Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık OLTACILAR.com' a HoşGeldiniz ............ Duyurular ve Haberler

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Duyurular ve Haberler Forumumuzla ilgili duyuruları ve güncel haberleri burdan öğrenebilirsiniz.

Seçenekler Stil
Alt 01.11.12, 12:04   #1
keşfetmekiçinbak

keşfetmekiçinbak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Tuncay UYANIK
Memleket:Ankara
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: yakalayıp bıraktıkları
Referans:
keşfetmekiçinbak will become famous soon enoughkeşfetmekiçinbak will become famous soon enough
Amatör Kisvesi Altında Yapılan Ticaret

Üyelerimiz ve bu konuyu okumaktan rahatsız olmayacak amatör balıkçılara,

Bildiğiniz üzere rahatsızlığım nedeniyle bir süredir evde yatar vaziyetteyim. Hal böyle olunca kitap, dergi, televizyonda belgesel, nette surf vb. uğraşlar ile epeyce kendimi meşgul ettim. Halihazırda bir süredir web üzerinde özellikle facebook üzerinden Türk Amatör Balıkçılığının ne halde olduğu ile ilgili bir araştırma da yapıyorum. Bu araştırma ile ilgili tecrübe ve görüşlerimi Allah kısmet ederse ilerde paylaşacağım.

Bizler bilinçli sivil toplum örgütleri olarak aslında amatör kisvesi altında ticaret yapanları çok iyi biliyoruz. Bu konuda şaşırmıyor ve garipsemiyoruz. Tek amacı balık tutmak ya da para kazanmak olanların zaten sürüdürülebilirlik ve etik gibi değerler ile hiç alakası yok. Ticari olsun amatör olsun malasef bu şekilde. Bir yanlışla karşılaşıldığı zaman insanlarımız genellikle yüzünü başka bir yöne çeviriyor!

Yukarıda bahsettiğim üzere bir süredir facebookta oldukça aktifim. Ve bu aktifliğim sadece amatör ve sportif balıkçılık ve doğa adına. Bu üç olgu haricinde neredeyse hiç paylaşımda bulunmuyorum. Bazı gruplara üye yapılmışım, bazılarına kendim üye oldum. Şimdi size bahsedeceğim adı Amatör Olta balıkçıları olan facebook grubuna kendim mi üye oldum yapıldım mı hatırlamıyorum. Mümkün mertebe listemdeki grupları takip etmeye özen gösteriyorum. Dün, 31.10.2012 tarihinde adı Amatör Olta balıkçıları olan bir grupta ticari bir faaliyet üstelik amatör balık avında kullanılması yasak olan parekete'nin reklamını gördüm. Yeni bir düzeneğin ballandıra ballandıra anlatımı. Bekledim bakalım ne tepki gelecek diye. Epey bir süre sonra grubun admini tarafından sözkonusu ileti/pazarlamayı öven bir yazı geldi. Övmekle kalmayıp ilave ve detaylı açıklama yapılmasını istiyordu. Bunun üzerine bu grubun adı Amatör Olta balıkçıları değil mi şeklinde sorguladım. Yapılan ve övülen işin amatör balıkçılara 3/2 numaralı Tebliğ'de yasak olduğunu belirttim. Bunun üzerine grubun admini garipsenecek bir şey olmadığını grubun %70 'nin ticari olduğunu belirtti. Ben de o halde grubun isminin Amatör Olta balıkçıları olmaması gerektiğini belirttim. Tabi bu arada yazılanları kopyalama gayreti içerisine girdim ancak son 2 iletiyi kopyalamadan gruptan atıldım. Birçokları gibi "bana ne ya ne yaparlarsa yapsınlar" demedim paylaşıyorum. Bakın üstümeze leke nasıl sürülüyor. Bizler nasıl hedef hale geliyoruz . Denizlerde jigging yaparak taş balıklarını toplayıp lokantalara satanlar da amatör pelerini giyiyor. Galata köprüsü ve boğazın beylik avlak yerlerini parselleyip, tuttuğu balığı satanlara da devlet amatör gözüyle bakıyor! Örnekler saymakla bitmez. Bunlar amatör ise ben amatör değilim. Ben amatörsem bunlar ne? Yüzümüzü öte çevire çevire nereye kadar. Bir gün yüzümüzü çevirecek yön kalmayacak.

