Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Oltacılar CAFE Üyelerimizin El Emekleri

Uyarılar

HEM KENDİ SAĞLIĞIN HEM DE AİLE BİREYLERİNİN SAĞLIĞI İÇİN EVDE KAL, SAĞLIKLI KAL

Üyelerimizin El Emekleri Üyelerimizin kendi yaptıklarını, tekniklerini sergileyebilecekleri, paylaşabilecekleri platform.

Seçenekler Stil
Alt 28.07.11, 14:03   #1
scatman_1977
Üye

scatman_1977 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: ercan gökdemir
Memleket:adana
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: sazan 10,400 gr. haziran sonu 2011
Referans:
scatman_1977 is on a distinguished road
Exclamation Ala Balık Avı İçin Yardım Lütfen

arkadaslar kendim 2 adet sahte yaptım kaşıga benzer, alabalık popilasyonunun bol oldugu bir akarsu bilgisi geldi,kısmet olursapazar günü gideceğim,elimde malzeme yok iğne misina birde lanset var, solucan ile tutulabileceği söylendi ama yasak bildigim kadarı ile,bu aparatlar iş yaparmı? boyu sizce nasıl? ne önerirsiniz?

Facebook'ta Paylaş
scatman_1977 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.07.11, 17:09   #2
kuzucuk
Üye

kuzucuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: murat balcı
Memleket:Karabük'lüyüm - Ankara'da yaşıyorum
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: kolda 1 adet kene
Referans:
kuzucuk will become famous soon enoughkuzucuk will become famous soon enough
bence iş yapmaz,elinle zor dönüyor suda hiç dönmez bence.sen en iyisi internetten alabalık için kaşıklar, yada fly yem al boşa gitmiş olma oralara.

kuzucuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.07.11, 17:48   #3
scatman_1977
Üye

Referans:
Alıntı:
kuzucuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bence iş yapmaz,elinle zor dönüyor suda hiç dönmez bence.sen en iyisi internetten alabalık için kaşıklar, yada fly yem al boşa gitmiş olma oralara.
sorma hocam ilk basta fır fır dönüordu takılmaya basladı sanırım biraz daha deliği genişletmem lazım, kaşık yetişmez,2 güne buraya,mahrumıyet bölgesi burası,,ama aklıma bişi gelde sahte balık var elimde ona vururmu acaba. denemek lazım,galiba.

Alt 29.07.11, 10:50   #4
keşfetmekiçinbak

keşfetmekiçinbak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Tuncay UYANIK
Memleket:Ankara
En İyi Avı: yakalayıp bıraktıkları
Referans:
keşfetmekiçinbak will become famous soon enoughkeşfetmekiçinbak will become famous soon enough
Alıntı:
scatman_1977 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sorma hocam ilk basta fır fır dönüordu takılmaya basladı sanırım biraz daha deliği genişletmem lazım, kaşık yetişmez,2 güne buraya,mahrumıyet bölgesi burası,,ama aklıma bişi gelde sahte balık var elimde ona vururmu acaba. denemek lazım,galiba.
Güzel kardeşim, malzemen yok anladığım kadarıyla, satılmıyorda... elindeki küçük iğneleri kullan ve gideceğin akarsudaki taş altındaki böceklerden topla ve iğnene uygun şekilde tak. Suyun debisine göre kıstırma kurşunla deneyebilirsin. Alabalığı sahte yem ile avlamanı önerirdim ancak yanında malzeme yok bu seferlik böyle olsun.

Yapmış olduğun döner kaşık sistemi oldukça hantal. Avcı olabilmesi için suyun içinde çekerken fır fır dönmesi gerekli, biraz da büyük gibi.

keşfetmekiçinbak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.07.11, 11:06   #5
scatman_1977
Üye

Referans:
Alıntı:
keşfetmekiçinbak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel kardeşim, malzemen yok anladığım kadarıyla, satılmıyorda... elindeki küçük iğneleri kullan ve gideceğin akarsudaki taş altındaki böceklerden topla ve iğnene uygun şekilde tak. Suyun debisine göre kıstırma kurşunla deneyebilirsin. Alabalığı sahte yem ile avlamanı önerirdim ancak yanında malzeme yok bu seferlik böyle olsun.

Yapmış olduğun döner kaşık sistemi oldukça hantal. Avcı olabilmesi için suyun içinde çekerken fır fır dönmesi gerekli, biraz da büyük gibi.
saki bencede buyuk gibi, bakıyorum bunu ancak turna yutar,dediğim gibi malzeme yok ,buralarda hiç yok )) tunne köyü abicim,sanırım öyle yapayım tasların altından böcek möcek bulayım, acaba cekirgeyede vururmu? birazda onla deneyeyim.

