katın avlaklarımızı ve çevremizi beraber koruyup torunlarımıza hakettikleri güzellikleri miras bırakalım.

Not; derneğimiz şu anda bizler için çok özel olan bir avlağın amatörlere yasaklanması sorunu ile uğraşmaktadır ve üyelerinin desteği ile bu işin üstesinden gelecektir.

Saygılarımla

FIRAT OĞRU
OLTACILARDER ÜYESİ

DOĞA VE ÇEVRE DOSTU AMATÖR OLTACILAR DERNEĞİ
Adres: Sağlık Mah. Marmara Sokak No: 6/13 Sıhhiye, ÇANKAYA/ANKARA
Tel: 0533 810 38 58 Faks: (0312) 231 83 54

Facebook'ta Paylaş

Konu FIRAT tarafından (09.08.12 Saat 18:15 ) değiştirilmiştir.
FIRAT isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.08.12, 20:00   #2
Peker KAYA

Peker KAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Peker KAYA
Memleket:Ankara
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı:
Referans:
Peker KAYA will become famous soon enoughPeker KAYA will become famous soon enough
Fırat'ım ellerine sağlık.
bunu birde facede paylassanda bizlerde dağıtsak nasıl olur.

Peker KAYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.08.12, 21:50   #3
baytek

baytek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Bayram TEKELİ
En İyi Avı: Kırmızı benekli alabalık (dere alası)
Referans:
baytek will become famous soon enoughbaytek will become famous soon enough
Duyarlılığın için teşekkürler.
Ellerine sağlık.

baytek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.08.12, 22:53   #4
Yücel Canvar

Yücel Canvar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Yücel Canvar
En İyi Avı: Kral balıkçı kaşığı ile yakaladığım 67 cm turna
Referans:
Yücel Canvar is on a distinguished road
Ellerine sağlık Fıratcım, çok güzel bir konuyu gündeme getirmişsin.

Evet oltacılarder ailesi olarak sadece avlaklarımızı korumaktaki mücadelelerimizle kalmayıp; doğa ve çevremizede büyük katkılar sağlayan derneğimiz, yeni üyelerin katılımıyla çok daha büyük ve güzel işler başaracağına inanıyorum.

Şunuda hatırlamak gerekirki avlaklarımız her geçen gün daralmasına karşın, oltabalıkçılarının sayısıda artmaktadır. Seyirci kaldıkça birgün o avlandığımız avlaklarda çocuklarımıza, sadece nasıl balık yakaladığımızı büyük bir hasretle anlatacağız.

Yücel Canvar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.08.12, 23:34   #5
M.Serkan İNANÇ

M.Serkan İNANÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: M.Serkan İnanç
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: www.oltacilar.com dostluğu
Referans:
M.Serkan İNANÇ will become famous soon enoughM.Serkan İNANÇ will become famous soon enough
Kardeş anladığıma göre iyice gerilmişsin. Bırak bu kadar dert yapma. Hallederizzz
Sıkma canını

Ben senin yazdığını okudum, sende benim yazdıklarımı okursan sevinirim.
Mümkün olduğu kadar kısaltmaya çalışacağım
"Neden OLTACILARDER" sorusuna bende az önce yaşadığım bir olayı anlatarak cevap vermeye çalışayim...