Aşağıda kopyalabildiğim konuşmaları hem yazı hem de resim olarak paylaşıyorum. Varsa bir amatör ve sportif balıkçılık camiası, bilgisine!

Murat Gülgün Değerli Dostlarım Uzun zamandır uğraş verdiğimiz elektronik paraketimizin nihayet testleri sonuçlandı Profosyonel Balık avcılığı için tasarlanmış bu sistem sayesinde 1 inci iğneden 100 üncü ve fazlası tüm iğneleriniz artık kontrolünüzde olacak...Paraketenizi toplamadan hangi iğneye balık takıldığını anında görebileceksiniz...Özellikle Kılıç balığı trança sinarit orkinos gibi güçlü ve büyük balık avcılığında yakalanan balığın takımınızı bozması kopartması veya diğer balıkları ürkütmesi artık mümkün olmayacak izleme monitöründe balığın yakalandığını görüp mevcut iğneye anında gidip balığı alacak tekrar yemleyip ava bırakacaksınız....Her 10 iğneli fiyatı 1.750 $ olarak fiyat belirlediğimiz aletimiz sayesinde bereketli av yapacaksınız çok yakında ürünümüzü sizlerle paylaşacağız saygılar
Beğen • • Gönderiyi Takip EtGönderiyi Takip Etmeyi Bırak • 3 saat önce
o
o Kahya Gökhan bunu beğendi.
o
Kahya Gökhan sevgili uyemiz : murat bey bole bir calismada emek verdiginiz icin gurubumuz adina tesekkurerimi sunuyorum fakat acilimi biraz daha fazla yaparsaniz bilgimiz olur diye dusunuyorum gurubum adina tesekkur ediyorum saygilar ADMIN ...
3 saat önce • Beğen • 2
o
Murat Gülgün Kahya beycim mevcut parakete (Paragat) larımızda paragası salar toplarız eksik ziyade balık çıkar yada çıkmaz Bu sistemde bıraktığımız paragat teknemizde bir kontrol paneline bağlı, buradan her iğneyi ayrı ayrı takip edip hangi iğneye balık takılırsa anında panomuzda görebiliriz ve gidip balığı alıp tekrar iğnemizi yemleyip avımızı sürdürürüz.Ayrıca güzel yorumunuz ve latifeniz için tşk ederim saygılar
3 saat önce • Düzenlendi • Beğen • 1
o
Tuncay Uyanık Sayın ADMİN bu grubun adı Amatör Olta Balıkçıları değil mi? Ben mi yanlış okuyorum? Yukarıda anlatılan düzenek profosyonel/ticari balıkçılar için hazırlanmış bir düzenektir. Zaten ifade ediliyor. Peki bu düzeneğin burda paylaşılmasının anlamı nedir. Hadi paylaşıldı admin tarafından teşekkürün anlamı nedir? Hatırlatmak isterim; 3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ
AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ
(TEBLİĞ NO: 2012/66) Denizlerde amatör avcılık
MADDE 15 (2) Denizlerde amatör avcılıkta kullanılabilecek avlanma araçları ve yasaklı maddelerle ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir. a) Denizlerde amatör avcılık PARAKETE, pinter ve sepet gibi tuzaklar hariç olmak üzere;
her türlü olta takımı, serpme, yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir.

Admin ve peşi sıra tarafımdan atılan son ileti yok, zira kopyalamadan gruptan atıldım.

Facebook'ta Paylaş

Konu Hakkı Sadık AKBULUT tarafından (01.11.12 Saat 12:43 ) değiştirilmiştir. Sebep: Resim boyutlandırılması yapılmıştır.Resimlerinizi 640x480 boyutlarında ve www.yukleoltaci.com sitemizden yüklemenizi rica ederiz.
keşfetmekiçinbak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.12, 12:42   #2
Ahmet ŞENOL
Üye

Ahmet ŞENOL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Ahmet Şenol
Memleket:Ankara/Batıkent
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı:
Referans:
Ahmet ŞENOL is on a distinguished road
Yok be abi. Hakikaten işimiz çok zor. Bende avlaklarda elimden geldiği kadar olumsuzlukları kolluk kuvvetlerine bildirip, olay yerinde bekleyip kanuni cezalarını almalarını bekliyorum ama nafile. Çoğu zaman gelmediler. Diyecek bişey bulamıyorum.

