|
|
|||||||
| Diyar Diyar Türkiye'm... Oltacilar.com Üyeleri Yaşadıkları İli, İlçeyi, Kasabayı veya Köyü Bu Başlık Tanıtıyor. Sizde Yaşadığınız Yeri Burada Bizimle Paylaşabilirsiniz... |
![]() |
|
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#91 |
|
05.09.2008
Cuma sabahı erken saatlerde Şenpazar dan çıkıp Azdavay, Pınarbaşı ve oradanda Eflani taraflarını gezmek ve görmediğimiz mekanları görebilmek için koyuluyoruz yollara. Aslında hedefteki yer öncelikle Pınarbaşı ilçesine 11 km uzaklıktaki bugüne kadar hiç görmediğim Ilıca şelalesi, 23 km mesafedeki Dünyanın 4. büyük kanyonu olan Valla kanyonu (ama sadece girişi ) ve 37 km uzaklıktaki yine dünyanın 4. Büyük mağarası olan Ilgarini mağarası...Buraları gezdikten sonra Karabük tarafına doğru ilerleyip Eflani yakınlarında bulunan Esencik ve Bostancılar göletlerinden birisinde konaklayıp geceyi göl kenarında geçirebilmek. Şenpazar ilçesinden çıkıyoruz yola gidilecek yol yaklaşık 150 km civarlarında. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Ve Azdavay ilçesine ulaşıyoruz 12:00 civarlarında. Geceyi oralarda biryerlerde geçiririz ümidi ile biraz alışveriş yapıyoruz çevre dükkanlardan.
Bu arada gidilecek üç muhteşem yerden hangisinin daha yakın olduğunu ve gidilecek istikameti soruyoruz Azdavay da bir manav dükkanındaki amcaya. Sağolsun tarif ediyor ve ekliyor. -Sakına Valla kanyonuna girmeye çalışmayın çok insanlar geçmeyi denedi ama kaldılar kanyonun içerisinde. Amcamıza teşekkür edip koyuluyoruz yollara yeniden, istikamet Pınarbaşı ilçesi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
Pınarbaşına ulaştığımızda zamana karşı bir yarış içerisinde olduğumuzdan ve gidilecek yerleri merak ettiğimizden dolayı hiç oyalanmadan devam ediyoruz levhaları takip ederek Milli parkların içerisine doğru.
![]() ![]() Bu da bizim (PAŞŞA) Remzi ağabeyin konağı sanırım ![]() ![]() ![]() ![]() İlk yer Ilıca şelalesi. Kaldı 11 km ![]() Yaklaştıkça muhteşemleşen bir doğa ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Ve umutların söndüğü an...
Kanyon ve Mağara bir tarafta, Şelale başka bir tarafta ![]() Üstelik Ilgarini mağarası ve Valla kanyonuna gidebilmek içinde arabadan indikten sonra 1,5 saat kadar patika yoldan yürümek gerekiyor diyor yolda karşılaştığımız bir köylü amca.. ![]() Tam bu anda arabadaki teyp te de Başın öne eğilmesin aldırma gönül aldırma diyor edip AKBAYRAM ![]() Bizde öyle yapıp kısa olan yönü seçiyor Ilıca şelalesi tarafına yöneliyoruz ![]() Ve karşımıza çok güzel bir dere geliyor. ![]() Yaşadık harika bir ortam, ne alabalık vardır şimdi burada derken karşımıza çıkan levha Milli parklar içerisinde olduğumuzu hatırlatıyor bizlere Bu işte yattı anlayacağınız![]() ![]() ![]() Ilıca ya girdiğimizde şelalenin devamında köprünün üzerinden geçerken bir anda köprünün korkuluklarına takılı bir olta kasnağı çekiyor dikkatimi ve hemen duruyorum, arabadan indiğim gibi kasnağı çekmeye başlıyorum pırıl pırıl akan sudan, etraflarda kimseler yok... Ve ne yazikki işte bu manzara çıkıyor karşıma ve bir daha lanet okuyorum hemde bağıra bağıra ![]() Milli parklar içerisinde sadece Tırıvırı ile avlanmak serbest anlaşılan, yazıklar olsun sizin gibi insanlara ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Şimdi de muhteşem Ilıca şelalesi manzaraları...
Suya girdiğimize bakmayın en fazla su içerisinde kalabildiğimiz süre 2 dakikayı geçmemiştir. Müthiş derecede soğuk bir su boşalıyor şelaleden aşağıya. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
serkan abi nasılsın uzun zaman dır görüşemedik
bide abi bu resimlerle bizleri büyülemeye devam ediyorsun ya benim içim gidiyor abi ben nasıl olurda oraları gezip görmeden geçerim sinop a ama kısmet olursa bir dahaki sefer gezicem ve o resimleride paylaşıcam abi ellerine sağlık teşekkürler saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Ilıca şelalesinden dönüşte Valla kanyonu ve Ilgarini mağarasına ulaşımın zor olduğunu düşünüp
daha geniş bir zamanda buraları dolaşmayı planlayarak tekrardan Pınarbaşı üzerinden Karabük il sınırları içerisinde bulunan Eflani deki göletlere uğradık. Geceyi burada geçiririz düşüncesi ile başlayan hazırlıklar ilerleyen saatlerde havanın iyice soğuması ve dışarda kalmanın zorlaşması nedeni ile 22:00 civarlarında son buldu ve attığımız 3-4 oltayı toparladığımız gibi sıcak evimize doğru yola koyulduk. Yaklaşık 150 km sonra Şenpazar ve oradanda Değirmenbaşı köyündeki hemen hemen her ay gidip ziyaret ettiğimiz ata ocağını açıp ertesi gün sabaha kadar güzel bir uyku çektik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 adet çok küçük boylarda kefal ve 1 adette 30-32 cm boylarında sazan yakalanıp geri suya iade edilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
teşekkürler birader
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Alıntı:
Sende iyisindir umarım? Buraları bir gün görmek sanada nasip olur inşallah kardeş. Yavaş yavaş yaz aylarının sonlarına gelinmesine rağmen gerçekten o canlılık daha halen duruyor bu harika mekanlarda. Yeşilin her tonunu görmek mümkün dört mevsim ![]() Yarın akşamada nasip olursa 06. Eylül 2008 Cumartesi gününe ait geziyi atacağım bu sayfaya. Gidilen yer: Dağlı kulyucu (kuyusu) ve Karadenizin incisi Cide sahilleri ile irili ufaklı bir kaç kanyona ait resim
|
||
|
|
|
|
|
#100 |
|
Sağolasın abim merhaba
Resul bana demiş bende sana diyeyim bari ![]() Uzun süredir selamlaşamıyoruz sitede, sen yazdığında benim işim çıkıyor, ben yazdığımda senin işim çıkıyor anlaşılan bu aralar ![]() Kendine iyi bak abi. Tüm Düzce ye ve yengem ile çocuklara selamlar saygılar... |
|
|
|
|
![]() |
|
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Sponsorlar | ||
|
|
|