Bugün öğleden sonra Ulus civarlarında işlerimi bitirdim. Sonra KRAL' ı ziyaret ettim. Devamındada KÖŞKEROĞLU' nun dükkanın oradan geçip yeni dernek üyelerine ait evrakları alıp Fedai abinin yanına gittim. İki çift sohbet edelim derken bir abimiz geldi ateş istedi. Çakmağı uzattım o arada ateş isteyen abimiz Fedai abinin iğne bağladığını görünce "kardeş balık avından hoşlanıyorsun herhalde" dedi. Fedai abide "hoşlanıyoruzda uğraşmaktan olta sallayıp balık falan yakaladığımız yokki abi. Bizimki iş olsun işte iğne bağlayarak zaman geçiriyoruz" dedi.
"O zaman siz bizim oraya hiç gitmemişsiniz. ................. yı bilirmisiniz" diyince ikimiz beraber abinin yüzüne bakıp "zaten uğraşıyoruz dediğimizde aha tam orası işte dedik"
"Hayırdır, nasıl yani?" sorsundan sonra Fedai abi benim OLTACILARDER başkanı kendisininde ikinci başkan olduğunu söyleyince bizden ateş isteyen abide "siz onlarmısınız, duymuştum. Bende sizin uğraşıyoruz dediğiniz yerin geçmişte yıllarca başkanlığını yaptım" demezmi
Neyse tahmini iki saatlik tatlı muhabbetten sonra cep telefonum çaldı.
Tanju efendi feryat fiğan "dayı nerdesin Bayındır Barajı' na ağ atıyorlarmış"
Neresine, kim söyledi, sen nerdesin falan derken Kayaş' tan Nihat Köğkeroğlu' nuda alıp Bayındır Barajı' nda gidene kadar "yetişin ağ atıyorlar" diye inan kim olduklarını bilmediğim kırk kişi aradı. Yolda karakolu aradım nöbetçi astsubay haberimiz var ama ekip neresi olduğunu tam olarak bulamadı dedi...
İsminin ....... olduğunu söyleyen bir arkadaş bizi köprünün üzerinde beklediğini söyledi.

Nihayetinde ulaştık, gençten bir arkadaş bizi bekliyordu.
Üstten ağ atanları gösterip "aman abi beni karıştırmayın" dedi
Üç kişilik bir ekip... Jandarmayı aradık, geldiler falan derken indik yanlarına.
Ağ? Ağ yok... Bizim ağla işimiz olmaz...
Yahu arkadaş varmış işte görmüşler siz atmışsınız aracın plakasına kadar veriyorlar...
Yok arkadaş vallahi biz canlı yemle perch avlayacaktık...
Kovaya bakıyorsun yüzlerce canlı yem... Buda yasak falan filan derken bir yandanda ağ arıyoruz... Komutan arar, asker arar, ben ararım, Nihat arar... Yok... Allah yok...
Mustafa abiyi aradık. Botu getir, ağı bulamadık botla arayalım....

Komutan, ihbarı kim yaptı başkan, çağırın gelsin dedi....
Mecburen çocukları çağırdık geldiler yanımıza. Kardeş korkacak bir şey yok nereye attılar, bulun şu ağın ucunu derken baktım hem ihbar edenlerin hemde ağı attıkları söylenilenlerin kaşları gözleri oynuyor. Ula hayırdır? Yok abi birşey... Yahu var işte ne kaş göz işareti yapıyorsunuz? Yok abi ya... Aramızda birşey, sizinle alakası yok...
Nihat nihayet ağın ucunu ağacın kökünde buldu...
Kalın bir misine. İp yerine misina kullanmışlar. Başladık çekmeye...
Çektikçe perch geliyor. Ağı atalı yarım saat olmuş tam 16 perch takılmış. Sabaha kadar kalsa inan tüm gözleri dolardı o ağın
Neyse... Suçüstü yok. Şahit var ama kaş göz oynuyor
Komutan ve askerlere teşekkür edip ağı teslim ettik. İki genci alıp tam ayrılıyordukki ağ attıkları söylenilenler kartımı istediler bende verdim.
Çocuklara haydi binin arabaya sizi evinize bırakalımda burada tatsızlık olmasın dedik.
İki dakika sonra telefonum çaldı. Arayanlar ağı attıkları söylenilenler.
Başkan... Bu toplanan ağ ekmek çarpsın o yanınızdaki çocuklara aitti...
Ne diyorsun kardeş sen?
Vallahi doğru abi. Bizi boşa suçladınız. Bu ağ onlarındı. Onlar attı, bizimde buraya geleceğimizi bildikleri için pusuya yatıp ağın oradan olta sallamaya başladığımız anda sizi arayıp suçu bizim üzerimize attılar
Çocuklara soruyoruz yok öyle birşey abi. Hem ağ atıp hemde sizi ararmıyız, salakmıyız...
Tam o arada bir telefon... Arayan bizim dernek üyelerinden birisi.
Başkan Bayındır' da ağ topluyormuşsunuz, bizim arkadaşlar karşıdan görmüş, ne yaptınız o işi?
Topladık bitti... Şimdi ihbar eden çocukları evlerine bırakıyoruz...
Çocuklara çaktırmayın abi. Ağ atanların aracının plakası ........... mıydı?
Evet...
Tamam abi onlar geçen hafta o yanınızdaki çocukların sudaki ağlarını çalmışlardı herhalde, kavga ediyorlardı...
Benim oraya gittiğimde suda bir ağ vardı. Ben Jandarmayı aradım. Çocuklar hırsızlar bizim ağı çaldınız diye adamlara bağırıyorlardı. Adamlarda hızlı hızlı ağı toplayıp koçum bu ağmı sizin diye bağaja atmaya çalıştıkları ağı gösteriyorlardı. Çocuklarda o sizin ağınız, bizim ağı daha önce toplayıp arabaya koymusşunuz hırsızlar diye bağırıp duruyorlardı...
Adamlar jandarma gelmeden arabaya binip kaçtılar. Çocuklarda küfür ede ede gittilerdi...