Ahmet ŞENOL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.12, 13:13   #3
Necat ÇETİNCEVİZ
Üye

Necat ÇETİNCEVİZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Necat ÇETİNCEVİZ
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: OLTACILARDER
Referans:
Necat ÇETİNCEVİZ is on a distinguished road
Sevgili Tuncay paylaştığın için teşekkürler. Benim facebook hesabım yok. O yüzden bu tür olayları takip edemiyorum. Arada bir internette hazır olta takımı ilanlarında tebliğe göre yasaklanmış av malzemelerini satmak isteyen satıcılarla mail yoluyla iletişime geçerek bu tip ürünleri yayından kaldırmaları yolunda tebliği kaynak göstererek uyarılarda bulunuyorum. Şu ana kadar mesaj attığım kişilerin istisnasız hepsi ürünleri, uyarı için teşekkür ederek yayından kaldırdılar. Hatta belki hatırlarsın bu mailler sayesinde Kütahya'dan çok değerli bir öğretmen arkadaşımızda siteye girerek bizlerle tanışmıştı. Elimizden bir şeyler gelirken yapmamak ve dediğin gibi yüzümüzü başka yöne dönmek çözüm değil. Bizler duyarlı olmaya çalışıyoruz ama keşke devlette bu hassaslığı gösterebilse. Senin olayla ilgili olarakta Tarım bakanlığına kendi adım ve telefonumu vererek bir bilgi maili attım. Umarım birilerinin ilgisini çeker. Sağlıcakla kal.

Necat ÇETİNCEVİZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.12, 13:27   #4
keşfetmekiçinbak

Referans:
keşfetmekiçinbak will become famous soon enoughkeşfetmekiçinbak will become famous soon enough
Alıntı:
Necat ÇETİNCEVİZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Tuncay paylaştığın için teşekkürler. Benim facebook hesabım yok. O yüzden bu tür olayları takip edemiyorum. Arada bir internette hazır olta takımı ilanlarında tebliğe göre yasaklanmış av malzemelerini satmak isteyen satıcılarla mail yoluyla iletişime geçerek bu tip ürünleri yayından kaldırmaları yolunda tebliği kaynak göstererek uyarılarda bulunuyorum. Şu ana kadar mesaj attığım kişilerin istisnasız hepsi ürünleri, uyarı için teşekkür ederek yayından kaldırdılar. Hatta belki hatırlarsın bu mailler sayesinde Kütahya'dan çok değerli bir öğretmen arkadaşımızda siteye girerek bizlerle tanışmıştı. Elimizden bir şeyler gelirken yapmamak ve dediğin gibi yüzümüzü başka yöne dönmek çözüm değil. Bizler duyarlı olmaya çalışıyoruz ama keşke devlette bu hassaslığı gösterebilse. Senin olayla ilgili olarakta Tarım bakanlığına kendi adım ve telefonumu vererek bir bilgi maili attım. Umarım birilerinin ilgisini çeker. Sağlıcakla kal.
Necat ağabey teşekkür ederim,

Söz konusu grubun tanıtım yazısına bakın hele; neden bu kadar tepki verdiğimi tam anlamıyla anlayacaksınız.

Grubun tanıtım yazısı :
"Bir sevdadır balık avı, her sevdada olduğu gibi yalnızlığı sevmez, paylaşım ister. Amatör ve sportif balık avcılığı, hayatımızın içerisinde yaşam kalitesini arttırmak adına balık sevdalılarını bir araya getirerek gerek dostluklarını gerekse de balık avı tekniklerini geliştirerek ortak bir bilgiyi, zamanı ve tutkuyu paylaşmayı sunar. Hepimizin gönül verdiği ortak noktamız balık, balık avı ,balıkçılık, balık avlama teknikleri değil mi? Evet o zaman!!Bu güzel oluşum içerisinde “ben de varım,ben de balık sevdalısıyım” diyebiliyorsanız eğer,dostluk zincirimizin bir halkasını da siz oluşturabilirsiniz.Yolumuz balıktan yolumuz sevgiden yolumuz paylaşımdan geçer.Gelin sizlerde bizlere katılın bu sevdayı hepbirlikte yaşayalım.."