Alt 29.07.11, 11:16   #6
Bülent YILMAZ

Bülent YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: BÜLENT YILMAZ
Memleket:KÜTAHYA / ANKARA
En İyi Avı:
Referans:
Bülent YILMAZ is on a distinguished road
Alıntı:

Tuncay Ağabeyim Merhaba…
Gideceğimiz Avlaktaki Böcekleri Kullanmak Dahi Tebliğde Yasak Değil mi Bildiğim Kadarıyla?...

Not : Öğrenmek İçin Soruyorum.Kimseye Bir Muhalefet ya da Zıtlık Olsun Diye Değil.Yanlış Anlaşılmasın…

İçsularda amatör avcılık

MADDE 15
(5) Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir. (DEĞİŞİKLİK, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG)

Bülent YILMAZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.07.11, 00:33   #7
keşfetmekiçinbak

keşfetmekiçinbak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Tuncay UYANIK
Memleket:Ankara
En İyi Avı: yakalayıp bıraktıkları
Referans:
keşfetmekiçinbak will become famous soon enoughkeşfetmekiçinbak will become famous soon enough
Alıntı:
Bülent YILMAZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tuncay Ağabeyim Merhaba…
Gideceğimiz Avlaktaki Böcekleri Kullanmak Dahi Tebliğde Yasak Değil mi Bildiğim Kadarıyla?...

Not : Öğrenmek İçin Soruyorum.Kimseye Bir Muhalefet ya da Zıtlık Olsun Diye Değil.Yanlış Anlaşılmasın…

İçsularda amatör avcılık

MADDE 15
(5) Akarsularda her türlü doğal yem kullanılarak alabalık avcılığı yasaktır. Sadece yapay yem kullanılarak avcılık yapılabilir. Göllerde yapılacak alabalık avcılığında ise kan kurdu, kemik kurdu, leş kurdu, sinek larvaları, canlı ya da cansız içsu ve deniz balıkları hariç, her türlü yapay, doğal ve mamul doğal yem kullanılabilir. (DEĞİŞİKLİK, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG)
Sevgili Bülent haklısın zaten bende inceden dokundum güzel kardeşimize
Alabalığı sahte yem ile avlamanı önerirdim ancak yanında malzeme yok bu seferlik böyle olsun.

keşfetmekiçinbak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.07.11, 01:01   #8
Musa ERCİYAS

Musa ERCİYAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Musa ERCİYAS
Memleket:Ankara' nın Dikmen' i
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: OLTACILARDER Dostluğu
Referans:
Musa ERCİYAS will become famous soon enoughMusa ERCİYAS will become famous soon enough
Ercan kardeşim küçük ignen varsa kırmızı tüy yada ip bagla ignene süper iş yapar bi dene annenin örgü ipi mesala her yerde bulursun rastgele...

Musa ERCİYAS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.07.11, 08:12   #9
Bülent YILMAZ

Bülent YILMAZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: BÜLENT YILMAZ
Memleket:KÜTAHYA / ANKARA
En İyi Avı:
Referans:
Bülent YILMAZ is on a distinguished road
Alıntı:
Sevgili Bülent haklısın zaten bende inceden dokundum güzel kardeşimize
Alabalığı sahte yem ile avlamanı önerirdim ancak yanında malzeme yok bu seferlik böyle olsun.
Anladım Tuncay Ağabeyim...
Yalnız Bir An İçimden Geçmedi Değil Hani "Tuncay Ağabey mi Bu Öneriyi Yapan..." Diye...

Ercan Ağabeyim İnternetten Sipariş Verdiğin Zaman Ertesi Gün Elinde Ağabeyim Kargo...
Bizim Buralarda da Durum Aynı Doğrudürüst Ne Mepps Bulabilirsin Ne de Yapay Yem...
Elimdeki Tatlı Su Kefali İçin Kullandığım Malzemelerin Çoğunu İnternetten Geri Kalan Kısmınıda Ankara'ya Gidip Geldiğim Zamanlar Topladım...

Konu Bülent YILMAZ tarafından (30.07.11 Saat 08:23 ) değiştirilmiştir.
Bülent YILMAZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.07.11, 15:40   #10
scatman_1977
Üye

Referans:
Alıntı:
musa66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ercan kardeşim küçük ignen varsa kırmızı tüy yada ip bagla ignene süper iş yapar bi dene annenin örgü ipi mesala her yerde bulursun rastgele...

abi bende gittim dun tuy aldım boyle toz almak için olanlardan onlardan,yaptım mavi kırmızı yesil vs ayrıca bir subay arkadas ta balık hastası tanıştık bana 2 tane bögece benzer sahte getirdi size ceker gösteririm umarım iş yaparız ailece gidecegiz cunku, fort fort attım balık var die

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Sponsorlar