Hangisi hırsız, hangisi doğa katili hepsi birbirine karıştı. Kafa beyin kalmadı...
Çocukları arabadan indirdiğimiz gibi doğru lokantaya, sonrasında da yanımıza gelen Mustafa Köşkeroğlu' nun "iyi iş çıkartmışsınız başkan. Hem hırsızları hemde bohçacıları enselemişsiniz gelin size birde dondurma ısmarlayayim" demesi ile beraber doğru pastaneye

Uzun lafın kısası... Nereye elini atsan elinde kalıyor dostum

M.Serkan İNANÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.08.12, 23:51   #6
ŞENOL COŞGUN

ŞENOL COŞGUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Şenol COŞGUN
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: Bana göre küçük
Referans:
ŞENOL COŞGUN will become famous soon enoughŞENOL COŞGUN will become famous soon enough
TEŞEKÜRLER Fırat, başkanım sanada teşekürler güzel iş cikarmişinız

ŞENOL COŞGUN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.08.12, 00:29   #7
Musa ERCİYAS

Musa ERCİYAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Musa ERCİYAS
Memleket:Ankara' nın Dikmen' i
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: OLTACILARDER Dostluğu
Referans:
Musa ERCİYAS will become famous soon enoughMusa ERCİYAS will become famous soon enough
Fırat kardeşim herkes seninle aynı duyguları paylaşıyor.
Tabiki aranan adres OLTACILARDER tüm güzel olaylara imza atar..
Sonsuz teşekkürler dernek üyeleri ve yönetime iyiki kurmuşuz iyikivarsın..

Musa ERCİYAS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.08.12, 00:38   #8
KÖŞKEROĞLU

KÖŞKEROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Mustafa Köşkeroğlu
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: OLTACILARDER dostluğu
Referans:
KÖŞKEROĞLU will become famous soon enoughKÖŞKEROĞLU will become famous soon enough
Alıntı:
ŞENOL COŞGUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
TEŞEKÜRLER Fırat, başkanım sanada teşekürler güzel iş cikarmişinız
Tatlı ve dondurmada ısmarlayacan mı ?
ben ısmarladım.

KÖŞKEROĞLU isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.08.12, 01:33   #9
mehteran
Üye

mehteran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Gürkan KOCAÇAY
Memleket:KÜTAHYA
En İyi Avı: Edindiğim dostlarım.
Referans:
mehteran will become famous soon enoughmehteran will become famous soon enough
Teşekkürler fırat kardeşim.... Gerçekten facedede paylaşmamız lazım bunu.... Serkan başkan Ağ muhabbetini okurken yattım yerlere... Allah kolaylık versin sizlere, durmak yok devam dostum...

mehteran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.08.12, 02:43   #10
Murat YENİÇERİ

Murat YENİÇERİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Murat YENİÇERİ
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: 95 CM TURNA (6 KG)
Referans:
Murat YENİÇERİ will become famous soon enoughMurat YENİÇERİ will become famous soon enough
Sağol Fırat, belkide çoğumuzun OLTACILARDER e katılma süreci aynı. Amaç aynı olunca güç artacaktır inşallah. Belki tam olarak yüzdeyüz olumsuzluklar ortadan kalkmayacak ama azalmaya devam edecektir. Serkan başkanım senin anlattığında da kafam karıştı, hala çözümlemeye çalışıyom

Murat YENİÇERİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Sponsorlar