Konu keşfetmekiçinbak tarafından (01.11.12 Saat 13:44 ) değiştirilmiştir.
Alt 01.11.12, 16:14   #5
erhan canatan

erhan canatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Erhan Canatan
En İyi Avı: Gözü çay tabağı gibi
Referans:
erhan canatan is on a distinguished road
Tuncay,ilgili konu siteden kaldırılmış.

erhan canatan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.12, 16:18   #6
erhan canatan

erhan canatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Erhan Canatan
En İyi Avı: Gözü çay tabağı gibi
Referans:
erhan canatan is on a distinguished road
Tuncay konunun bir üye ile tartışıldığını ve onun için kaldırıldığı yazıyor,bende o üyenin neden çıkartıldığını sordum bakalım cevap ne olacak.

erhan canatan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.12, 16:19   #7
keşfetmekiçinbak

Referans:
Alıntı:
erhan canatan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tuncay,ilgili konu siteden kaldırılmış.
anında kaldırmışlar ağabey, tecrübemden mütevellit resimleri hemen kopyalamaya başlamıştım ki atıldım.

Alt 01.11.12, 16:33   #8
keşfetmekiçinbak

Referans:
Alıntı:
erhan canatan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tuncay konunun bir üye ile tartışıldığını ve onun için kaldırıldığı yazıyor,bende o üyenin neden çıkartıldığını sordum bakalım cevap ne olacak.
Aynen anlattığım gibi oldu ağabey eksiği var fazlası yok. Tartışma mı? Daha ağzımı bile açmamıştım sadece soru sormuştum ve yasayı hatırlatmıştım :-) , attılar :-)

Alt 01.11.12, 19:34   #9
Fedai ERDEM

Fedai ERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Fedai ERDEM
Memleket:Ankara-Kayseri
En İyi Avı: İyi Olsun Dünya
Referans:
Fedai ERDEM will become famous soon enoughFedai ERDEM will become famous soon enough
Abi çaresi yok değil fakat bildiğin gibi iltihaplı bölüm ilaç kullanmayı tedaviyi reddediyor...

Bu paylaşımı bende gördüm okudum işin içinde sen olunca izledim.. Müdail olmayı içim istemedi. Öyle çokki bu modeller bir kanun çıksada toplatılsa. Şimdi düşünüyorumda bazı görsel kanallar neler yapıyorlarki bunlara gelene kadar.!!!

Fakat dediğin gibi duyarsız kalmıyacağız. Onlar adına ne diyorlarsa ne koyuyorlarsa biz onlara Amatör Olta Balıkcılığı hakkında hakikatin doğrusunun isminin nasıl kullanılacağını onlara hatırlatacağız..

Onların bilmediği şeyler değil bu terimler lakin ticaretin maddi duygusallığı onlara daha sıcak akıyor.. Suların berraklığını azizliğini unutturmuş bu arkadaşlara..

Senin üzüldüğün bizim üzüldüğümüzdür sağol abi..
Kimse; Amatör Olta Balıkcılığı İsmini farklılaştırmasın.

Okuduğu gibi anlasın..

Fedai ERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.12, 23:44   #10
kulekreis
Üye

kulekreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Hasan Hüseyin Külek
Memleket:İstanbul
Kan Grubu: A Rh (-)
En İyi Avı:
Referans:
kulekreis will become famous soon enoughkulekreis will become famous soon enough
Alıntı:
keşfetmekiçinbak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aynen anlattığım gibi oldu ağabey eksiği var fazlası yok. Tartışma mı? Daha ağzımı bile açmamıştım sadece soru sormuştum ve yasayı hatırlatmıştım :-) , attılar :-)
Sevgili Tuncay ellerine sağlık. Bu rezalet konunun ilk adımlarını atanlar prf balıkçılardır. denizde balık yok deyip hergün 5000 olta balıkçısının 5 kğ balık tutup sattığını her gün 25 ton balığı amatörlerin tükettiğini kendilerine ekmek kalmadığını anlatanlar, kibrit çöpünün geçmediği ağlarda 10 metreye 150 metre derinliği olan gırgır ağını atıp denizi küraj ettiklerini unutanlardır. Ayrıca amatörler de bunları görünce üzüm üzüme baka baka kararmaktadır. Bir başka konu ise bu işi yapanların büyük çoğunluğu emekli olan kişilerdir. Onları da bu hale düşürenler utansın diyorum. Selamlar

kulekreis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Sponsorlar