| 
| 
			
			 | 
		#1 | 
				
				
				![]()  | 
	
	
	
		
		
			
			 
				
				Sazan için kendi hazırladığım hamur. DİKKAT ÇOK ETKİLİ OLUYOR.
			 
			
			
			Herkese selamlar,saygılar 
		
Sazan avlamaya karar verdiğimde bu balık hakkında detaylı bir şekilde araştırmaya başlamıştım özellikle yem ve yemleme hakkında baya bir bilgi depoladım. Edindiğim bilgiler doğrultusunda sazan için hamur yapma konusunda çok çeşitli yöntemler görüp bu bilgilerle derleme kendimce karma bir hamur karışımı buldum ve baya iyi sonuçlar aldım o gün bu gündür yemim bu oldu bu bilgimi sizlerlede paylaşmaktan mutluluk duyarım. İlk önce hamur için karışımları yazıcam daha sonrada hamur yapmayı ve bu hamuru kullanmayı anlatıcam umarım sizlerdede çok iyi sonuçlar verir ve sağdan sağdan kulaklarımı çınlatırsınız   vereceğim ölçüler baya birsüre gider  ölçü oranlarını kendinize görede ayarlıyabilirsinizHAMUR İÇİN KARIŞIM MALZEMELERİ: - civcivyemi 2 kg - un 2 kg - mısır unu 1kg - pane harcı 2 paket (incesinden) - patates nişastası 2 paket - irmik 1 kg - pudra şekeri 1 paket - vanilya bol miktarda ben 1 kg yakın koyuyorum - tarçın 2 yemek kaşığı - tuz 2 yemek kaşığı ,şeker 1 kg - ay çekirdeği içi (dövülmüş) Bu malzemeler iyice harmanlayıp karıştırıyoruz hazırda bekliyor . KARIŞIMIN HAZIRLANMASI : (Ellerimizi iyice yıkıyoruz sigara içmişsek ve parfüm kullandıysak) İstediğimiz ölçüde (ortalama karışımın 3/1i kadarı) hamur karışımını alıyoruz içerisine 1 su bardağı peynir suyu yoksa yoğurt suyu, 2 diş sarmısak az karabiber 1 veya 2 haşlanmış patates,yarım çay bardağı sıvı yağ,3 -5 adet yumurta bulabilirsek meyve aroması kokusu koyuyoruz ve su koymadan yoğuruyoruz yoğurma sırasında hamur kıvamını yakalamak için su gerekir ise peynir suyunu tercih edelim değilse normal su yoğurmada dikkat etmemiz gereken hamur cıvık olmamalı sebebi civciv yemi ve mısır unu normal una göre kalın ve sert oltayı atarken dökülebilir hamur iyice özleşene kadar yoğuruyoruz Ve hamurumuz hazırlamış olduğumuz hamuru iki şekilde kullanabilirz iğneye takma yada sazan yayına sıkma olarak iğneye takarak dip yada mantarlı olta kullanıcak ise bir tencerede su kaynatalım suyun içine biraz koku vermesi için pekmez damlatabilirz hamurdan misket büyüklüğünde toplar yapın bu topları kaynamakta olan suya atalım biraz haşlansınlar (2 dak ila 5 dak) arası değişir misketlerimiz lastik kıvamına geldiğinde sudan çıkartalım ve gazetenin üzerine koyup suyunun süzülmesini bekleyim peşinden ince çivi olur tükenmez kalem içi olur toplarımıza olta iğnesi için delik açalım bu işlemler bittiği zaman tüm yem misketlerini alıp gölgede iyice kurumaya bırakın bu şekilde her an hazır yeminiz oldu umarım sizlerde denersiniz ve beğenirsiniz yaptığım hamuru. Avlarınız bereketli geçmesi dileğiyle rastgelsin ![]() ![]() ![]()  
		 
		
		
		
		
		
		
	 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#2 | 
				
				
				![]() ![]()  | 
	
	
	
		
		
		
		 
			
			çok etkili oldugu kesin avatarınızdaki katliamdan belli.?
		 
		
 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#3 | 
				
				
				![]()  | 
	
	
	
		
		
		
		 
			
			evet sükrü kardeşim biraz etkilidir yem denemekte fayda var lakin resimdeki balıklar bana ait değil avda resimim  olmadığı için  google görsellerden alıntı yaptım  saygılar.
		 
		
 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#4 | 
				
				
				![]() ![]()  | 
	
	
	
		
		
		
		 
			
			Öncelikle aramıza hoşgeldin, bence o resmi değiştir şöyle büyük bir sazan resmi koy  
		
 )) sürekli böyle tepkilerle karşılaşmak istemiyorsan yem güzel iş verir ama tarcın harici diğer malzemeler  bilinen malzeme tarcının cekiciliği ne olabir zannedersem kokusu tekrar hoş geldin bol bereketli avlar
		 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#5 | 
				
				
				![]() ![]()  | 
	
	
	
		
		
		
		 
			
			karışımı benim yiyesim geldi valla.
		 
		
 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#6 | 
				
				
				![]()  | 
	
	
	
		
		
		
		 
			
			offff be acıktıgımı hissettim,üstad sende aşçılıkta varmı? harika bir pasta tarifi gibi olmuş,emeğine sağlık, ama ben haslanmış yumurtayla somun ekmegi yoguruyorum,sazan dısarı kadar geliyor kıyıya abii beyaa biraz ekmek ver beyaaa der cesine  
		
 ) saka tabiki eline saglık bol zamanımda bir gün denemek isterim.
		 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#7 | 
				
				
				![]()  | 
	
	
	
		
		
			
			 
			
			boili   hazirlayarken   onun   suda  yuxari  qalxmasini nece   etmek  lazim
		 
		
 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#8 | 
				
				
				![]()  | 
	
	
	
		
		
		
		 
			
			Lutfen  bu  konuda  mene  yardim  edin ,   men    evde   boili  duzeltdim   amma qarmaqa  baqliyanda   suyun   dibine  yatir   boili  ,. terkibine  ne  qatim ki  yungul  olsun  batmasin
		 
		
 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#9 | |
				
				
				![]()  | 
	
	
	
		
		
		
		 Alıntı: 
	
 Bildiğim kadarı ile tabiki boili işinde tecrübeli ağabeylerim daha iyi bilirler. Ben naçizane fikrimi söyleyeyim. Boilileri hazırladıktan sonra suda kaynatmak yerine sıvı yağda az birşey kızartırsanız yüzen boili olur. Ya da yukarıdaki resimde olduğu gibi yem yüzdürme köpüğü kullanırsanız boiliyi yüzdürebilirsiniz...  
		 | 
|
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
| 
			
			 | 
		#10 | 
				
				
				![]()  | 
	
	
	
		
		
		
		 
			
			tesekkur  edirem . Sivi  yaqi  ne ? hansi  yaq  bizde  nece  deyirler  buna   bilmirsiz?
		 
		
 | 
| 
		 | 
	
	
	
		
		
		
		
			 
		
		
		
		
		
		
		
			
		
		
		
	 | 
![]()  | 
	
	
		
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Sponsorlar | ||
  
 | 
 
 | 
  
 |